Οδηγός απόψυξης ψυγείου

Οδηγός απόψυξης ψυγείου

Δεν το αγαπάμε – αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να το κάνουμε σε κάποιο σημείο. Η απόψυξη ενός καταψύκτη μπορεί να είναι μια κουραστική εργασία, αλλά δεν πρέπει να μείνει πολύ καιρό χωρίς αυτή να γίνει αλλιώς θα το κάνετε ακόμη περισσότερο από μια δουλειά. Μερικοί από εμάς δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για αυτό, επειδή οι καταψύκτες μας διαθέτουν δυνατότητα no frost, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια λόγω του ότι οι συσκευές μας είναι παλαιότερες.

Αλλά μην ανησυχείτε – είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία. Ο χρήσιμος οδηγός μας για την σωστή απόψυξη του καταψύκτη ή του καταψύκτη σας θα διασφαλίσει ότι δεν θα χρειαστεί να πετάξετε όλο το φαγητό σας και / ή να καθαρίσετε μια τεράστια διαρροή το πρωί.

Ο ασφαλέστερος και ταχύτερος τρόπος απόψυξης

Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι ο πιο γρήγορος και ασφαλέστερος τρόπος απόψυξης του καταψύκτη σας:

Βήμα 1: Απενεργοποιήστε το ψυγείο  και προετοιμάστε

Ξεκινήστε απενεργοποιώντας τον καταψύκτη σας και τοποθετώντας κάποια εφημερίδα γύρω από αυτό για να τραβήξετε τυχόν λιωμένο πάγο / νερό που βγαίνει και στο πάτωμα. Για το εσωτερικό της μονάδας, θα θέλατε να τοποθετήσετε μερικές πετσέτες στο εσωτερικό του καταψύκτη για να πιάσετε τον πάγο και το νερό καθώς λιώνει. Κρατήστε την πόρτα ανοιχτή καθώς αυτό θα επιτρέψει στον καταψύκτη να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πολύ πιο γρήγορα. Προσπαθήστε επίσης να αντικαταστήσετε τις υγρές πετσέτες με στεγνές πετσέτες με την πάροδο του χρόνου. Εάν υπάρχει έλλειψη πετσετών, απλώς στραγγίξτε τις υγρές σε ένα νεροχύτη και τοποθετήστε τις ξανά.

Βήμα 2: Αφαιρέστε τα τρόφιμα και τα συρτάρια του ψυγείου

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το φαγητό σας μετά την απόψυξη, θα θελήσετε να δοκιμάσετε και να το κρατήσετε κρύο για όσο το δυνατόν περισσότερο. Εξαιτίας αυτού, ίσως θα θέλατε να παραμείνει στην κατάψυξη για λίγο – ακόμα κι αν είναι απενεργοποιημένο τώρα. Αλλά θα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν προϊόντα που βρίσκονται εκεί πριν από την απόψυξη.

Έχετε μερικές επιλογές εδώ: μπορείτε να μετακινήσετε το φαγητό σε δροσερές σακούλες που μπορείτε να προετοιμάσετε εκ των προτέρων. μπορείτε να ρωτήσετε έναν γείτονα εάν θα στεγάσει προσωρινά το φαγητό σας. αποθηκεύστε το στο ψυγείο. ή μπορείτε να το πετάξετε. Για την πρώτη επιλογή, θα θέλατε να τοποθετήσετε το δροσερό κουτί ή τις σακούλες στην πιο κρύα τοποθεσία στο διαμέρισμά σας και μακριά από το φως του ήλιου. Αν θέλετε να βοηθήσει κάποιον φίλο ή γείτονα, φροντίστε να τους ρωτήσετε εκ των προτέρων! Για τις τελευταίες επιλογές, συμβουλευτείτε τη συσκευασία και δείτε εάν μπορεί να αποθηκευτεί κάποιο φαγητό στο ψυγείο αντί να το βάλετε στον κάδο – να σας σώσει από τη σπατάλη. Θα πρέπει να μπορείτε να αποθηκεύετε τα περισσότερα κατεψυγμένα αντικείμενα για έως και δύο ημέρες στο ψυγείο σας. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να το τοποθετήσετε ξανά στον καταψύκτη. Πρέπει να εξαντληθεί ή να πεταχτεί μετά τις δύο ημέρες.

