Το ψυγείο δεν ξεκινά

Φανταστείτε ότι πηγαίνετε στο ψυγείο σας για να φτιάξετε το βραδινό σας γεύμα μετά από μια δύσκολη μέρα μόνο για να πάτε στην κουζίνα σας και να δείτε μια λακκούβα νερού στους πρόποδες του ψυγείου. Τότε παρατηρείτε ότι το αμυδρά βουητό που σηματοδοτεί ότι όλα είναι καλά στην λειτουργία του ψυγείου δεν υπάρχει, αυτό είναι άσχημα νέα, έτσι δεν είναι;

Εάν είστε τυχεροί, αυτό θα είναι πρόβλημα, θα εντοπίσετε πριν αρχίσει να ξεπαγώνει ο πάγος σας, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θα είναι τόσο τυχεροί. Ωστόσο, ενώ δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιστρέψετε στο παρελθόν για να επιλύσετε το ζήτημα πριν αναπτυχθεί, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε την αιτία του προβλήματος!

Το ψυγείο μου δεν ξεκινάει

Ένας ψυγείο που δεν θα ξεκινήσει είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και όχι μόνο επειδή μπορεί να σας αφήσει ένα χάος και πολύ σπατάλη τροφίμων. Κοιτάζοντας το ψυγείο σας προσπαθώντας να το καταλάβετε ,μπορεί να αφήσει ακόμη και τον πιο ήρεμο και λογικό άνθρωπο τρελό με θυμό!

Πίστεψέ με ότι ήμουν εκεί, με μια συσκευή όπως η κατάψυξη προβλήματα, ιδίως ηλεκτρικά ή εσωτερικά, δεν είναι ποτέ εύκολο να εντοπιστούν. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν αντιμετωπίζετε έναν καταψύκτη που δεν θα ξεκινήσει είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία τεχνικό επισκευής απο την ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ.

Ένας επισκευαστής ή ένας έμπειρος τεχνικός θα είναι σε θέση να θέσει ξανά σε λειτουργία τον καταψύκτη σας και αν είστε τυχεροί μπορεί να είστε σε θέση να σώσετε το φαγητό σας και να αποτρέψετε ένα μεγάλο χάος και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να μάθετε ποιο είναι το πρόβλημα, το οποίο θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε μια ταχύτερη επισκευή.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν απλώς τη λειτουργία του καταψύκτη σας!

Ο πίνακας ελέγχου

Με μια ματιά, πιθανότατα μπορείτε να πείτε ήδη τι κάνει ο πίνακας ελέγχου, έτσι δεν είναι; Εάν ο καταψύκτης σας δεν θα ενεργοποιηθεί, τότε ο πίνακας ελέγχου θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που ελέγχετε ότι ο πίνακας ελέγχου κάνει πολλά πράγματα στον καταψύκτη, για παράδειγμα, ελέγχει τον συμπιεστή, τον ανεμιστήρα εξατμιστή και πολλά άλλα.

Ανάλογα με το μοντέλο του καταψύκτη σας, ενδέχεται να έχετε έναν ή περισσότερους πίνακες ελέγχου, ελέγξτε το εγχειρίδιό σας εάν δεν είστε σίγουροι. Ενώ ο πίνακας ελέγχου κάνει πολλές εργασίες, το πρόβλημα που μπορεί να αποτρέψει την ενεργοποίηση του καταψύκτη σας θα είναι επειδή ο συμπιεστής δεν θα αρχίσει να ψύχει τον αέρα.

Τώρα μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας τον πίνακα ελέγχου (αν και αυτό εξαρτάται από το μοντέλο του καταψύκτη σας) για να δείτε εάν υπάρχουν οπτικά σημάδια ζημιάς. Αλλά ακόμη και αν δεν υπάρχει, θα μπορούσε να είναι ηλεκτρικό σφάλμα, οπότε θα πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία επισκευής για να χειριστείτε τυχόν αντικαταστάσεις ή επισκευές για εσάς.

Ο πυκνωτής εκκίνησης του ψυγείου

Ο πυκνωτής εκκίνησης είναι ένα βασικό στοιχείο που τροφοδοτεί τον συμπιεστή του καταψύκτη, ο οποίος ουσιαστικά αναγκάζει τον καταψύκτη σας να αρχίσει να κρυώνει. Είναι επίσης ένα κοινό συστατικό που μπορεί να προκαλέσει την ενεργοποίηση του καταψύκτη σας. Δυστυχώς, με αυτό το πρόβλημα, ο καταψύκτης σας μπορεί να εξακολουθεί να βουίζει, ώστε να μην μπορείτε εύκολα να παρατηρήσετε ότι το ψυγείο σας δεν παίρνει πραγματικά ενέργεια μέχρι να αρχίσει να ξεπαγώνει.

Τώρα όπως με τον πίνακα ελέγχου μπορείτε να ελέγξετε τον πυκνωτή εκκίνησης μόνοι σας, αλλά απαιτεί πολλή εμπειρία, γιατί πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι ψάχνετε. Επομένως, θα πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία επισκευαστή ή τεχνικό για να το ελέγξετε για εσάς. Σε πολλές περιπτώσεις, θα χρειαστούν επίσης ηλεκτρικές δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι ο πυκνωτής λειτουργεί σωστά.

Το χρονόμετρο απόψυξης του ψυγείου

Ο χρονοδιακόπτης απόψυξης είναι ένα άλλο βασικό στοιχείο που μπορεί συχνά να αναγκάσει το ψυγείο σας να μην ενεργοποιηθεί όταν εμφανίσει σφάλμα ή καταστραφεί. Ο χρονοδιακόπτης απόψυξης είναι συνήθως ένα πολύ αξιόπιστο στοιχείο, αλλά μπορεί να αποτύχει, κάτι που συχνά οδηγεί στην κατάψυξη του καταψύκτη σας σε λειτουργία απόψυξης.

Θα αναγκάσει επίσης τον καταψύκτη σας να σταματήσει να ψύχει τον αέρα που μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα όπως ίσως γνωρίζετε. Σε ορισμένα μοντέλα ψυγείου , ενδέχεται να μπορείτε να ενεργοποιήσετε το χρονοδιακόπτη απόψυξης με μη αυτόματο τρόπο, αν και ακόμη και αν μπορείτε, εξακολουθείτε να συνιστάται να καλέσετε έναν επαγγελματία τεχνικό / επισκευαστή για να το αντικαταστήσετε ή να το διορθώσετε για εσάς.

Οι τεχνικοί θα μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν μια δοκιμή ζωντανής τάσης, οπότε ακόμη και αν ο χρονοδιακόπτης απόψυξης φαίνεται καλά, μπορεί να μην λειτουργεί σωστά. Επομένως, συνιστάται πάντα να καλέσετε έναν έμπειρο ψυκτικό για να πραγματοποιήσετε τυχόν ελέγχους και δοκιμές για εσάς.

Λοιπόν, αυτή είναι μια ματιά στις κοινές αιτίες για την απλή εκκίνηση του καταψύκτη σας. Είναι μια ακατάστατη και ενοχλητική δουλειά, αλλά μπορεί να επιλυθεί στις περισσότερες περιπτώσεις από έναν επαγγελματία επισκευαστή / τεχνικό επισκευής.