Το πλυντήριο ρούχων κάνει θόρυβο

Το πλυντήριο ρούχων κάνει θόρυβο.Όλα τα πλυντήρια κάνουν κάποιο βαθμό θορύβου, φυσικά, αυτό ποικίλλει πολύ, αλλά ο θόρυβος για τον οποίο μιλάμε δεν είναι το χαλαρωτικό βουητό ενός κύκλου πλύσης. Όχι, είναι ένας πιο δυνατός και πιο ενοχλητικός ήχος και μπορεί να έχει πολλές αιτίες.

Έτσι, αν παρατηρήσετε ξαφνικά ότι το πλυντήριο σας κάνει δυνατό θόρυβο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε την αιτία. Οι περισσότεροι θόρυβοι θα εκπέμπονται από το τύμπανο του πλυντηρίου, αλλά υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους.

Ό, τι κι αν κάνετε, μην αγνοείτε το θόρυβο γιατί ό, τι προκαλεί το πρόβλημα είναι απίθανο να επιλυθεί. Παρακάτω περιγράφουμε τις πιο συνηθισμένες αιτίες για θορυβώδη πλυντήρια, μερικά από τα οποία θα μπορείτε να επιδιορθώσετε μόνοι σας, αλλά άλλα θα απαιτήσουν τη βοήθεια ενός επαγγελματία τεχνικού επισκευής. Στην ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ έχουμε μεγάλη εμπειρία με τις επισκευές έκτακτης ανάγκης και μπορούμε να βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε κατασκευή και μοντέλο πλυντηρίου.

Διάφορα αντικείμενα

Συντρίμμια όπως νομίσματα και άλλα μικρά αντικείμενα είναι πολύ πιο συνηθισμένες προσθήκες σε έναν κύκλο πλύσης από ό, τι πιθανώς συνειδητοποιούν πολλοί άνθρωποι. Μερικές φορές μπορούν να περάσουν έναν κύκλο χωρίς πρόβλημα, αλλά μπορούν επίσης να πιαστούν στο εσωτερικό τύμπανο του πλυντηρίου σας και να κάνουν πολύ θόρυβο όταν το κάνουν.

Εάν είστε τυχεροί, το κέρμα (ή άλλα μικρά αντικείμενα) μπορεί να πέσει στον εύκαμπτο σωλήνα κάρτερ ή το φίλτρο που θα διευκολύνει την αφαίρεσή του.

Μπορείτε να το κάνετε περιστρέφοντας αργά το τύμπανο μέχρι να πέσει το αντικείμενο. Μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα, αλλά τελικά, θα πρέπει να μπορείτε να αφαιρέσετε την απόφραξη. Οι αιτίες των συντρίμμια που παγιδεύονται από θόρυβο μπορεί να ποικίλλουν, αλλά είναι συνήθως ένας δυνατός θόρυβος.

Θόρυβος αποστράγγισης

Εάν παρατηρήσετε έναν παράξενο θόρυβο όταν το πλυντήριο σας αποστραγγίζει νερό, συνήθως πρόκειται να είναι πρόβλημα με την αντλία. Ελέγξτε το φίλτρο της αντλίας για να δείτε εάν υπάρχουν εμπόδια στο εμπόδιο και να θυμάστε ότι η συσσώρευση χνούδι ή χνούδι μπορεί επίσης να προκαλέσει την απόφραξη της αντλίας αποστράγγισης. Επομένως, φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο για να αποφύγετε αυτό το ζήτημα.

Ρουλεμάν τυμπάνων

Εάν τα ρουλεμάν του τυμπάνου σας είναι φθαρμένα ή κατεστραμμένα, θα ακούγεται ένας δυνατός θόρυβος κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Μπορείτε να το δοκιμάσετε με διάφορους τρόπους, αλλά ένας από τους ευκολότερους τρόπους είναι να κρατάτε το πάνω μέρος του τυμπάνου από μέσα και να προσπαθείτε να το μετακινήσετε πάνω-κάτω.

Συνήθως, θα πρέπει να μπορείτε να μετακινείτε το τύμπανο λίγο με κάθε τρόπο, αν βρείτε το τύμπανο εύκολο να μετακινηθεί, τότε είναι σημάδι ότι τα ρουλεμάν σας έχουν φθαρεί. Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα ή φθαρμένα ρουλεμάν είναι η συσσώρευση σκουριάς στο κάτω μέρος του μηχανήματος.

