Υπερβολική ψύξη στο ψυγείο

Αναφέρετε ένα πράγμα για έναν καταψύκτη; Αν είπατε ότι είναι κρύο, τότε συγχαρητήρια κερδίζετε! Ναι, ένας καταψύκτης έχει να κάνει με το κρύο, δεν είναι, τελικά, είναι στο όνομα, αλλά ένας καταψύκτης μπορεί να γίνει πολύ κρύος και αυτό δεν είναι καλό. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιήσετε ότι ο καταψύκτης σας είναι πολύ κρύος πριν γίνει η ζημιά.

Το ψυγείο είναι πολύ κρύο

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι, αλλά πιθανότατα θα είναι πρόβλημα με τις ρυθμίσεις ελέγχου θερμοκρασίας ή τον θερμοστάτη. Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ο καταψύκτης τους έχει στην πραγματικότητα ρυθμίσεις που το καθιστούν πιο δροσερό, οπότε αν είστε τυχεροί, ένας απροσδόκητα κρύος καταψύκτης θα μπορούσε να οφείλεται σε τυχαίο χτύπημα στο καντράν.

Έτσι, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει πάντα να κάνετε είναι να ελέγξετε το καντράν, ακούγεται απλό, αλλά ποτέ δεν ξέρετε; Αλλά αν δεν είναι το καντράν, τότε μην πανικοβληθείτε, υπάρχουν πολλές άλλες πιθανές αιτίες, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτές με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.

Ο πίνακας ηλεκτρικής οθόνης

Ο πίνακας ηλεκτρικής οθόνης μπορεί να μην είναι ένα όνομα με το οποίο γνωρίζετε υπερβολικά, αλλά αυτό το στοιχείο μπορεί να διαφέρει από διάφορα διαφορετικά ονόματα, μια άλλη δημοφιλής εναλλακτική λύση είναι τα στοιχεία ελέγχου χρήστη. Αυτό το εξάρτημα είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας μέσα στον καταψύκτη, αλλά παρακολουθεί και εμφανίζει πληροφορίες και είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας του ανεμιστήρα, του συμπιεστή και της απόψυξης.

Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε από αυτό, είναι ένα σημαντικό συστατικό, αλλά δυστυχώς δεν είναι απρόσβλητο από βλάβες και σφάλματα. Μια ελαττωματική ή κατεστραμμένη πλακέτα οθόνης δεν θα μπορεί να διαβάσει ή να παρακολουθεί σωστά τη θερμοκρασία και αυτό μπορεί να έχει διάφορα διαφορετικά εφέ.

Αλλά μία από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες μιας ελαττωματικής πλακέτας οθόνης είναι η αδυναμία τροφοδοσίας του κυκλώματος ψύξης του συμπιεστή. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πολύ πιο ψυχρό καταψύκτη από το κανονικό, οπότε πώς μπορείτε να διορθώσετε αυτό το ζήτημα;

Λόγω της πολυπλοκότητας, η καλύτερη επιλογή σας θα ήταν να καλέσετε έναν επαγγελματία ψυκτικό/ τεχνικό για να το διορθώσετε. Η προσπάθεια επισκευής του εαυτού σας πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί το πρόβλημα με τέτοιου είδους ζητήματα που χρειάζεστε πραγματικά έμπειρα χέρια. Έτσι, εάν το ψυγείο σας δημιουργεί πολύ κρύο καλέστε έναν ειδικό για να το ρίξετε μια ματιά.

Ο Θερμοστάτης

Αναφέρθηκα αυτό το πρόβλημα στην εισαγωγή, οπότε ας ρίξουμε μια πιο εις βάθος ματιά, έτσι; Ο καταψύκτης σας θα σβήσει μόλις φτάσει στη σωστή εσωτερική θερμοκρασία, τώρα ο θερμοστάτης είναι αυτός που πρέπει να το παρακολουθεί. Έτσι, εάν ο καταψύκτης σας δεν απενεργοποιείται και συνεχίζει να γίνεται πιο κρύος και πιο κρύος, τότε θα μπορούσε να είναι ο θερμοστάτης που προκαλεί το πρόβλημα.

Οι θερμοστάτες διατίθενται σε πολλές διαφορετικές μορφές, αλλά όλοι κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά λόγω των πολλών διαφορετικών σχεδίων τους, πολλά διαφορετικά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά και η διάγνωση ενός προβλήματος δεν είναι πάντα απλή. Οι θερμοστάτες μπορεί να καταστραφούν, αλλά οι δικοί σας μπορεί απλά να είναι ελαττωματικοί ή ελαττωματικοί, αλλά ό, τι κι αν είναι το πρόβλημα, η καλύτερη επιλογή σας είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία επισκευαστή / τεχνικό επισκευής για να το ρίξετε μια ματιά.

Εάν είστε τυχεροί, ο θερμοστάτης σας μπορεί απλά να χρειάζεται επαναβαθμονόμηση ή επαναφορά για να τον επαναφέρετε σε κατάσταση λειτουργίας. Αλλά ακόμα κι αν είστε βέβαιοι για την ικανότητά σας να το κάνετε αυτό, θα συνιστούσα να καλέσετε έναν επαγγελματία ψυκτικό/ τεχνικό.

Ηλεκτρικά σφάλματα

Τέλος, μια άλλη πιθανή αιτία του ψυκτήρα να είναι πολύ κρύα θα μπορούσαν να είναι ηλεκτρικά σφάλματα που κάνουν το ψυγείο σας να παραμείνει σε λειτουργία ακόμη και όταν φτάσει στη σωστή θερμοκρασία. Υπάρχει μεγάλο εύρος αυτών των ζητημάτων, οπότε ο μόνος τρόπος για να διαγνωστούν είναι με τη βοήθεια ενός επαγγελματία ψυκτικού/ τεχνικού. Οι ηλεκτρικές βλάβες δεν είναι συνηθισμένες, αλλά μπορούν να συμβούν και συνήθως χωρίς προειδοποίηση, οπότε καλέστε έναν επαγγελματία τεχνικόνα το χειριστεί για εσάς.

Λοιπόν, αυτή είναι μια ματιά σε αυτό που θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάψυξη του καταψύκτη σας. Ναι, αυτό δεν είναι ακριβώς ένα κοινό πρόβλημα ή είναι εύκολο να εντοπιστεί, αλλά μπορεί να συμβεί και όταν το κάνει, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να κάνετε.

Και όπως πάντα σας συνιστούμε να καλέσετε έναν επαγγελματία για να το χειριστείτε για εσάς έναν καταψύκτη που είναι πολύ κρύος μπορεί να μην φαίνεται σαν ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά πιστέψτε με είναι! Θα προκαλέσει συσσώρευση παγετού και πάγου που θα οδηγήσει σε μεγάλο χάος και μπορεί να επηρεάσει και το φαγητό σας,