Το ψυγείο κάνει πολύ θόρυβο

Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά το ψυγείο σας κάνει θόρυβο, τώρα ανάλογα με το μοντέλο και θα μπορούσε να είναι ένας πολύ ήσυχος ήχος που ακούτε μόνο όταν είστε ακριβώς μπροστά του. Αλλά ένα πράγμα για το οποίο μπορώ να είμαι σίγουρος είναι ότι θα το παρατηρήσετε όταν το ψυγείο σας κάνει ήχο που δεν θα έπρεπε.

Επειδή τα ψυγεία είναι γενικά πολύ αθόρυβες συσκευές που ακούνε πολύ θόρυβο ξαφνικά μπορεί να σας ανησυχεί κατανοητά

Συνήθως οφείλεται σε ένα ελαττωματικό στοιχείο που πιθανότατα θα χρειαστεί αντικατάσταση, σίγουρα αυτό δεν είναι καλά νέο, αλλά αυτό σημαίνει ότι ένας εξειδικευμένος τεχνικός ψυγείων θα είναι συνήθως σε θέση να χειριστεί τυχόν επισκευές γρήγορα και μπορείτε στη συνέχεια να επιστρέψετε στην απόλαυση ηρεμία και ησυχία ενός κανονικού ψυγείου.

Αλλά τι πρέπει να κάνετε αν παρατηρήσετε ότι ο καταψύκτης σας ξεκινά ξαφνικά να κάνει έναν ενοχλητικό δυνατό θόρυβο; Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα, μείνετε ήρεμοι και προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε ακόμα κι αν ο θόρυβος ακούγεται απίστευτα βλαβερός, συνήθως δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Τώρα μιλώντας για ζητήματα, ας ρίξουμε μια πιο εις βάθος ματιά σε αυτό που θα μπορούσε να προκαλεί τον θόρυβο από την αρχή, έτσι;

Όταν πρόκειται για έναν ψυγειο που κάνει έναν απροσδόκητο δυνατό θόρυβο, συνήθως πρόκειται να είναι ένα βασικό στοιχείο οπως ο ανεμιστήρας του εξατμιστή! Ο ανεμιστήρας του εξατμιστή είναι ένα βασικό συστατικό στο ψυγείο, αλλά και αυτός που μπορεί να υποστεί πολλά προβλήματα και συνήθως θα είναι η πηγή ενός απροσδόκητου δυνατού θορύβου. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον ανεμιστήρα του εξατμιστή, έτσι;

Κινητήρας ανεμιστήρα εξατμιστή έχει προβλημα

Όταν πρόκειται για δυνατούς θορύβους, ο ανεμιστήρας του εξατμιστή πρέπει να είναι ο άμεσος ύποπτός σας. Ο κινητήρας που τροφοδοτεί τον ανεμιστήρα του εξατμιστή μπορεί να φθαρεί με την πάροδο του χρόνου, να χάσει τη λίπανση, να μην επιδιορθωθεί ή απλά να δημιουργήσει ηλεκτρικά σφάλματα.

Ένα από τα καλά πράγματα (και χρησιμοποιώ τον όρο χαλαρά) σχετικά με αυτό το πρόβλημα είναι ότι ο θόρυβος που προκαλείται από αστοχία κινητήρα ανεμιστήρα είναι εύκολα αναγνωρίσιμος. Συνήθως θα είναι ένας δυνατός ήχος ή βουητό και συνήθως θα επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου, εάν δεν ελεγχθεί.

Ο ανεμιστήρας του εξατμιστή κυκλοφορεί δροσερό αέρα μέσω του καταψύκτη, οπότε είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και όταν αρχίζει να κάνει αυτόν τον ήχο, σημαίνει ότι ο κινητήρας σας πιθανότατα θα χρειαστεί αντικατάσταση. Εάν είστε τυχεροί, τότε μπορεί απλά να χρειαστεί να το επαναφέρετε στη θέση του και ενώ μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ανεμιστήρα μόνοι σας, θα είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για να καλέσετε έναν επαγγελματία επισκευής για να το χειριστείτε για εσάς.

Οι λεπίδες ανεμιστήρα εξατμιστή

Ναι, ο κινητήρας δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέχετε όταν πρόκειται για τον ανεμιστήρα του εξατμιστή. Οι λεπίδες ανεμιστήρα είναι μια άλλη κοινή αιτία δυνατών θορύβων και ο θόρυβος που θα μπορούσαν να προκαλέσουν όταν έχουν υποστεί ζημιά είναι αισθητά διαφορετικός.

Ο θόρυβος είναι πολύ πιο δυνατός για ένα πράγμα και συνήθως θα είναι πολύ υψηλός ήχος ήχου, ένας κατεστραμμένος ανεμιστήρας εξατμιστή θα λειτουργεί συνήθως (αν και όχι επίσης) για ένα χρονικό διάστημα, αλλά θα είναι ένα πρόβλημα που θα επιδεινωθεί μόνο με την πάροδο του χρόνου . Έτσι, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον ανεμιστήρα επειδή είναι πολύ εύθραυστα εξαρτήματα, η επισκευή δεν είναι πραγματικά μια επιλογή.

Και ενώ μπορείτε να μπείτε στον καταψύκτη για να αντικαταστήσετε τον ανεμιστήρα μόνοι σας, θα πρέπει πραγματικά να καλέσετε έναν επαγγελματία επισκευαστή / τεχνικό για να το κάνετε για εσάς. Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό όταν δεν ξέρετε τι κάνετε, να είστε ασφαλείς και καλέστε έναν επαγγελματία επισκευής για να χειριστείτε τις επισκευές για εσάς.

Ο διανομέας πάγου

Εάν ο καταψύκτης σας διαθέτει ένα διανομέα πάγου πρώτα απ ‘όλα τυχεροί, τους έβλεπα πάντα να είναι μια πολύ ωραία επιπλέον προσθήκη που πραγματικά δεν βλέπετε αρκετά. Ωστόσο, παρόλο που μπορεί να είναι δροσερό και πράγματι χρήσιμο να έχετε αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, μπορεί επίσης να προκαλέσει μερικά προβλήματα.

Ένας ήχος βουητού ενώ ο καταψύκτης σας κάνει τον πάγο να είναι φυσιολογικός, αλλά εάν αυτός ο θόρυβος επιμένει πολύ μετά την παραγωγή του πάγου, τότε έχετε πρόβλημα στα χέρια σας. Αυτός ο θόρυβος σημαίνει ότι ο διανομέας σας είτε δεν είναι σωστά συνδεδεμένος είτε έχει παρουσιάσει σφάλμα, αυτό είναι κατανοητά άσχημα νέα, αλλά μην πανικοβληθείτε ένας εξειδικευμένος τεχνικός επισκευής θα είναι σε θέση να επιλύσει το πρόβλημα για εσάς.

Ό, τι δεν παίζετε με τον διανομέα μόνοι σας, επειδή είναι πολύ εύκολο να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά όταν προσπαθείτε να το διορθώσετε.