Ο δυνατός θόρυβος που προκαλείται από φθαρμένα ή κατεστραμμένα έδρανα μπορεί μερικές φορές να μετριαστεί χρησιμοποιώντας έναν απαλό κύκλο πλυσίματος, αλλά δυστυχώς, είναι ένα δύσκολο πρόβλημα να επιδιορθωθεί. Και με ορισμένα μοντέλα πλυντηρίου ρούχων, μπορεί να μην μπορεί να διορθωθεί. Εάν πραγματοποιήσατε τις δοκιμές μας και πιστεύετε ότι το πλυντήριο ρούχων σας έχει υποστεί ζημιά ή έχουν φθαρεί τα έδρανα, τότε η καλύτερη σας κίνηση είναι να καλέσετε έναν τεχνικό επισκευής πλυντηρίων ρούχων.

Θόρυβος απόξεσης

Μπορεί να μην φαίνεται σαν αυτό, αλλά οι σουτιέν μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα με τα πλυντήρια ρούχων, εάν παρατηρήσετε έναν ήχο απόξεσης κατά τη διάρκεια του κύκλου του πλυντηρίου σας, τότε ένα σουτιέν συνήθως θα είναι ο ένοχος. Το σουτιέν έχει μια ενοχλητική συνήθεια να κολλάει στο τύμπανο του πλυντηρίου ρούχων, ευτυχώς ο θόρυβος καθιστά αυτό το πρόβλημα εύκολα αναγνωρίσιμο.

Η αφαίρεση του μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά αν είστε τυχεροί θα σπρώξει μια από τις τρύπες στο τύμπανο που θα το κάνουν να τραβήξει έξω εύκολα. Εάν δεν είναι, τότε μπορείτε να το αποκτήσετε χειραγωγώντας το τύμπανο και αφαιρώντας τον εύκαμπτο σωλήνα διανομής για να έχετε καλύτερη πρόσβαση στο τύμπανο. Ίσως μπορείτε επίσης να το αφαιρέσετε μέσω του εύκαμπτου σωλήνα κάρτερ.

Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε σε αυτό, θα πρέπει να κληθεί ένας τεχνικός για να το αφαιρέσει για εσάς, βγάζοντας μέρη της συσκευής και. Αν και αν το καλώδιο είναι κοντό και δεν προκαλεί ζημιά στο τύμπανο και μπορείτε να ζήσετε με τον θόρυβο τότε μπορείτε να το αφήσετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι πραγματοποιείτε τακτικές επιθεωρήσεις. Πάντα να καλείτε έναν εξειδικευμένο μηχανικό πλυντηρίου επισκευών όταν απαιτείται εργασία στην ηλεκτρική σας συσκευή.

Κατεστραμμένο τύμπανο πλυντηρίου ρούχων

Τέλος, μια άλλη πιθανή αιτία θορύβου είναι ένα κατεστραμμένο τύμπανο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα και μπορεί πραγματικά να διορθωθεί μόνο με την επισκευή ή αντικατάσταση του τυμπάνου. Το πίσω μέρος της συσκευής μπορεί συνήθως να ανοίξει για να δείξει την αράχνη του τυμπάνου.

Η αράχνη του τυμπάνου είναι ένα μεγάλο τρίγωνο στοιχείο που περιστρέφει το τύμπανο με κάθε στροφή. Εάν η αράχνη έχει διαβρωθεί μπορεί να σπάσει. Τα μικρά διαλείμματα μπορεί να προκαλέσουν περισσότερους θορυβώδεις κύκλους πλυσίματος, αλλά το πλυντήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ τα μεγαλύτερα διαλείμματα μπορεί να προκαλέσουν πολύ θόρυβο και τελικά πολλές ζημιές.

Θα μπορείτε να αισθανθείτε γύρω από το τύμπανο για να ελέγξετε για διαλείμματα και αφαιρώντας το πίσω πλαίσιο θα μπορείτε να ρίξετε μια πιο λεπτομερή ματιά στην αράχνη. Εάν η αράχνη σας είναι πιο σπασμένη τότε οι μόνες επιλογές σας θα είναι είτε να βρείτε ένα ανταλλακτικό είτε να αποκτήσετε ένα νέο πλυντήριο.

Ωστόσο, θυμηθείτε ότι δεν είναι ασφαλές να επισκευάζετε ηλεκτρικές συσκευές χωρίς να έχετε επαρκείς επαγγελματικές γνώσεις, εκπαίδευση και εμπειρία. Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένους και επαγγελματίες μηχανικούς για όλες τις επισκευές του πλυντηρίου σας.