Γιατί δεν γυρίζει ο καδος του πλυντηριου

Δεν είναι ασυνήθιστο τα πλυντήρια να σταματήσουν να περιστρέφονται. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω πολλών προβλημάτων με το πλυντηριο σας, τα περισσότερα από τα οποία μπορούν να επιδιορθώθουν εύκολα το και να θέσει ξανά σε λειτουργία το μηχάνημά σας σε χρόνο μηδέν.

Φραγμένη αντλία αποστράγγισης

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους το πλυντήριο σας σταμάτησε να περιστρέφεται είναι όταν δεν μπορεί να στραγγίσει σωστά λόγω μιας μπλοκαρισμένης αντλίας αποστράγγισης. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν κολλήσει κάτι στον σωλήνα εξόδου, αποτρέποντας τη σταθερή ροή νερού μέσα και έξω από το μηχάνημα. Αυτό μπορεί να είναι μια συσσώρευση χνούδι, ή ένα μικρό είδος όπως ένα νόμισμα ή μια φουρκέτα. Θα παρατηρήσετε ότι το μηχάνημά σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την αποστράγγιση ή δεν αποστραγγίζεται εντελώς εάν η αντλία αποστράγγισης είναι μπλοκαρισμένη.

Ανισορροπημένο φορτίο στο τύμπανο

Όταν το φορτίο είναι πολύ βαρύ για το μηχάνημα ή μερικές φορές εάν προσπαθείτε να πλύνετε μόνοι σας ένα μεγάλο αντικείμενο, η συσκευή εντοπίζει κίνδυνο. Εάν το τύμπανο κινείται πάρα πολύ ή με ανισορροπημένο τρόπο, αυτό ασκεί πίεση στο μηχάνημα και μπορεί να το κάνει να μην κινείται καθολου ή και να σπάσει εντελώς. Ένα ανισορροπημένο τύμπανο είναι ένας κοινός λόγος για το μηχάνημα να μην περιστρέφεται.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε ένα ανισορροπημένο τύμπανο είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερφορτώνετε το πλυντήριο σας ή εάν έχετε ένα μεγάλο κομμάτι πλυντηρίου, προσθέστε μικρότερα κομμάτια για να εξισορροπήσετε το φορτίο. Ίσως χρειαστεί επίσης να ελέγξετε ότι το μηχάνημά σας είναι επίπεδο. Τοποθετήστε ένα αλφάδι πάνω από το μηχάνημά σας για να βεβαιωθείτε ότι το τύμπανο δεν κλίνει προς τη μία πλευρά και ρυθμίστε το μηχάνημά σας για να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο επίπεδο.

Φθαρμένα καρβουνάκια κινητήρα

Χρησιμοποιούνται καρβουνάκια κινητήρα στο μοτέρ σας για τη σύνδεση του τυμπάνου με τον κινητήρα. Τα καρβουνάκια μπορεί να φθαρούν με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι το μηχάνημα θα γεμίσει με νερό και θα στραγγίσει κανονικά, αλλά το ίδιο το τύμπανο δεν θα μπορεί να περιστραφεί και τα ρούχα σας δεν θα καθαριστούν αποτελεσματικά.Τα καρβουνάκια άνθρακα είναι φθηνά και συνδέονται στον κινητήρα χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο σύνδεσης. Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια από ηλεκτρολόγο τεχνικό!

Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους το μηχάνημά σας ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Το μηχάνημά σας ενδέχεται να είναι ελαττωματικό λόγω προβλημάτων με τα ηλεκτρικά χειριστήρια, τις αντλίες, τους κινητήρες ή άλλα εξαρτήματα του μηχανήματος. Ωστόσο, τα προαναφερθέντα ζητήματα είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους το μηχάνημά σας ενδέχεται να μην περιστρέφεται.

Μην επιχειρήσετε να επισκευάσετε ηλεκτρικό εξοπλισμό χωρίς να έχετε επαρκείς επαγγελματικές γνώσεις, εκπαίδευση και εμπειρία