Σταμάτημα του πολύ αφρού στο πλυντήριο

Σταμάτημα του πολύ αφρού στο πλυντήριο

Πολύς αφρός στο πλυντήριο ρούχων μπορεί να είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία. Για παράδειγμα, ο αφρός μπορεί να αρχίσει να διαρρέει από το συρτάρι του διανομέα ή να γεμίσει πλήρως το τζάμι της πόρτας. Ωστόσο, το χειρότερο είναι ότι η υπερβολική ποσότητα αφρού στο πλυντήριο μπορεί στην πραγματικότητα να αποτρέψει ένα καλό πλύσιμο, καθώς ο αφρός παρέχει ένα προστατευτικό στρώμα μεταξύ των ρούχων. Τα ρούχα πρέπει να είναι σε θέση να τρίβονται μαζί για να απομακρύνουν τους λεκέδες και όταν υπάρχει υπερβολικός αφρός, δεν υπάρχει τριβή.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ένα καλό καθαρό για τα ρούχα σας, αποτρέποντας παράλληλα πάρα πολύ αφρό στο μηχάνημα;

Τι προκαλεί πάρα πολύ αφρό στο πλυντήριο σας;

1. Πάρα πολύ απορρυπαντικό

Πολλοί άνθρωποι κατηγορούν γρήγορα το πλυντήριο όταν τα σαπούνια αρχίζουν να βγαίνουν έξω από το πλυντήριο. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, είναι επειδή υπάρχει πολύ απορρυπαντικό στο μηχάνημα. Φροντίστε να ακολουθήσετε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού όπως συνιστάται από τους κατασκευαστές του απορρυπαντικού.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη σκληρότητα του νερού στην περιοχή σας καθώς και το επίπεδο λερώματος για τα ρούχα που χρειάζεστε για πλύσιμο. Για παράδειγμα, ένα λασπωμένο σετ ποδοσφαίρου θα χρειαστεί περισσότερο απορρυπαντικό από τα μπλουζάκια και τα πουλόβερ. Ωστόσο, ο κατασκευαστής απορρυπαντικών θα το καταστήσει σαφές στη συσκευασία.

2. Πολύ λίγο απορρυπαντικό

Μπορεί να φαίνεται αντιδιαισθητικό, αλλά πολύ λίγο σαπούνι μπορεί επίσης να προκαλέσει υπερβολικό αφρισμό. Αυτό συμβαίνει επειδή το απορρυπαντικό περιέχει αντιαφριστικούς παράγοντες και η χρήση πολύ λίγου προϊόντος σημαίνει ότι αυτοί οι παράγοντες αφρισμού δεν θα λειτουργούν, δημιουργώντας περισσότερο αφρό.

Και πάλι, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε και τον κατασκευαστή του απορρυπαντικού για τη σωστή ποσότητα.

3. Μαλακτικό νερού

Οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές με σκληρό νερό συχνά χρησιμοποιούν μαλακτικά νερού στο πλύσιμο τους για να μειώσουν τη συσσώρευση ασβεστίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εταιρείες νερού προσθέτουν ένα αποσκληρυντικό νερού. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν νομίζετε ότι ζείτε σε μια συνήθως σκληρή περιοχή νερού, το νερό σας μπορεί να είναι πιο μαλακό από το αναμενόμενο. Εάν χρησιμοποιείται αποσκληρυντής νερού, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει την ποσότητα απορρυπαντικού που χρειάζεστε για να ταιριάζει με το πιο μαλακό νερό.

4. Υπερφόρτωση

Η τοποθέτηση πάρα πολλών αντικειμένων στο πλυντήριο θα μειώσει την αποτελεσματικότητά του για τον καθαρισμό και το ξέπλυμα ρούχων, πράγμα που σημαίνει ότι θα αγωνιστεί να μειώσει τα σαπούνια. Η υπερφόρτωση μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στον κύκλο περιστροφής καθώς δεν υπάρχει αρκετός αέρας στο μηχάνημα για να αφήσουν τα ρούχα χώρο για να πέσουν κατά τη διάρκεια ενός κύκλου περιστροφής.

Πως να μειώσετε τον αφρό στην μέση της πλύσης

Εάν το πλυντήριο ρούχων σας αρχίσει να αφρίζει υπερβολικά, τότε ένα κόλπο για τη μείωση του αφρού είναι να ρίξετε υφασμάτινο μαλακτικό στο σχέδιο διανομής λίγο πριν το επόμενο ξέβγαλμα. Εάν δεν γνωρίζετε πότε είναι το επόμενο ξέβγαλμα, απλώς φροντίστε να τοποθετήσετε το μαλακτικό υφάσματος μόνο όταν υπάρχει νερό στο μηχάνημα. Όταν ρίχνετε συμπυκνωμένο μαλακτικό υφάσματος απευθείας σε ρούχα χωρίς νερό, μπορεί να προκαλέσει χρώση και ζημιά.

Για το επόμενο πλύσιμο, ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να μειώσετε τον αφρό στο μέλλον. Ωστόσο, εάν το πλυντήριο ρούχων σας εξακολουθεί να έχει υπερβολικό αφρό, τότε μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το πλυντήριο. Για παράδειγμα, εάν ανακαλύψετε υπερβολικούς αφρούς κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος και περιστροφής, τότε μπορεί να υπάρχει απόφραξη που εμποδίζει την απομάκρυνση των σαπουνιών.

Ωστόσο, προτού καλέσετε τους ειδικούς, της ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ για τη διάγνωση και την επίλυση του προβλήματος, αξίζει να διαβάσετε τον οδηγό του κατασκευαστή. Ελέγξτε ξανά ποια ενότητα στο συρτάρι διανομής είναι η σωστή πλευρά για σαπούνι και μαλακτικό. Εάν το τοποθετήσετε σε λάθος πλευρά, τότε το σαπούνι και ο αφρός μπορεί να περάσουν μόνο κατά τη διάρκεια του ξεβγάλματος και του κύκλου περιστροφής που μπορεί να προκαλέσει αφρό στο πλυντήριο σας και θα σημαίνει ότι τα αντικείμενα μέσα θα είναι σαπουνάδα και ακάθαρτα όταν τα παίρνετε έξω από το μηχάνημα.