6 συμβουλές συντήρησης του πλυντηρίου ρούχων

6 συμβουλές συντήρησης του πλυντηρίου ρούχων

Συνήθως όταν χαλάσει το πλυντήριο ρούχων αισθάνεστε αρκετά μπερδεμένοι  Όταν συμβεί αυτό, όπως αναμένεται, είστε μπερδεμένοι με το πώς να προχωρήσετε ή πού να το αγγίξετε για να το αναβιώσετε. Μπορείτε πάντα να βασίζεστε σε ειδικούς πλυντηρίων επισκευής, αλλά η γνώση του τρόπου λειτουργίας του μηχανήματος είναι πολύ σημαντική. Σας βοηθά να επιλύσετε απλά προβλήματα και να συνεχίσετε με τα ρούχα σας. Το εγχειρίδιο μπορεί να βοηθήσει λίγο, αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι να μάθετε τις ακόλουθες συμβουλές που σίγουρα θα σας τραβήξουν από το εμπόδιο που μπορεί να σας σταματήσει στα ίχνη σας πριν καθαρίσετε τα ρούχα σας.

# 1 Εξισορρόπηση του φορτίου σας

Το υπερβολικό βάρος σίγουρα θα επιβαρύνει τον μηχανισμό του μηχανήματος. Θα πρέπει να είστε όλο αυτιά  έτσι ώστε όταν το μηχάνημα βρίσκεται σε λειτουργία και όταν εντοπίζετε τυχόν χτύπημα – θόρυβο, τότε ξεφορτώστε μερικά από τα ρούχα και απλώστε τα ρούχα σωστά.

Βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημά σας βρίσκεται σε επίπεδη επιφάνεια ανά πάσα στιγμή. Εάν το μηχάνημα διαθέτει βιδωτά πόδια, βεβαιωθείτε ότι τα στερεώσατε τέλεια σύμφωνα με τις οδηγίες του εγχειριδίου.

# 2 Όταν το πλυντήριο είναι πολύ γεμάτο

Η υπερφόρτωση του μηχανήματός σας θα το σκοτώσει απαλά. Κατηγορήστε τον εαυτό σας όταν μια μέρα αρνείται απλώς να γυρίσει τα ρούχα σας επειδή τα ρουλεμάν θα έχουν πάρει το υπερβολικό βάρος για πολύ καιρό και με την πάροδο, του χρόνου θα φθαρούν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ – Υπερφόρτωση του πλυντηρίου σας ρούχων σας.

# 3 Χρησιμοποιήστε το σύμφωνα με το manual του κατασκευαστή

Τα πλυντήρια έχουν συγκεκριμένες οδηγίες πάνω τους, κυρίως σε αυτοκόλλητο στο πλάι ή στο μπροστινό μέρος. Σας καθοδηγεί για την ποσότητα νερού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, απορρυπαντικό και θερμοκρασία. Η υπερβολική χρήση νερού και απορρυπαντικού θα προκαλέσει υπερβολικό αφρισμό και ο αφρός θα ξεχειλίζει σε εσωτερικές περιοχές και το πλυντήριο ρούχων θα υποστεί ζημιά.

Εάν χρησιμοποιείτε μηχάνημα υψηλής απόδοσης και νέας τεχνολογίας θα είστε σε ηρεμία, επειδή αυτά ελέγχουν τον αφρισμό λόγω της ρυθμιζόμενης χρήσης νερού και απορρυπαντικού.

# 4 Ελέγχετε τακτικά τους σωλήνες

Υπάρχουν τυπικοί λαστιχένιοι σωλήνες για την παροχή νερού στο μηχάνημά σας. Είναι κρύοι και ζεστοί σωλήνες και ραγίζονται μετά από συνεχή χρήση και τα πολλά χρονια.

# 5 Αφήστε το νερό να εξατμιστεί από το πλυντήριο

Μετά από κάθε χρήση του μηχανήματος, αφήστε όλες τις πόρτες ανοιχτές για να επιτρέψετε την εξάτμιση του υπολειπόμενου νερού. Αυτό διασφαλίζει ότι το μηχάνημα δεν σκουριάζει από μέσα. Στεγνώνει επίσης το μηχάνημα και έτσι δεν θα μυρίζει μούχλα την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.

# 6 Φροντίδα ψηφιακών στοιχείων

Οι ψηφιακές οθόνες και τα κουμπιά χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα όπως κάθε άλλη οικιακή συσκευή. Επομένως, ένα προστατευτικό ρελε στον πινάκα αλλα και ενα πολυμπριζο προστασίας θα είναι σημαντικό τόσο για το μηχάνημα ως σύνολο όσο και για τα ψηφιακά εξαρτήματα που χρησιμοποιείτε για τον σωστο έλεγχο και τη λειτουργία του μηχανήματος.

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας μηχάνημά σας, σε αυτήν την περίπτωση, θα σας εξυπηρετήσει για την καθορισμένη διάρκεια ζωής του ή ακόμα και ποιο πέρα.