Το πλυντήριο ρούχων δεν βγάζει τα νερά

Το πλυντήριο ρούχων δεν βγάζει τα νερά.Εάν το πλυντήριο σας δεν στραγγίζει τα νερά τότε υπάρχει πιθανώς σφάλμα στη συσκευή. Μπορείτε πάντα να αναζητήσετε την επαγγελματική βοήθεια και service της ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ για επισκευές έκτακτης ανάγκης, αλλά αν θέλετε να προσπαθήσετε να επιλύσετε μόνοι σας το πρόβλημα έχουμε εδώ μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Το πλυντήριο ρούχων δεν βγάζει τα νερά
Το πλυντήριο ρούχων δεν βγάζει τα νερά

Το πλυντήριο ρούχων δεν στραγγίζει τα νερά

Πρώτα απ ‘όλα, μείνετε ήρεμοι και προσπαθήστε να μην ανησυχείτε πάρα πολύ, ένα πλυντήριο που αρνείται να στραγγίσει είναι ένα κοινό πρόβλημα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είστε σε θέση να επιλύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, αν και θα πρέπει να λερώσετε τα χέρια σας και να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για ένα χάος.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν εργάζεστε με ένα πλυντήριο που δεν θα στραγγίσει είναι να ετοιμάσετε πολλές πετσέτες. Ανάλογα με το πρόβλημα (και την τύχη σας) μπορεί να ξεφύγετε με λίγο χάος, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί αρκετός καθαρισμός μετά την επίλυση του προβλήματος.

Αντιμετώπιση αποφράξεων

Τα μπλοκαρίσματα είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα με τα πλυντήρια ρούχων, ακόμα κι αν είστε πραγματικά προσεκτικοί,διάφορα πράγματα πιθανότατα θα βρουν το δρόμο τους στον καθαρισμό του πλυντηρίου. Είτε πρόκειται για νομίσματα, κλειδιά ή ακόμα και σε ορισμένες περιπτώσεις, θα γίνουν μικρά είδη μπλοκ ρούχων. Και εμπιστευτείτε μας ότι αυτό είναι ένα μικρό δείγμα μόνο των στοιχείων που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει απόφραξη.

Τα μαλλιά, τα νομίσματα, το χνούδι, η γούνα των ζώων και το χνούδι μπορούν επίσης να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου και προκαλούν επίσης απόφραξη στο πλυντήριο σας.

Επανασύνδεση ενός αποκλεισμένου φίλτρου πλυντηρίου ρούχων

Ευτυχώς, η αντιμετώπιση της απόφραξης μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται για πρώτη φορά. Ειδικά εάν έχετε ένα πιο μοντέρνο πλυντήριο, επειδή χάρη στον πιο μοντέρνο σχεδιασμό τους, το ξεμπλοκάρισμα του φίλτρου πρέπει να είναι πολύ απλό.

Δυστυχώς, τα παλαιότερα μοντέλα συσκευών  έχουν λιγότερο εξελιγμένα φίλτρα που θα κάνουν τα μπλοκαρίσματα ένα πιο συχνό ζήτημα και θα δυσκολέψουν την αντιμετώπιση τους.

Έτσι, εάν το πλυντήριο σας δεν ξεβγάλει τα νερά πώς ελέγχετε για μπλοκαρίσματα;

Το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι το άνοιγμα του φίλτρου, αυτό θα διαφέρει από πλυντήριο σε πλυντήριο , αλλά συνήθως βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της συσκευής και μπορεί εύκολα να ανοιχτει. Αυτό θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε εύκολα το φίλτρο και να αφαιρέσετε τυχόν μπλοκαρίσματα, ο σωλήνας αποστράγγισης έκτακτης ανάγκης θα βρίσκεται δίπλα στο φίλτρο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να στραγγίξτε αργά οποιοδήποτε νερό. Θυμηθείτε να στραγγίξετε το νερό πριν ανοίξετε το φίλτρο, εάν ανοίξετε πρώτα το φίλτρο τότε θα σας γίνει ένα μεγάλο χάος που θα πρεπει να καθαρίσετε.

Αποστράγγιση του νερού

Εάν το πλυντήριο σας δεν διαθέτει σωλήνα έκτακτης ανάγκης (το οποίο είναι συνηθισμένο σε παλαιότερα μοντέλα), τότε μην ανησυχείτε ότι μπορείτε ακόμα να αποστραγγίσετε το νερό, αλλά δεν είναι τόσο ευθεία προς τα εμπρός. Είναι επίσης πολύ πιο ακατάστατο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμες πετσέτες.

Η αποστράγγιση του πλυντηρίου σας μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους, εάν δεν έχετε σωλήνα έκτακτης ανάγκης. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος, γνωστή ως αποστράγγιση βαρύτητας περιλαμβάνει την αφαίρεση του εύκαμπτου σωλήνα αποστράγγισης και την τοποθέτησή του στο επίπεδο του δαπέδου.

Απλά τοποθετήστε το κάτω μέρος του εύκαμπτου σωλήνα σε ένα άδειο λεκάνη ή κάδο και το νερό θα αρχίσει σύντομα να ξεχειλίζει ενώ το μηχάνημά σας στραγγίζει. Για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, ωστόσο θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης στο πίσω μέρος του μηχανήματος και να μπορείτε να τον μετακινείτε ελεύθερα.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ορισμένα σύγχρονα πλυντήρια θα έχουν εσωτερικούς σωλήνες αποστράγγισης, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργεί πάντα. Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης του πλυντηρίου ή ως εσωτερικός σωλήνας, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποστραγγίσετε το μηχάνημα με μη αυτόματο τρόπο.

Αυτό είναι ευκολότερο με δύο άτομα και περιλαμβάνει κάποια βαριά ανύψωση. Θα χρειαστεί να τραβήξετε τη συσκευή σας προς τα έξω, να την αναποδογυρίσετε και στη συνέχεια να ανοίξετε το φίλτρο για να αδειάσει το νερό. Προσπαθήστε να το πάρετε σε μια κενή λεκάνη ή κάδο εάν είναι δυνατόν, αλλά να γνωρίζετε ότι αυτό είναι πιθανό να είναι ακατάστατο. Μπορεί επίσης να είναι απίστευτα δύσκολο εάν το πλυντήριο σας είναι καλά κλεισμένο στην κουζίνα σας. Είναι πάντα η καλύτερη ιδέα να αποκτήσετε έναν εξειδικευμένο τεχνικό επισκευής για να ολοκληρώσετε οποιαδήποτε εργασία χρειάζεστε.

Μόλις στραγγιστεί

Μόλις το πλυντήριο σας στραγγιστεί τοποθετήστε σε έναν σύντομο κύκλο πλύσης / ξεβγάλματος και δείτε τι συμβαίνει. Εάν το μπλοκάρισμα έχει καθαριστεί με επιτυχία, τότε το νερό θα αποστραγγιστεί και θα μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας ως συνήθως. Εάν δεν το κάνει, τότε το μπλοκάρισμα είτε δεν έχει αφαιρεθεί πλήρως είτε υπάρχει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα.

Θα πρέπει να στραγγίξετε ξανά το πλυντήριο και να ελέγξετε ξανά το φίλτρο, αλλά αν όλα φαίνονται καθαρά τότε θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλημα με την αντλία ή ένα πιο σοβαρό πρόβλημα με το μηχάνημα. Έτσι, εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και το πλυντήριο σας δεν θα στραγγίσει, καλέστε σε έναν επαγγελματία τεχνικό για την επισκευή πλυντηρίου ρούχων για βοήθεια.