Δεν ζεσταίνει το νερό το πλυντήριο ρούχων

Δεν ζεσταίνει το νερό το πλυντήριο ρούχων.Ωστόσο, θυμηθείτε ότι δεν είναι ασφαλές να επισκευάζετε ηλεκτρικές συσκευές χωρίς να έχετε επαρκείς επαγγελματικές γνώσεις, εκπαίδευση και εμπειρία. Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένους και επαγγελματίες τεχνικούς για όλες τις επισκευές του πλυντηρίου σας.Πλυντήριο ρούχων που δεν θερμαίνει νερό.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή άποψη, πολλοί πιστεύουν ότι εάν δεν μπορείτε να αισθανθείτε τη ζέστη από την πόρτα του πλυντηρίου, δεν γίνεται θέρμανση. Ωστόσο, εφ ‘όσον το μηχάνημα λειτουργεί εντάξει και σας φέρνει καθαρά ρούχα, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε.

Ορισμένα μηχανήματα έχουν ζεστό νερό μόνο στο εσωτερικό, ενώ άλλα έχουν μονωτικά καλύμματα που μπορεί να σας εμποδίσουν να αισθανθείτε τη θερμότητα στο εσωτερικό. Σε άλλες περιπτώσεις, ένας χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει πολύ λίγο νερό, ώστε να μην φτάσει στη γυάλινη πόρτα, από όπου μπορεί κανείς να το δει και να το νιώσει με το άγγιγμα.

Πλυντήριο ρούχων που δεν θερμαίνει νερό

Παρακάτω αναφέρονται μερικές από τις βασικές δοκιμές που μπορείτε να εκτελέσετε στη συσκευή σας, για να δείτε εάν και πού είναι ελαττωματικό.

Η εργασία με ηλεκτρισμό απαιτεί επαγγελματικές δεξιότητες και εκπαίδευση. Εάν δεν έχετε αυτές τις δεξιότητες, τότε σας συνιστούμε να καλέσετε έναν τεχνικό επισκευής για service πλυντηρίων ρούχων.

Κωδικός σφάλματος

Υπό ιδανικές συνθήκες, ένα κανονικό σύγχρονο πλυντήριο θα σας δώσει έναν κωδικό σφάλματος για να δείξετε ότι για κάποιο λόγο, δεν υπάρχει θέρμανση. Ένα τέτοιο μηχάνημα παρακολουθεί τη διαδικασία θέρμανσης και την πρόοδο και αυξάνει τις κόκκινες σημαίες με αποτυχία επίτευξης των προτιμώμενων θερμοκρασιών εντός του προβλεπόμενου χρόνου.

Εάν το στοιχείο θέρμανσης είναι ελαττωματικό, η διαδικασία διακόπτεται και εκδίδει τον κωδικό σφάλματος. Τα μηχανήματα παλαιότερης γενιάς δεν είχαν αυτήν τη λειτουργία και συνέχισαν να πλένουν μέχρι ένα σημείο που ο θερμοστάτης θα αισθανόταν τις σωστές θερμοκρασίες.

Ελαττωματική αντίσταση πλυντηρίου ρούχων

Ένα σύγχρονο πλυντήριο θα σας ενημερώσει για το τι συμβαίνει, κάθε στιγμή που ο θερμαντήρας δεν λειτουργεί. Από την άλλη πλευρά, τα παλαιότερα μηχανήματα διατηρούν μόνο τον κύκλο πλυσίματος υπό παρόμοιες συνθήκες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να κάνουν το μηχάνημα να έχει παρόμοια συμπεριφορά.

Εξέταση θερμαντικού στοιχείου

Μία από τις πιο κοινές δοκιμές για ένα στοιχείο θέρμανσης είναι η χρήση ενός μετρητή συνέχειας, καθώς τα περισσότερα ζητήματα βρίσκονται συχνά σε σπασμένα κυκλώματα. Πράγματι, αυτό βοηθά στον έλεγχο τυχόν ανωμαλιών συνδέσεων ή σπασμένων καλωδίων. Είναι πάντα η καλύτερη ιδέα να καλέσετε μηχανικό επισκευής όταν απαιτείται εργασία στην ηλεκτρική σας συσκευή.

Είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε ένα μεγάλο εμπόδιο στην πρόσβαση στη θερμάστρα, καθώς τα περισσότερα βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος. Ένας ελαττωματικός θερμαντήρας θα δείξει υψηλή αντίσταση ή ένα εντελώς ανοιχτό κύκλωμα μεταξύ των κύριων συνδέσεων. Εάν όλα είναι καλά, η θερμάστρα θα σας δώσει αντίσταση που κυμαίνεται μεταξύ 20 και 50 Ohms.

Η συσκευή προστασίας για το θερμαντήρα σβήνει

Αφού βεβαιωθείτε ότι το θερμαντικό στοιχείο είναι εντάξει, η επόμενη πιθανότητα θα μπορούσε να είναι μια διακοπή θερμικής υπερφόρτωσης. Πράγματι, πρόκειται για μια μικρή συσκευή, που βρίσκεται συχνά κοντά στο στοιχείο θέρμανσης του μηχανήματος.

Άλλες μηχανές το έχουν ενσωματωμένο μέσα στη θερμάστρα, ενώ άλλα τα έχουν ακόμα μέσα από τη θερμάστρα αλλά έχουν κολλήσει μέσα σε ένα μικροσκοπικό σωλήνα. Εάν το προστατευτικό σβήσει, θα πρέπει να προκαλεί πραγματική ανησυχία. Πράγματι, αυτό συμβαίνει επειδή αυτό συμβαίνει μόνο όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και φτάνουν σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ο κωδικός σφάλματος δεν είναι διαθέσιμος

Ορισμένες σύγχρονα πλυντήρια δεν δίνουν κωδικό σφάλματος εάν αναπτύξουν σφάλματα που τα κολλάνε στη μέση του κύκλου, με αποτέλεσμα ατελείωτο πλύσιμο. Τέτοιες περιστάσεις απαιτούν έναν μηχανικό, καθώς περιλαμβάνει πολύπλοκες λειτουργίες, όπως το κύριο πρόγραμμα υπολογιστή.

Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι το πλυντήριο σας δεν θα ζεστάνει το νερό για αποτελεσματικό πλύσιμο, κάντε τις γενικές δοκιμές όπως εξηγούνται σε αυτήν την ανάρτηση. Ωστόσο, μην κάνετε πράγματα για τα οποία δεν είστε σίγουροι. Πάντα να επικοινωνείτε με τους τεχνικούς μας όποτε το πρόβλημα παραμένει ή υπάρχει αμφιβολία.