Το πλυντήριο δεν τελειώνει τον κύκλο του

Υπάρχουν διάφορες και περίπλοκες αιτίες για το πλυντήριο να σταματήσει στα μέσα του κύκλου και είναι πάντα καλύτερο να είναι ασφαλές και να ζητήσετε βοήθεια εάν η επίλυση του προβλήματος είναι πέρα ​​από τις δυνατότητές σας. Οι έμπειροι τεχνικοί επισκευής στην ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ μπορούν να διαγνώσουν και να διορθώσουν το πρόβλημα γρήγορα και σωστά.

Πλυντήριο που σταματά στο μέσο του κύκλου του

Η διακοπή του μέσου κύκλου της συσκευής σας μπορεί να προκληθεί από βλάβη στο χρονόμετρο του μηχανήματος. Εάν έχετε παλαιότερο μοντέλο πλυντηρίου, τότε δεν είναι ασυνήθιστο να κολλάνε τόσο συχνά. Ωστόσο, εάν διαθέτετε ένα πιο μοντέρνο πλυντήριο, τότε πιθανότατα θα ακυρωθεί ο κύκλος αντ ‘αυτού, η συσκευή σας ενδέχεται επίσης να εμφανίζει έναν κωδικό σφάλματος.

Εάν ελέγξετε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου σας, τότε μπορεί να έχετε καλύτερη ιδέα για την αιτία του προβλήματος. Προσέξτε τα φώτα που αναβοσβήνουν, καθώς κάποια πλυντήρια θα έχουν λάθος σφάλμα ή ενδέχεται να αναβοσβήνουν όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Εάν δεν έχετε κωδικούς σφάλματος ή φώτα που αναβοσβήνουν ή έχετε παλαιότερο μοντέλο πλυντηρίου χωρίς αυτές τις δυνατότητες, τότε ίσως εξακολουθείτε να μπορείτε να εντοπίσετε το πρόβλημα και να το επιδιορθώσετε. Ή τουλάχιστον θα μπορείτε να περιορίσετε τη λίστα των αιτίων.

Πιθανές αιτίες

Ένα κοινό ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή του κύκλου του πλυντηρίου είναι ο θερμαντήρας να σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Για να ελέγξετε αυτό, ρυθμίστε τη ροδέλα σας σε έναν κύκλο και την παρακολουθείτε τόσο συχνά, εάν ο κύκλος σταματήσει μέσα στα πρώτα 30 λεπτά, τότε το νερό πιθανότατα δεν θερμαίνεται επαρκώς.

Εάν η συσκευή σας σβήσει μετά από 30 λεπτά, τότε το αντίθετο θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα. Η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει την εκκίνηση του μηχανήματός σας, καθώς και την ακύρωση του εαυτού του κατά τη διάρκεια ενός κύκλου. Υπάρχει μια ποικιλία πιθανών αιτίων για αυτό, με τις πιο συχνές να είναι ένα ελαττωματικό θερμίστορ.

Η προσπάθεια επίλυσης αυτών των προβλημάτων μόνοι σας θα είναι πολύ δύσκολη χωρίς εμπειρία, οπότε αν παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω συμβαίνει με τη συσκευή σας, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι να πάρετε έναν τεχνικό πλυντηρίου ρούχων επισκευής. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι να απομένει νερό.

Προβλήματα αποχέτευσης

Εάν το πλυντήριο δεν στραγγίσει σωστά τότε κάτι που μπλοκάρει την αντλία θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τη διακοπή της ροής στο μέσο κύκλο. Εάν μπορείτε να εντοπίσετε την αιτία του μπλοκ και να το διορθώσετε, τότε το πλυντήριο μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί ξανά. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο αναγνώρισης και αφαίρεσης μπλοκ από το πλυντήριο, μπορείτε να ελέγξετε την ανάρτηση ιστολογίου μας.