Τώρα, με την αφαίρεση του φαγητού, ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα ράφια. Εάν αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνουν οι πετσέτες σας σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να μετακινούνται όπως και όταν απαιτείται. Βρίσκονται εκεί για να πιάσουν τον πάγο και το νερό, ώστε να μπορεί να βυθιστεί στον νεροχύτη σας. Κατά την αφαίρεση των ραφιών, μπορείτε να τοποθετήσετε τις πετσέτες στο κάτω μέρος της μονάδας ή όπου είναι απαραίτητο μέσα στον καταψύκτη. Εάν κάποια από τα ράφια έχουν κολλήσει λόγω πάγου, μην προσπαθήσετε να τα εξαναγκάσετε, καθώς μπορεί να καταστρέψετε το ράφι. Πρέπει πάντα να περιμένετε μέχρι να λιώσει ο πάγος σε ένα ορισμένο επίπεδο.

Βήμα 3: Περιμένετε…

Τώρα είναι ώρα να περιμένουμε να λιώσει ο πάγος. Θα μπείτε στον πειρασμό να επιταχύνετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας αυτές τις προαναφερθείσες «αμυχές» (όπως να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήρα μαλλιών ή να κόβετε τον πάγο με ένα μαχαίρι), αλλά δεν θα το συνιστούσαμε για λόγους ασφαλείας. Δεν αξίζει τον κόπο για λίγο επιπλέον χρόνο.

Εάν έχετε ένα δίσκο ή ένα σωλήνα αποχέτευσης κάτω από το ψυγείο σας, προσέξτε τη συλλογή νερού σε αυτά καθώς λιώνει ο πάγος. Θα θέλατε, για παράδειγμα, να αδειάσετε το δίσκο καθώς γεμίζει ή μπορεί να καταλήξει να ξεχειλίζει.

Βήμα 4: Καθαρίστε το ψυγείο

καθαρίστε τον καταψύκτη σας

Με τον πάγο να λιώνει, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τον καταψύκτη σας. Δεν πρόκειται να πάρετε άλλη ευκαιρία να το κάνετε σωστά, οπότε γιατί όχι; Αυτό σας επιτρέπει να διατηρείτε τον καταψύκτη σας ωραίο και υγιεινό και να απαλλαγείτε από τυχόν τρόφιμα ή βρωμιά που έχουν παγιδευτεί από πάγο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επίσης στεγνώσει το εσωτερικό του καταψύκτη προτού το ενεργοποιήσετε ξανά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες για να συλλάβετε τυχόν υπερβολική υγρασία από τις πλευρές που δεν έχουν πέσει μέχρι τις πετσέτες σας. Αυτό θα αποτρέψει οποιαδήποτε γρήγορη συσσώρευση πάγου όταν ενεργοποιηθεί ξανά ο καταψύκτης.

Βήμα 5: Ενεργοποιήστε το ξανά

Με την αφαίρεση όλης της υγρασίας, ενεργοποιήστε ξανά τη μονάδα και τοποθετήστε τα ράφια στη θέση τους. Δώστε του λίγο χρόνο για να φτάσετε στη βέλτιστη θερμοκρασία πριν τοποθετήσετε ξανά το φαγητό σας (αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες).

Εάν κάποιο από τα τρόφιμα σας έχει ξεπαγώσει, δεν πρέπει να το τοποθετήσετε ξανά στον καταψύκτη, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι το φαγητό που έχει καταψυχθεί, αποψυχθεί και στη συνέχεια μαγειρευτεί ως μέρος ενός γεύματος. Αυτό μπορεί να τοποθετηθεί ξανά με ελάχιστη πιθανότητα τροφικής δηλητηρίασης.

Και εκεί πηγαίνετε – ο ασφαλέστερος και γρηγορότερος τρόπος απόψυξης του καταψύκτη σας!

Γιατί πρέπει να αποψύξετε τον καταψύκτη – ψυγείο σας

Αφήνοντας τον πάγο να σχηματιστεί στον καταψύκτη σας, αυξάνετε απλώς τις πιθανότητες να δυσκολευτείτε να κλείσετε τα ράφια ή την πόρτα του καταψύκτη σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο πάγος μπορεί επίσης να μειώσει τη χωρητικότητα του καταψύκτη σας – καθιστώντας δύσκολη την τοποθέτηση φαγητού σε διαφορετική περίπτωση.

Αυτή η συσσώρευση πάγου μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον καταψύκτη σας – ακόμη και προκαλώντας προβλήματα με τη στεγανοποίηση της πόρτας. Εάν πιστεύετε ότι έχετε πρόβλημα με τον καταψύκτη σας, επικοινωνήστε με την ομάδα μας

Leave a Reply