Πλυντήριο ρούχων που δεν χρησιμοποιεί απορρυπαντικό και μαλακτικό υφασμάτων

Κάποτε, θα ανοίξετε ένα συρτάρι μόνο για να βρείτε μια πληθώρα  συμβάντων που περιλαμβάνουν την παρουσία ενός υφασμάτινου μαλακτικού και απορρυπαντικού. Αναρωτιόμαστε όλοι τι θα μπορούσε να προκαλέσει αυτά τα υπολείμματα να μην χρησιμοποιούνται από το πλυντήριο. Θα μπορούσε να υπάρξει σφάλμα με τη συσκευή;

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μάθετε ποια είναι τα επικείμενα ζητήματα. Ταυτόχρονα, θα μπορείτε να γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο για να επαναφέρετε το πλυντήριο σας, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί εξαιρετικά. Εάν ωστόσο δεν μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, ίσως χρειαστεί να καλέσετε έναν τεχνικό επισκευής πλυντηριων ρουχων για να διορθώσετε το πρόβλημα του πλυντηρίου σας.


Κατασκευάστηκε μαλακτικό υφασμάτων

Όπως και κάθε άλλη συσκευή στο σπίτι, ένα πλυντήριο ρούχων πρέπει επίσης να συντηρείται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να αποφευχθούν απρόσμενες βλάβες. Μερικές φορές το απορρυπαντικό θα πέσει κάτω από το μηχάνημα, αλλά το μαλακτικό υφασμάτων μπορεί να καταλήξει να μην ακολουθεί το ίδιο. Πράγματι, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε συσσώρευση που θα οδηγούσε σε απόφραξη του σωλήνα σιφονιού, – που συνήθως βρίσκεται στρατηγικά κάτω από το κάλυμμα του μαλακού υφάσματος. Το τελικό προϊόν θα είναι μια δυσάρεστη ή έντονη μυρωδιά που προέρχεται από το μηχάνημα.

Για να γνωρίσετε το επικείμενο πρόβλημα θα πρέπει να αφαιρέσετε το συρτάρι απορρυπαντικού, ώστε να μπορείτε να διερευνήσετε το ζήτημα.
Χρησιμοποιήστε μια μικρή βούρτσα και νερό για να καθαρίσετε καλά το συρτάρι.
Γεμίστε το συρτάρι με νερό και αν το νερό περάσει ομαλά με το συρτάρι να απομακρύνει το περιεχόμενο, αυτό σημαίνει ότι το μηχάνημα είναι ξεμπλοκαρισμένο.

Αυτή η απλή εργασία είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή εκτελεί άριστα τη δουλειά της.
Αποκλεισμένοι πίδακες νερού διανομής

Μην εργάζεστε στο συρτάρι απορρυπαντικού τόσο πολύ που ξεχνάτε να στρέψετε την προσοχή σας στην κορυφή του δοχείου σαπουνιού. Πολλοί πίδακες ψεκασμού διασφαλίζουν ότι υπάρχει αρκετό νερό στα τμήματα κλιματιστικών και απορρυπαντικών. Είναι συνηθισμένο να υπάρχει συσσώρευση ρύπων σε αυτήν την περιοχή. Οι παρακάτω απλές οδηγίες θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Ψεκάστε προσεκτικά την περιοχή με διάλυμα ασβεστίου ενώ χρησιμοποιείτε μια μαλακή βούρτσα για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά.
Ξεπλύνετε το συρτάρι και στη συνέχεια ξαναγεμίστε το για να ελέγξετε εάν οι πίδακες λειτουργούν σωστά με νερό που διανέμεται σε αυτά.
Σε περίπτωση που το νερό που ρέει δεν μπορεί να συγκρατηθεί τότε είναι καιρός να αγοράσετε ένα νέο κορυφαίο διανομέα. Είναι απαραίτητο να ελέγχετε το μηχάνημα σε μηνιαία βάση για να αποφεύγετε πρωτοφανείς βλάβες.

Άλλα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πλυντήρια είναι:

Το πλυντήριο παράγει έναν ήχο κουδουνίσματος – Εάν το πλυντήριο σας δημιουργεί έναν παράξενο θόρυβο κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη σοβαρού προβλήματος. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι η αντλία αποστράγγισης έχει μπλοκαριστεί λόγω υπερβολικού υπολείμματος από απορρυπαντικά τα οποία είναι φραγμένα σε αρκετούς σωλήνες.
Το πλυντήριο δεν θα ξεκινήσει – Τίποτα δεν είναι πιο επιβαρυντικό από το ότι ένα πλυντήριο δεν ξεκίνησε όταν πρόκειται να αρχίσετε να πλένετε ρούχα. Ελέγξτε την πόρτα για να δείτε αν είναι ενεργοποιημένη και αν όχι, καλέστε έναν πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο επισκευής για να το ελέγξετε.

Συμπέρασμα

Ο χειρισμός των πλυντηρίων πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να λειτουργούν για την προβλεπόμενη περίοδο. Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε μηχανικές επιπλοκές με το μηχάνημά σας και έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω συμβουλές, αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί τίποτα, τότε γιατί να μην μας καλέσετε ή να αφήσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εδώ στο Repair Aid έχουμε δεκαετίες εμπειρίας στις επισκευές πλυντηρίων ρούχων και είμαστε προσβάσιμοι καθημερινά για να διευθετήσουμε τους πονοκεφάλους της οικιακής σας συσκευής.