Τρέχει νερό από το πλυντήριο

Ένα πλυντήριο με διαρροή είναι κάτι που όλοι φοβούνται. Οι διαρροές δεν είναι πάντα αισθητές πάντα σωστά και η εύρεση της πηγής δεν είναι πάντα εύκολη. Το νερό μπορεί να εμφανιστεί σε μια περιοχή του πλυντηρίου, αλλά η διαρροή που το προκαλεί μπορεί να είναι σε άλλο μέρος.

Τα πλυντήρια είναι πολύ περίπλοκα μηχανήματα και η εύρεση της αιτίας της διαρροής μπορεί να διαρκέσει λίγο χρόνο και έρευνα από την πλευρά σας. Εάν αποφασίσετε να αναθέσετε την επισκευή της συσκευής σας σε έναν ειδικό, η ομάδα της Repair Air μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα γρήγορα και να σας προσφέρει την ίδια ή την επόμενη μέρα επισκευή.

Τι κάνετε με πλυντήριο με διαρροή νερού;

Πρώτα απ ‘όλα, μείνετε ήρεμοι και προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε, οι περισσότερες διαρροές θα είναι αρκετά μικρές, ώστε να μην αντιμετωπίζετε ένα τεράστιο ψεκασμό νερού.

Δεύτερον, μπορεί να είστε σε θέση να επιδιορθώσετε μόνοι σας τη διαρροή, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα που θα χρειαζόταν για να καλέσετε έναν τεχνικό. Έτσι, χωρίς άλλη παραλλαγή, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αναζητήσετε και να διορθώσετε διαρροές στο πλυντήριο σας.

Πρώτα η ασφάλεια

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για την αιτία της διαρροής, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι αποσυνδεδεμένη και ότι έχετε πλήρη πρόσβαση σε αυτήν. Μπορεί να είναι μια ενόχληση που τραβάει το πλυντήριο σας, αλλά θα κάνει την εργασία μπροστά πολύ πιο εύκολη.

Η συσκευή σας θα πρέπει επίσης να είναι σε επίπεδη επιφάνεια και να βεβαιωθείτε ότι οι βρύσες είναι απενεργοποιημένες. Ενώ οι διαρροές στο πλυντήριο ρούχων μπορεί να είναι λίγο παραπλανητικές, μια πόρτα που διαρρέει, για παράδειγμα, δεν υπάρχει πάντα μια τρύπα ρωγμών σε αυτήν, οι οδηγίες μας παρακάτω θα σας βοηθήσουν γενικά να βρείτε τις πηγές της διαρροής σας.

Εάν ακολουθήσετε τον οδηγό μας και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βρείτε την πηγή της διαρροής, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι να καλέσετε έναν τεχνικό επισκευής.

Διαρρέει νερό στο μέτωπο ή στο πίσω μέρος του πλυντηρίου

Εάν το νερό συγκεντρώνεται γύρω από το μπροστινό ή το πίσω μέρος του πλυντηρίου σας, τότε η πιο πιθανή αιτία είναι ένα πρόβλημα με τους εύκαμπτους σωλήνες τροφοδοσίας. Μπορεί να έχουν τσακίσματα ή τρύπα σε αυτά ή απλά να μην είναι σωστά συνδεδεμένα.

Εάν οι εύκαμπτοι σωλήνες έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά, τότε θα πρέπει να αντικατασταθούν, αλλά εάν έχουν μόλις στρωθεί ή δεν είναι σωστά συνδεδεμένοι, τότε η επαναπροσαρμογή τους είναι γρήγορη και εύκολη.

Σκουριά μέσα στο μηχάνημα

Βλέποντας σκουριά ή αποθέματα ορυκτών μέσα στο πλυντήριο σας είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσει κανέναν, ευτυχώς το πρόβλημα προκαλείται σχεδόν πάντα από τον εύκαμπτο σωλήνα αποχέτευσης του μηχανήματος. Εάν ο εύκαμπτος σωλήνας δεν είναι σωστά συνδεδεμένος ή έχει μπλοκαριστεί, τότε η εναπόθεση σκουριάς και ορυκτών είναι ένα κοινό πρόβλημα. Ο καθαρισμός του εύκαμπτου σωλήνα είναι αρκετά απλός και βεβαιωθείτε ότι οι σφιγκτήρες το συγκρατούν με ασφάλεια στη θέση τους.

