Πέντε λάθη που βλάπτουν το στεγνωτήριο

Πολλοί από εμάς κάνουν καθημερινά λάθη που μειώνουν δραστικά τη διάρκεια ζωής των στεγνωτηρίων, πλυντηρίων, ψυγείων και άλλων συσκευών. Τα στεγνωτήρια, ιδίως, είναι αρκετά ευπαθή.

Επομένως, θα επισημάνουμε πέντε λάθη που πιθανόν να κάνετε με το στεγνωτήριο σας σε καθημερινή βάση.

1. Φερμουάρ,κλείστε τα!

Όχι, το να πείτε στο στεγνωτήριο σας να είναι ήσυχο δεν πρόκειται να βοηθήσει την υγεία του (ούτε τη δική σας), αλλά τα φερμουάρ στα ρούχα σας προτού τα βάλετε στο στεγνωτήριο καλό θα είναι να τα έχετε κλείσει . Το στεγνωτήριο μπορεί να καταστραφεί από φερμουάρ ή δόντια φερμουάρ που βγάζουν έξω και πιάνουν τις πλευρές. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ελέγχετε τις τσέπες όλων όσων βάζετε σε ένα στεγνωτήριο.

2. Βουρτσίστε, καθαρίστε τους συλλέκτες χνουδιού

Ο τακτικός καθαρισμός των παγίδων χνουδιού μεταξύ κύκλων πρέπει να είναι κάτι που ήδη κάνετε.Αν θέλετε να διατηρήσετε το στεγνωτήριο σας υγιές για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα θελήσετε να κάνετε λίγο περισσότερο από αυτό. Πρώτα απ ‘όλα, αγοράστε ένα πινέλο (είναι σχετικά φθηνό). Μπορεί να αφαιρέσει το χνούδι που μπορει να έχει παραμείνει στη θέση του. φροντίστε να το πλένετε οσο ποιο συχνα μπορείτε.Και οι αισθητήρες υγρασίας μπορούν να προσελκύσουν ουσίες από στεγνωτήρια, οπότε λίγο νερό, σαπούνι πλυσίματος πιάτων και μια βούρτσα (ή οδοντόβουρτσα) μπορούν να βοηθήσουν.

3. Ταξινόμήστε σωστά τα ρούχα

Είναι πολύ εύκολο να χαλαρώσετε με το πλύσιμο – ειδικά όταν είναι τόσο εύκολο να ρίξετε όλα τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο, να κλείσετε την πόρτα και να επιλέξετε έναν κύκλο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα ρούχα σας ταξινομημένα με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε όταν στεγνώνονταν. Για παράδειγμα, τα τζιν είναι μάλλον χονδροειδή και μπορεί να καταλήξουν να τρίβονται σε πιο ευαίσθητα υφάσματα και αυτό μπορεί να προκαλέσει επιφανειακά ελαττώματα σε, για παράδειγμα, εσώρουχα.Σκεφτείτε λοιπόν πώς τα ρούχα σας αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και συμβουλευτείτε πάντα τις ετικέτες για να βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα μπορούν να αντέξουν σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες.

4. Κρατήστε το καθαρό

Ένα σημαντικό μέρος του καθαρισμού του στεγνωτηρίου σας δεν σχετίζεται μόνο με τα εσωτερικά του μέρη, αλλά και με την περιοχή που το περιβάλλει. Για παράδειγμα, τα στεγνωτήρια χρησιμοποιούν τον αέρα γύρω από το εξωτερικό του. Εάν αυτός ο αέρας έχει σωματίδια σκόνης ή χνούδι, τότε θα το τραβήξει επίσης. Φροντίστε να διατηρείτε καθαρά τα δάπεδα γύρω από το στεγνωτήριο και να διατηρείτε και το εξωτερικό του καθαρό. Ποιος ξέρει – μπορεί να εμφανιστεί ένα χαμένο ζευγάρι μπόξερ;

5. Εξαερ;ιζετε καλά το στεγνωτήριο

Τέλος, για να μεγιστοποιήσετε πραγματικά τη διάρκεια ζωής του στεγνωτηρίου σας, θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε τους σωλήνες εξαερισμού. Αυτό δεν είναι μόνο για να το διατηρείτε σε καλή συντήρηση, αλλά επηρεάζει επίσης την καθημερινή απόδοση του στεγνωτηρίου σας. Εάν οι σωλήνες εξαερισμού μπλοκαριστούν λόγω συσσώρευσης χνοδιού, τότε το στεγνωτήριο σας δεν θα λειτουργεί με μέγιστη απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δαπανηθεί περισσότερη ενέργεια και αυτό οδηγεί σε υψηλότερους λογαριασμούς ενέργειας. Μπορείτε είτε να καθαρίσετε τους σωλήνες εξαερισμού,είτε να ζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία – όπως έναν τεχνικό της  ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό μία ή δύο φορές το χρόνο – ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιείτε το στεγνωτήριο σας.

Ακολουθώντας αυτά τα πέντε βήματα, θα διασφαλίσετε ότι το στεγνωτήριο σας θα διατηρηθεί καλά. Και ένα καλά συντηρημένο στεγνωτήριο είναι ένα ευτυχισμένο, μακράς διαρκείας στεγνωτήριο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλά από αυτά τα λάθη ισχύουν και για το πλυντήριο σας, οπότε φροντίστε να το φροντίσετε και αυτό.