Συμπύκνωση σταγονιδίων στο ψυγείο

Συμπύκνωση σταγονιδίων στο ψυγείο .Όταν το ψυγείο σας αρχίζει να παράγει αρκετή συμπύκνωση, μπορείτε να μείνετε με λιμνούλες νερού που κάθονται στο κάτω μέρος του ψυγείου σας και, ακόμη χειρότερα, να διαρρέουν το κάτω μέρος. Αυτό δεν είναι μόνο μια ταλαιπωρία, αλλά μπορεί επίσης να είναι αρκετά ανθυγιεινό καθώς αυτό το στάσιμο νερό μπορεί να φτάσει και στα τρόφιμα.

Αλλά να μην ανησυχείτε, υπάρχει λόγος να συμβεί αυτό και ένας τρόπος να το λύσετε. Στην ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ επισκευάζουμε, εγκαθιστούμε και συντηρούμε ψυγεία, οπότε γνωρίζουμε ένα ή δύο πράγματα σχετικά με διαρροές ψυγείων και τον τρόπο επίλυσης προβλημάτων συμπύκνωσης σταγονιδίων. Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι συμπύκνωσης στο ψυγείο σας και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε αυτήν την ενόχληση.

Το λάστιχο της πόρτας του ψυγείου είναι στην θέση του;

Χαλασμένη φθαρμένη σφραγίδα

Εάν εισέρχεται ζεστός αέρας στο ψυγείο σας, τότε αυτή είναι η πιθανή αιτία του προβλήματος συμπύκνωσης. Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα φθαρμένου λάστιχου μόνωσης. Αν και μερικές φορές συμβαίνει ότι θα μπορείτε να δείτε ένα φθαρμένη λάστιχο πόρτας, υπάρχουν άλλες στιγμές όπου ένα δύσκολο να εντοπιστεί σχίσιμο, σχίσιμο ή χτύπημα θα είναι η αιτία του προβλήματος. Αυτό όχι μόνο προκαλεί τον κρύο αέρα να περάσει από αυτά τα μικρά κενά, αλλά επιτρέπει στον θερμό αέρα να εισέλθει.

Μια γρήγορη δοκιμή για έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν η σφραγίδα είναι σπασμένη ή κατεστραμμένη είναι να πάρετε ένα φύλλο χαρτιού και να σφηνώσετε την πόρτα κλειστή στο χαρτί. Εάν η σφραγίδα είναι χαλαρή, χαλασμένη ή σπασμένη, θα μπορείτε να αφαιρέσετε το χαρτί χωρίς να ανοίξετε την πόρτα. Εάν η σφραγίδα είναι καλή, το χαρτί θα παραμείνει σταθερό στη θέση του μέχρι να ανοίξετε ξανά την πόρτα. Μια εταιρεία επισκευής, όπως η elektroservice μπορεί να βοηθήσει στην επισκευή του ψυγείου σας.

Ζεστά υπολείμματα φαγητού

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τα γεύματα σας και τα χρήματά σας είναι να φτιάξετε παρτίδες τροφίμων που μπορούν να σας προσφέρουν γεύματα για πολλές νύχτες. Ή μήπως έχετε απλώς υπολείμματα και θέλετε να τα αποθηκεύσετε; Είτε έτσι είτε αλλιώς, το ζεστό φαγητό και τα υπολείμματα μπορεί να είναι η αιτία της συμπύκνωσης – ειδικά αν τα βάζετε στο ψυγείο σας πολύ γρήγορα. Ο ζεστός αέρας που εκπέμπει από το φαγητό μπορεί να προκαλέσει υγρασία και συμπύκνωση ως αποτέλεσμα του ζεστού αέρα.

Αν και πολλοί φοβούνται την πιθανότητα τροφικής δηλητηρίασης και, ως εκ τούτου, αποθηκεύουν το φαγητό τους αρκετά γρήγορα – κάτι που αντανακλάται σε πολλούς διαδικτυακούς οδηγούς – είναι πολύ πιο υγιεινό να το αφήσουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν το βάλουμε στο ψυγείο. Τα βακτήρια αρχίζουν να αναπτύσσονται μόνο όταν το φαγητό πέσει σε θερμοκρασία δωματίου και παραμείνει σε αυτήν τη θερμοκρασία για μία ή δύο ώρες. Αφήνοντας το φαγητό σας να κρυώσει για λίγο, αυτό όχι μόνο διατηρεί τον κίνδυνο ανάπτυξης βακτηρίων απίστευτα χαμηλό, αλλά θα σταματήσει επίσης να σχηματίζεται συμπύκνωση στο ψυγείο.

Ζητήματα αποχέτευσης

Συμπύκνωση σταγονιδίων στο ψυγείο .Μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι τα ψυγεία έχουν μικρές αποχετεύσεις. Η αποχέτευση του ψυγείου μπορεί να φράξει από χαλαρά τρόφιμα, πράγμα που σημαίνει ότι το στάσιμο νερό δεν μπορεί να βγει. Εάν αντιμετωπίζετε μια μίνι λίμνη που σχηματίζεται στο κάτω μέρος του ψυγείου σας, δείτε εάν μπορείτε να εντοπίσετε εάν ο αγωγός είναι φραγμένος. Εάν δεν είναι εμφανές τίποτα ή είναι δύσκολο να φτάσετε τα συντρίμμια, μπορείτε πάντα να αγοράσετε μια μικρή βούρτσα αποστράγγισης για να ξεκολλήσετε και να καθαρίσετε την τρύπα.

Ένα εναλλακτικό πρόβλημα αποστράγγισης είναι ότι το ψυγείο ή ο καταψύκτης σας δεν κάθεται σωστά. Όταν το ψυγείο δεν κάθεται σωστά, μπορεί να μην μπορεί να στραγγίσει σωστά και, ως εκ τούτου, προκαλεί συσσώρευση συμπύκνωσης.

Άλλες αιτίες

Εάν υπάρχει πρόβλημα με το δοχείο που συλλέγει(σταγόνες- νερό) του ψυγείου σας (το οποίο μπορεί να συμβεί με την πάροδο του χρόνου) τότε αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τη συμπύκνωση. Και πάλι, θα χρειαστείτε μια εταιρεία επισκευής για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα.

Μια άλλη πιθανή αιτία είναι εάν οι ρυθμίσεις θερμοκρασίας του ψυγείου σας είναι ελαφρώς απενεργοποιημένες. Αξίζει πάντα να το ελέγξετε πριν καλέσετε έναν ψυκτικό. Εάν το ψυγείο σας βρίσκεται στους 5 βαθμούς Κελσίου ή παραπάνω, τότε δεν θα έχετε μόνο πρόβλημα συμπύκνωσης, αλλά και βακτηριακό πρόβλημα.

Τέλος, εάν η δεξαμενή νερού είναι το πρόβλημα, τότε θα μπορούσε να έχει πρόβλημα ο μηχανισμός απόψυξης. Αυτό θα απαιτήσει έναν ειδικό επισκευής ψυγείου, όπως η ηλεκτοσέρβις, να έρθει και να ρίξει μια ματιά.