ELECTROLUX οικιακές συσκευές

Η Electrolux AB κατασκευάζει στον τομέα των συσκευών, η οποία επικεντρώνεται σε καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί και βασίζονται σε εκτεταμένες γνώσεις καταναλωτών για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των καταναλωτών και των επαγγελματιών. Λειτουργεί μέσω τμημάτων ρυμούλκησης: Καταναλωτικά προϊόντα και επαγγελματικά προϊόντα. Το τμήμα Consumer Durables παρέχει συσκευές που περιλαμβάνουν ψυγεία, καταψύκτες, κουζίνες, στεγνωτήρια, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, κλιματιστικά δωματίου και φούρνους μικροκυμάτων. Ο τομέας Επαγγελματικών Προϊόντων περιλαμβάνει εξοπλισμό εξυπηρέτησης τροφίμων για ξενοδοχεία, εστιατόρια και ιδρύματα, καθώς και εξοπλισμό πλυντηρίου για πλυντήρια, πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και άλλους επαγγελματίες χρήστες. Η εταιρεία ιδρύθηκε από την Axel Wenner-Gren την 1η Αυγούστου 1919 και εδρεύει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

«Ιστορικό Ομίλου Electrolux

Η εταιρεία προέρχεται από συγχώνευση δύο εταιρειών, η μία από τις καθιερωμένες εταιρείες και η άλλη μια νεότερη εταιρεία που ιδρύθηκε από έναν πρώην πωλητή κενού, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ήταν πρώην υπάλληλος της πρώην εταιρείας. Η προέλευση της Electrolux συνδέεται στενά με το κενό, αλλά σήμερα κατασκευάζει όλες τις μεγάλες συσκευές.

Η Lux AB, που ιδρύθηκε το 1901 από τον Sven Carlson, ήταν κατασκευαστής μεγάλων λαμπτήρων κηροζίνης με έδρα τη Στοκχόλμη για σιδηροδρομικούς σταθμούς, με βάση μια εφεύρεση του David Kempe. Το 1912 είχε εργοστάσια στο νησί Lilla Essingen στη Στοκχόλμη και στη Ρίγα, τότε μέρος της αυτοκρατορικής Ρωσίας. Καθώς οι ανταγωνιστές άρχισαν να κατασκευάζουν παρόμοια μοντέλα και ο ηλεκτρικός φωτισμός άρχισε να ανταγωνίζεται με την κηροζίνη, ο Lux χρειάστηκε ένα νέο προϊόν και το 1912 άρχισε να κατασκευάζει ηλεκτρικές ηλεκτρικές σκούπες, σε ένα σχέδιο της Axel Wenner-Gren. Το όνομα άλλαξε σε Elektrolux το 1918 όταν η εταιρεία συγχωνεύθηκε με τη Svenska Elektron AB. Το 1918 η εταιρεία είχε 400 υπαλλήλους.

Εταιρεία πωλήσεων σε σημαντικό κατασκευαστή

Το 1919, η θυγατρική της Svenska Elektron AB, Elektromekaniska AB, έγινε η Elektrolux. (η ορθογραφία άλλαξε σε Electrolux το 1957.) Πώλησε αρχικά ηλεκτρικές σκούπες με επωνυμία Lux σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Μέχρι το 1925 η εταιρεία είχε προσθέσει ψυγεία απορρόφησης στη σειρά προϊόντων της και σύντομα ακολούθησαν άλλες συσκευές: πλυντήρια ρούχων το 1951, πλυντήρια πιάτων το 1959 και εξοπλισμός εξυπηρέτησης τροφίμων το 1962 κ.λπ.

Συγχωνεύσεις και εξαγορές

Η εταιρεία επεκτάθηκε συχνά και τακτικά μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Ενώ η Electrolux είχε αγοράσει αρκετές εταιρείες πριν από τη δεκαετία του 1960, εκείνη τη δεκαετία ξεκίνησαν ένα νέο κύμα δραστηριότητας M&A. Η εταιρεία αγόρασε τους ElektroHelios, Norwegian Elektra, Danish Atlas, Finnish Slev και Flymo, et al., Τα εννέα χρόνια από το 1960 έως το 1969. Αυτό το στυλ ανάπτυξης συνεχίστηκε μέχρι τη δεκαετία του 1990, βλέποντας τα αποτελέσματα αγοράς της Electrolux [16] εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων, για μια στιγμή, Husqvarna.