Η γενική υπερθέρμανση

Η γενική υπερθέρμανση είναι και πάλι μια πιθανή αιτία να σταματήσει το πλυντήριο σας στα μέσα του κύκλου, πολλά πλυντήρια ρούχων διαθέτουν ενσωματωμένους αισθητήρες. Και αν εντοπίσουν ότι η συσκευή σας γίνεται πολύ ζεστή, απλώς θα σβήσει, ενώ αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα με το θερμίστορ, θα μπορούσε επίσης απλώς να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει δοθεί αρκετός χρόνος στη συσκευή σας για να κρυώσει μεταξύ των πλυσίματος.

Πρόβλημα με το θερμίστορ

Έτσι, εάν το πλυντήριο σας σταματήσει στον μέσο κύκλο, τότε δώστε του μερικές ώρες για να κρυώσει και προσπαθήστε ξανά, εάν σβήσει ξανά, τότε ένα πρόβλημα με το θερμίστορ φαίνεται πιο πιθανό. Εάν λειτουργεί, τότε το πλυντήριο σας ίσως χρειαζόταν λίγο χρόνο για να κρυώσει.

Τέλος, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τον χρονοδιακόπτη ακόμα και σε πιο μοντέρνα ψηφιακά πλυντήρια, ο επιλογέας μπορεί να αποτύχει. Έτσι, δοκιμάστε να παίξετε με διαφορετικούς κύκλους για να δείτε τι συμβαίνει, τα καλά νέα είναι ότι οι χρονοδιακόπτες είναι συνήθως εύκολο να αντικατασταθούν για πιο σύγχρονες συσκευές. Είναι πάντα η καλύτερη ιδέα να αποκτήσετε έναν εξειδικευμένο τεχνικό επισκευής για να ολοκληρώσετε οποιαδήποτε εργασία χρειάζεστε.

Μπορούν οι διαρροές να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα;

Υπάρχει κάποια συζήτηση εάν οι διαρροές μπορούν να προκαλέσουν την ακύρωση ενός κύκλου του πλυντηρίου σας. Λοιπόν, μπορεί; Λοιπόν, η απάντηση είναι μερικές φορές, εξαρτάται πραγματικά από το μοντέλο του πλυντηρίου. Κάποιοι θα ακυρώσουν εάν εντοπίσουν διαρροή και κάποιοι δεν θα το κάνουν, αλλά αν μπορείτε να διορθώσετε τη διαρροή, τότε μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

Ωστόσο, η διόρθωση διαρροής σε ένα πλυντήριο μπορεί να μην είναι πάντα δυνατή ανάλογα με τη θέση και τη σοβαρότητά της. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να διορθώσετε μια διαρροή στο πλυντήριο σας στο ξεχωριστό άρθρο του ιστολογίου μας. Μόλις διορθωθεί η διαρροή δοκιμάστε να βάλετε τα ρούχα σας σε έναν άλλο κύκλο και να δείτε τι συμβαίνει.

Άλλες πιθανές αιτίες

Εάν δεν λάβετε κωδικούς σφάλματος και η συσκευή σας φαίνεται αρκετά δροσερή, τότε το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι με μια ελαττωματική σύνδεση. Αυτό είναι δύσκολο στη διάγνωση χωρίς τη σωστή εμπειρία και εργαλεία, αλλά εάν το πλυντήριο σας σταματήσει ξαφνικά την τελευταία στιγμή ενός κύκλου ή κολλήσει για ώρες κάθε φορά, τότε η κακή συνδεσιμότητα είναι πιθανότατα να είναι το πρόβλημα.

Ενώ η αποσύνδεση της συσκευής σας μπορεί μερικές φορές να λύσει αυτό το πρόβλημα εάν πρόκειται για πρόβλημα σύνδεσης, τότε μπορεί να συμβεί ξανά. Επομένως, εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ηλεκτρικά σας, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι να καλέσετε ενα τεχνικό.