Διαρροές πόρτας

Εάν η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων έχει υποστεί κάποια ζημιά, τότε μπορεί να διαρρεύσει εύκολα νερό, επομένως ελέγξτε προσεκτικά την πόρτα. Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε ρωγμές ή τρύπες, τότε το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η σφράγιση των θυρών, εάν η βρωμιά ή η βρωμιά συσσωρευτεί γύρω από την πόρτα, τότε δεν θα κλείσει πλήρως, ώστε το νερό να διαρρεύσει.

Έτσι, βεβαιωθείτε ότι η σφραγίδα γύρω από την πόρτα καθαρίζεται τακτικά, μικρά είδη ρούχων και συσσωρεύεται χνούδι και τα μαλλιά μπορούν επίσης να κολλήσουν γύρω από τα στηρίγματα των θυρών. Διαρροές στην πόρτα μπορεί επίσης να συμβούν εάν η συσκευή δεν βρίσκεται σε επίπεδο έδαφος και εάν το νερό που διαρρέει είναι σαπουνόνερο θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι έχετε προσθέσει πάρα πολύ απορρυπαντικό.

Διαρροές γύρω από τις σφραγίδες του πλυντηρίου

Οι χάντρες ή οι διαρροές που στάζουν γύρω από τις σφραγίδες του πλυντηρίου σας είναι ένα συνηθισμένο ζήτημα και, δυστυχώς, είναι συνήθως ένα σημάδι ηλικίας. Ενώ οι σφραγίδες μπορούν να αντικατασταθούν και να γεμιστούν, συνήθως θα είναι μόνο μια προσωρινή επιδιόρθωση.

Διαρροές κάτω από το πλυντήριο

Το νερό κάτω από τη συσκευή σας μπορεί να έχει αρκετές πηγές, ενώ το νερό θα συγκεντρώνεται συχνά στο κάτω μέρος της συσκευής σας όταν διαρρέει. Ωστόσο, η πιο κοινή αιτία είναι πιθανότατα ο σωλήνας αποστράγγισης στο πίσω μέρος του μηχανήματος. Μπορεί να μπλοκαριστεί, να καταστραφεί ή να αποσυνδεθεί, επομένως επιθεωρήστε το προσεκτικά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων αποστράγγισης στην ξεχωριστή μας ανάρτηση ιστολογίου.

Διαρροές στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος

Η πιο κοινή αιτία αυτών των διαρροών είναι τα προβλήματα με την αντλία νερού. Συνήθως, αυτό οφείλεται στην υποβάθμιση των σφραγίδων, ανάλογα με την έκταση της ζημιάς που μπορεί να χρειαστεί για να πάρετε μια αντλία αντικατάστασης ή ένας τεχνικός πλυντηρίου ρούχων μπορεί να είναι σε θέση να το επισκευάσει.

Υπερχείλιση μετά από έναν κύκλο

Αυτό είναι εύκολα αντιληπτό, εάν έχετε υπερβολική ποσότητα αφρώδους νερού που βγαίνει από το πλυντήριο μετά από έναν ολοκληρωμένο κύκλο, τότε πιθανότατα θα οφείλεται στο ότι έχετε χρησιμοποιήσει πάρα πολύ απορρυπαντικό. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνετε από ό, τι νομίζετε, οπότε φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στη συσκευή σας για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο τη συνιστώμενη ποσότητα σκόνης.

Μην ξεχνάτε ότι η τοποθέτηση ηλεκτρικών συσκευών χωρίς επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και δεν πρέπει ποτέ να προσπαθείτε να διορθώσετε μια σπασμένη συσκευή χωρίς να έχετε επαγγελματική εκπαίδευση. Επικοινωνήστε με τους εκπαιδευμένους τεχνικούς επισκευής πλυντηρίων για βοήθεια.