Χανς Βέρθεν

Ο Hans Werthen, Πρόεδρος και αργότερα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ηγήθηκε του στρατηγικού πυρήνα μιας ολοένα και πιο αποκεντρωμένης Electrolux – και συνέβαλε στην ταχεία ανάπτυξή της.

Μετασχηματισμός

Ενώ οι προσπάθειες μείωσης του κόστους, η συγκέντρωση της διοίκησης και η εξάλειψη οικονομιών κλίμακας από τις λειτουργίες της Electrolux έγιναν τη δεκαετία του 1960 και του 1970 με έμφαση τόσο στην ανάπτυξη, περαιτέρω προσπάθειες αναδιάρθρωσης σε επίπεδο εταιρείας ξεκίνησαν μόνο στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Μια δημόσια εταιρεία

Η Electrolux έκανε μια αρχική δημόσια προσφορά στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το 1928 (καταργήθηκε το 2010) και μια άλλη στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης το 1930.

Επί του παρόντος, οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην αγορά NASDAQ OMX Nordic και εξωχρηματιστηριακά. Η Electrolux είναι ένα συστατικό OMX Nordic 40.

2000 έως σήμερα

Στη Βόρεια Αμερική το όνομα Electrolux χρησιμοποιείται από καιρό από έναν κατασκευαστή ηλεκτρικών σκουπών, Aerus LLC, που ιδρύθηκε αρχικά για να πουλά προϊόντα Σουηδίας Electrolux. Το 2000, η ​​Aerus μετέφερε τα δικαιώματα εμπορικού σήματος στον Όμιλο Electrolux. Η Aerus σταμάτησε να χρησιμοποιεί τη μάρκα Electrolux το 2004. Πριν από το 2000, οι ηλεκτρικές σκούπες που κατασκευάστηκαν από την Electrolux έφεραν την επωνυμία Eureka και ενώ η Electrolux συνέχισε να κάνει κενού με επωνυμία Eureka αφού ανέκτησε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τη δική της μάρκα, άρχισε επίσης να πωλεί ηλεκτρικές σκούπες με την επωνυμία Electrolux , πολύ. Η εξυπηρέτηση πελατών της Electrolux USA διατηρεί μια βάση δεδομένων με ηλεκτρικές σκούπες της Electrolux και παρέχει έναν σύνδεσμο προς την Aerus σε περίπτωση που η Aerus κατασκευάστηκε με ηλεκτρική σκούπα με επωνυμία Electrolux.

Ο Keith McLoughlin ανέλαβε την προεδρία και διευθύνων σύμβουλος την 1η Ιανουαρίου 2011 και έγινε ο πρώτος μη σουηδικός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Τον Αύγουστο του 2011, η Electrolux εξαγόρασε από τη Sigdo Koppers τον Χιλιανό κατασκευαστή συσκευών CTI, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Λατινικής Αμερικής και ιδιοκτήτη των εμπορικών σημάτων Fensa, Gafa, Mademsa και Somela. Η Electrolux μετακόμισε την έδρα της στη Βόρεια Αμερική από την Αουγκούστα της Γεωργίας, στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας, ανακοινώνοντας το τον Δεκέμβριο του 2009. “

ELECTROLUX επισκευή ψυγείων τεχνικός ψυκτικός
ELECTROLUX επισκευή πλυντηρίων ρούχων τεχνικός
ELECTROLUX επισκευή πλυντηρίων πιάτων τεχνικός

ELECTROLUX επισκευή οικιακής κουζίνας τεχνικός

AEG επισκευή πλυντηρίου στεγνωτηρίου τεχνικός
ELECTROLUX επισκευή πλυντηρίου στεγνωτηρίου τεχνικός

AEG επισκευή στεγνωτηρίου τεχνικός
ELECTROLUX επισκευή στεγνωτηρίου τεχνικός
ELECTROLUX επισκευή κεραμικής εστίας τεχνικός
ELECTROLUX επισκευή ηλεκτρικού φούρνου τεχνικός