Σωστή θερμοκρασία ψυγείου

ποια πρεπει να ειναι η σωστη θερμοκρασια σε ενα ψυγείο

Ποια πρεπει να ειναι η σωστή θερμοκρασια σε ενα ψυγείο?

Τα περισσότερα νοικοκυριά είναι λογικό ότι διαθέτουν μερικές διαφορετικές συσκευές, έτσι δεν είναι; Τα πλυντήρια, οι κουζίνες και τα ψυγεία είναι τα τρία κύρια και το τελευταίο ειναι αυτό που θα εξετάσουμε σήμερα.

Είτε έχετε ένα μικρό ψυγείο , μια συνδυαστική μονάδα ψυγείου-καταψύκτη ή κάποια άλλη παραλλαγή, υπάρχει μια σταθερά που διατρέχει όλα αυτά και αυτό είναι το γεγονός ότι η θερμοκρασία είναι πολύ σημαντική. Κάθε ψυγείο πρέπει να ρυθμιστεί προσεκτικά στη βέλτιστη θερμοκρασία για να εξασφαλιστεί ότι λειτουργεί σωστά.

Τα ψυγεία έχουν να κάνουν με τη συντήρηση των τροφίμων και όταν έχουν ρυθμιστεί στη σωστή θερμοκρασία μπορούν να διατηρήσουν τα τρόφιμα κρύα και ασφαλή για φαγητό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα ψυγεία το κάνουν αυτό επιβραδύνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης των βακτηρίων. Τα βακτήρια δεν είναι κάτι που θέλετε να ευδοκιμεί στο φαγητό σας, έτσι δεν είναι;

Τώρα, ενώ υπάρχουν διάφορες απόψεις, ο γενικά αποδεκτός κανόνας που ακολουθούν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι το ψυγείο τους πρέπει να είναι περίπου 4 ° C. Ενώ αυτή μπορεί να είναι η κοινώς ακολουθούμενη κατευθυντήρια γραμμή, η πραγματικότητα της κατάστασης θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική και γι ‘αυτό ο τίτλος αυτού του άρθρου ισχύει για πολλούς ανθρώπους.

Επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πολλοί άνθρωποι που το διαβάζουν να έχουν ρυθμίσει το ψυγείο τους σε εσφαλμένη θερμοκρασία. 4 ° C μπορεί να μην είναι υπερβολικά κακή θερμοκρασία όλα τα πράγματα που λαμβάνονται υπόψη, αλλά δεν θα είναι ούτε η βέλτιστη θερμοκρασία.

Ποια είναι η καλύτερη θερμοκρασία για το ψυγείο μας;

Σωστή θερμοκρασία ψυγείου.Λοιπόν, εάν οι 4 ° C δεν είναι η καλύτερη θερμοκρασία για ένα ψυγείο, σε τι θα πρέπει να ρυθμιστεί; Λοιπόν, η καλύτερη συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να στοχεύσετε λίγο χαμηλότερα, προτείνουμε να κοιτάξετε σε θερμοκρασία περίπου 2 ° C έως 3 ° C.

Η καλύτερη θερμοκρασία για ψυγείο

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή αλλαγή, αλλά ακόμη και οι μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Στοχεύοντας τη θερμοκρασία σας στην περιοχή 2 ° C έως 3 ° C μπορείτε να φέρετε το φαγητό σας κοντά στο πάγωμα-κατάψυξη, αλλά χωρίς να το κάνετε τόσο υπερβολικά και να διακινδυνεύσετε τά φαγητά σας να γίνουν πολύ παγωμένα.

Σε τελική ανάλυση, ένα ψυγείο έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί το φαγητό φρέσκο ​​και να μην το κάνει να παγώσει. Το κύριο πρόβλημα με το κατώτατο όριο των 4 ° C που ακολουθείται συνήθως είναι ότι ενώ μπορεί να διατηρήσει τα τρόφιμα φρέσκα για λίγο μπορεί στην πραγματικότητα να προωθήσει την ανάπτυξη βακτηρίων. Η απλή πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να βοηθήσει τα τρόφιμα να παραμείνουν φρέσκα για πολύ περισσότερο.

