Πολύ πάγος στην κατάψυξη του ψυγείου

Το ψυγείο μου έχει συσσώρευση παγετού

Οι καταψύκτες οποιουδήποτε είδους θα υποστούν συσσώρευση παγετού εάν αφεθούν χωρίς έλεγχο, αν και ορισμένοι καταψύκτες έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στη μείωση της συσσώρευσης, πιθανότατα θα συμβεί κατά καιρούς. Είναι φυσικό μέρος του να έχεις έναν καταψύκτη, αλλά μερικές φορές ο καταψύκτης σου φαίνεται να συσσωρεύει πολύ γρήγορα τον πάγο χωρίς κανένα λόγο.

Εάν έχετε καταψύκτη χωρίς παγετό και παρατηρήσετε συσσώρευση παγετού, τότε αυτό είναι επίσης ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλά ανεξάρτητα από τον τύπο του καταψύκτη που έχετε, θα πρέπει πάντα να παρακολουθείτε το τρέχον επίπεδο παγετού.

Ο καταψύκτης έχει συσσώρευση παγετού

Επειδή μπορεί να σας γλιστρήσει χωρίς να το συνειδητοποιήσετε και να αντιμετωπίσετε τη συσσώρευση παγετού είναι πολύ ακατάστατο έργο, ειδικά αν συνεχίζει να δημιουργείται επανειλημμένα. Θυμηθείτε ότι ενώ μπορούμε να σας βοηθήσουμε να μάθετε την αιτία του προβλήματος, πρέπει πάντα να καλείτε έναν ειδικό τεχνικό επισκευής για να αντιμετωπίσετε τις επισκευές για εσάς.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τυχόν προβλήματα αντιμετωπίζονται και επιδιορθώνονται σωστά και ότι ο καταψύκτης σας δεν έχει καταστραφεί κατά λάθος. Λοιπόν, χωρίς άλλη παραλλαγή, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που θα μπορούσε να προκαλέσει συσσώρευση παγετού στον καταψύκτη σας.

Το χρονόμετρο απόψυξης

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη συσσώρευση παγετού, τότε δεν πρέπει να σας εκπλήσσει όταν μαθαίνετε ότι είναι πιθανό να είναι ένα πρόβλημα με το σύστημα απόψυξης. Ο χρονοδιακόπτης απόψυξης θα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ελέγξετε.

Ο χρονοδιακόπτης απόψυξης ενεργοποιεί τη συσκευή θέρμανσης απόψυξης που καταλαβαίνετε ότι χρησιμοποιείται για την τήξη του παγετού στον καταψύκτη σας. Αυτό θα σταματήσει τη συσσώρευση παγετού γύρω από τον καταψύκτη σας, οπότε είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι απρόσβλητο από σφάλματα ή ζημιές.

Ο χρονοδιακόπτης απόψυξης χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει τον θερμαντήρα και να σταματήσει τυχόν συσσώρευση παγετού, αλλά αν έχει υποστεί ζημιά ή εμφανίσει σφάλμα δεν θα λειτουργήσει που ισοδυναμεί με συσσώρευση παγετού. Ανάλογα με το μοντέλο του καταψύκτη που έχετε, ενδέχεται να μπορείτε να ενεργοποιήσετε το χρονοδιακόπτη απόψυξης χειροκίνητα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να καλέσετε σε έναν επαγγελματία για να το χειριστείτε.

Ο Θερμοστάτης

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση παγετού είναι ο θερμοστάτης του καταψύκτη. Ο θερμοστάτης απόψυξης μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα εάν υποστεί ζημιά ή παρουσιάσει βλάβη, ο θερμοστάτης απόψυξης χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει τη θέρμανση απόψυξης και να λιώσει τη συσσώρευση παγετού.

Ο θερμοστάτης απόψυξης είναι επίσης το εξάρτημα που παρέχει ισχύ στη θερμάστρα του καταψύκτη και σηματοδοτεί τη διακοπή λειτουργίας του. Έτσι, ενώ αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό, μπορεί να αναπτύξει μια σειρά βλαβών και εάν ο θερμοστάτης σας αποτύχει, ο καταψύκτης σας θα φροντίσει να συσσωρεύσει πολύ παγετό πολύ γρήγορα.

Επομένως, θα πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία τεχνικό / επισκευαστή επισκευής για να το ελέγξετε. Οι ηλεκτρικές βλάβες είναι πιο συχνές από ό, τι νομίζετε και ένας επαγγελματίας θα είναι σε θέση να ελέγξει τη συνδεσιμότητά του για εσάς μεταξύ άλλων επισκευών.

Η πόρτα του καταψύκτη

Ναι, η πόρτα του καταψύκτη είναι μια άλλη κοινή αιτία δημιουργίας παγετού, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να επιλυθεί. Μια σπασμένη πόρτα ή φλάντζα στον καταψύκτη σας μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα επειδή σπάζει αποτελεσματικά την αεροστεγή σφράγιση του καταψύκτη.

Αυτό σημαίνει ότι ο καταψύκτης δεν θα μπορεί να παραμείνει κρύος επειδή θα διαρρεύσει θερμός αέρας. Τώρα ξέρω τι σκέφτεστε ότι ο ζεστός αέρας δεν θα προκαλέσει λιγότερο παγετό; Λοιπόν όχι, δεν θα γίνει γιατί θα μετατραπεί γρήγορα σε παγετό όταν έρθει σε επαφή με την κρύα επιφάνεια του καταψύκτη. Τα κατεστραμμένα στεγανοποιητικά πορτών θα κάνουν επίσης τον καταψύκτη σας να λειτουργεί συνεχώς.

Ευτυχώς, εάν η πόρτα ή το παρέμβυσμα είναι το πρόβλημα με τον καταψύκτη σας, θα είναι εύκολο να παρατηρήσετε στις περισσότερες περιπτώσεις. Απλώς εξετάστε προσεκτικά την πόρτα του καταψύκτη σας για να αναζητήσετε ζημιά και, στη συνέχεια, θα πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία για να χειριστείτε τυχόν επισκευές ή αντικαταστάσεις κατάψυξης για εσάς.

Λοιπόν, ρίξαμε μια ματιά σε όλα τα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στον καταψύκτη σας να αρχίσει να δημιουργεί συσσώρευση παγετού. Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα που έχουμε εξετάσει και ανεξάρτητα από το πόσο καλά φροντίζετε τον καταψύκτη σας μερικές φορές προβλήματα όπως η δημιουργία παγετού μπορεί να συμβεί.

Αλλά ακολουθώντας τις συμβουλές μας και καλώντας έναν επαγγελματία επισκευής για να χειριστείτε όλες τις επισκευές για εσάς, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τυχόν προβλήματα έχουν διορθωθεί σωστά και ότι τυχόν ανταλλακτικά έχουν αντικατασταθεί.

Voítheia O katapsýktis mo