Εάν διαπιστώσετε ότι το φαγητό σας χαλάει ασυνήθιστα γρήγορα, τότε προσαρμόστε τη θερμοκρασία για να κάνετε τα πράγματα έτσι ώστε ακόμη και ένα δροσερό άγγιγμα να έχει μεγάλο αντίκτυπο. Ωστόσο, προτού ρυθμίσετε τη θερμοκρασία, προτείνουμε να λάβετε πρώτα μια ακριβή ένδειξη σχετικά με τα τρέχοντα επίπεδα θερμοκρασίας.

Ναι, τα περισσότερα ψυγεία θα έχουν έναν θερμοστάτη που μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό, αλλά πολλά ψυγεία και ιδιαίτερα παλαιότερα μοντέλα έχουν ανακριβείς μετρητές θερμοκρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει πάντα να παίρνετε αυτό που λέει ως απόλυτα ακριβές. Θα μπορούσε να πει 3 ° C, αλλά το ψυγείο σας θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι λίγο υψηλότερο στους 4 ° C ή πιθανώς ακόμη και λίγο υψηλότερο.

Και όπως έχω ήδη αναφέρει, ακόμη και μερικές μικρές αλλαγές θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του φαγητού σας και στην απόδοση του ψυγείου. Σε μερικά από τα πιο μοντέρνα, τα ψυγεία κορυφαίας γραμμής έχουν προβλήματα με τους μετρητές θερμοκρασίας τους να είναι λίγο ανακριβείς.

Έτσι, για να έχετε μια ακριβή ανάγνωση πάρτε ένα θερμόμετρο και διαβάστε τη θερμοκρασία μόνοι σας και μετά από την ανάγνωση μπορείτε να ρυθμίσετε σωστά τη θερμοκρασία του ψυγείου σας. Είναι αυτονόητο ότι εάν το ψυγείο σας δεν διαθέτει θερμοστάτη τότε θα πρέπει να συνεχίσετε αμέσως.

Περισσότερες συμβουλές για να διατηρήσετε στο ψυγείο σας την σωστή θερμοκρασία

Η προσαρμογή της θερμοκρασίας δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το ψυγείο σας είναι η βέλτιστη θερμοκρασία που χρειάζεστε για να διατηρείτε τα τρόφιμα σας σωστά και δροσερά. Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη διατήρηση των τροφίμων κάτω από το όριο των 4 ° C, δοκιμάστε μερικές από τις συμβουλές που αναφέρονται παρακάτω.Για Σωστή θερμοκρασία ψυγείου:

  1. Αφήστε το φαγητό να κρυώσει πριν το βάλετε στο ψυγείο, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό με ζεστά τρόφιμα και υπολείμματα όπως σούπα. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το φαγητό καλύπτεται επίσης με ασφάλεια.
  2. Κρατήστε την πόρτα του ψυγείου κλειστή όσο το δυνατόν συχνότερα. Κάθε φορά που το ψυγείο είναι ανοιχτό, ο δροσερός αέρας διαφεύγει, οπότε μην το κρατάτε ανοιχτό πολύ όταν παίρνετε κάτι.
  3. Βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας είναι σε καλή κατάσταση και καθαρίζεται τακτικά. Ελέγξτε γύρω από τις φλάντζες και τις άκρες του ψυγείου, ιδίως γιατί εκεί μπορεί να διαφύγει κρύος αέρας.
  4. Αποφύγετε τον κενό χώρο μεσα στο ψυγείο εάν μπορείτε, ένα πλήρες ψυγείο είναι ένα υγιές ψυγείο και θα βοηθήσει στη διατήρηση της στάθμης του κρύου αέρα μέσα στη συσκευή. Αν και θα πρέπει να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία, καθώς ο υπερπληθυσμός πραγμάτων στο ψυγείο είναι εξίσου επιβλαβής.

Έτσι, ολοκληρώνεται η ματιά μας στο πώς μπορείτε να διατηρήσετε το ψυγείο σας στη βέλτιστη θερμοκρασία. Έτσι, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελέγξτε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας, και θυμηθείτε να μην κρατάτε την πόρτα ανοιχτή για πολύ καιρό.