επισκευή service πλυντηρίου στεγνωτηρίου BRANDT

Επισκευή οικιακών συσκευών BRANDT

Συνηθισμένα προβλήματα πλυντηρίων στεγνωτηρίων BRANDT

Γιατί το πλυντήριο πλυντήριο στεγνωτήριο ρούχων BRANDT δεν θερμαίνεται;

επισκευή service πλυντηρίου στεγνωτηρίου BRANDTεπισκευή service πλυντηρίου στεγνωτηρίου BRANDT Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, έτσι; Βάζετε τα βρεγμένα ρούχα σας στο πλυντήριο στεγνωτήριο και τα αφαιρείτε μία ή δύο ώρες αργότερα μόνο για να ανακαλύψετε ότι είναι τόσο υγρά όσο όταν μπήκαν. Γενικά, θα απελευθερώνατε μια μικρή κραυγή πανικού και, στη συνέχεια, καλέστε έναν τεχνικό της ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικοί έλεγχοι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, οι οποίοι μπορεί να σας σώσουν από το να σηκώσετε το τηλέφωνο. Ακολουθούν μερικά από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί το πλυντήριο στεγνωτήριο δεν θερμαίνεται. Στεγνωτήρια με κουμπιά επαναρύθμισης Εάν το πλυντήριο στεγνωτήριο δεν θερμαίνεται, είναι πιθανό ο θερμαντήρας να έχει υπερθερμανθεί και να έχει σταματήσει και πρέπει να ξαναρυθμιστεί. Το κουμπί επαναρύθμισης βρίσκεται συνήθως στο πίσω μέρος του στεγνωτηρίου, συνήθως στο πίσω πλαίσιο. Για να ρυθμίσετε ξανά το κουμπί θερμότητας στο πλυντήριο στεγνωτήριο, πατήστε το κόκκινο κουμπί. Εάν έχει ενεργοποιηθεί, θα ακούσετε ένα κλικ. Στεγνωτήρια ρούχων BRANDT χωρίς επαναρύθμιση κουμπιών Δεν έχουν επαναρυθμιστεί τα κουμπιά σε όλα τα στεγνωτήρια, οπότε αν σταματήσει η θέρμανση είναι πιθανό να οφείλεται στο ότι ο θερμοστάτης ή το TOC (Thermal Overload Cutout) έχουν σταματήσει λόγω υπερθέρμανσης.

Γιατί το πλυντήριο πλυντήριο στεγνωτήριο BRANDT υπερθερμαίνεται και μετακινεί τον θερμοστάτη;

Η πιο συνηθισμένη αιτία ενός στεγνωτηρίου που ενεργοποιεί τον θερμοστάτη ή το TOC είναι το άνοιγμα της πόρτας πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος. Αυτό θα σταματήσει τον ανεμιστήρα ψύξης προτού το στοιχείο του θερμαντήρα να έχει χρόνο να κρυώσει. Τα φίλτρα της πόρτας πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Εάν δεν είναι, δεν θα επιτρέψει την κυκλοφορία του αέρα μέσω του στεγνωτηρίου και αυτό θα τον προκαλέσει επίσης να σταματήσει. Ελέγξτε μέσα στο τύμπανο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κομμάτια χνουδιού που το εμποδίζουν. Το κουτί συμπυκνωτή στο κάτω μέρος του στεγνωτηρίου μπορεί επίσης να παγιδευτεί σε αυτό, οπότε θα πρέπει να το καθαρίζετε τακτικά τρέχοντας το κάτω από μια βρύση.

Στο πλυντήριο πλυντήριο στεγνωτήριο BRANDT το τύμπανο δεν γυρίζει

Το πιο σημαντικό μέρος του στεγνωτηρίου, μετά την ικανότητα στεγνώματος, είναι η ικανότητα να στεγνώσει. Φυσικά, εάν το πλυντήριο στεγνωτήριο δεν πέφτει, δεν θα στεγνώσει σωστά, οπότε ένα μη πλυντήριο στεγνωτήριο είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να επιδιορθωθεί το συντομότερο δυνατό.

Η ζώνη έσπασε

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα με ένα πλυντήριο στεγνωτήριο είναι ότι ο ιμάντας έχει σπάσει, με αποτέλεσμα το τύμπανο να αποτύχει να γυρίσει. Ο έλεγχος του ιμάντα κίνησης είναι, επομένως, μια εξαιρετική ιδέα. Πριν ελέγξετε τον ιμάντα κίνησης, αποσυνδέετε πάντα το πλυντήριο στεγνωτήριο από το δίκτυο. Η ζώνη σε πλυντήριο στεγνωτήριο είναι πιο δύσκολο να φτάσει από ότι σε πλυντήριο ρούχων. Η αφαίρεση της πλάτης συχνά αποκαλύπτει μόνο το θερμαντικό στοιχείο. Ενδέχεται να είναι απαραίτητη η αφαίρεση του εμπρός και των πλευρών. Η θέρμανση του ιμάντα με στεγνωτήρα μαλλιών μπορεί να επιτρέψει στον ιμάντα να δώσει αρκετά για να διευκολύνει την τοποθέτηση. Ορισμένα στεγνωτήρια χρειάζονται ειδικό εργαλείο για να στερεώσουν τη ζώνη. Αυτό το ειδικό εργαλείο ονομάζεται απλά Tumble Dryer Drive Belt Fitter και μπορεί να βρεθεί εύκολα στο διαδίκτυο. Η κίνηση του τυμπάνου με το χέρι μπορεί να σας βοηθήσει να ασκηθείτε εάν ο ιμάντας κίνησης έχει σπάσει εντελώς και έχει πέσει ελεύθερα. Εάν η μετακίνηση του τυμπάνου με το χέρι είναι ευκολότερη από το συνηθισμένο, ο ιμάντας κίνησης έχει σπάσει. Εάν η κίνηση του τυμπάνου με το χέρι είναι πιο δύσκολη από το συνηθισμένο, ο ιμάντας κίνησης μπορεί να έχει μπερδευτεί.

Ελαττωματικός πυκνωτής εκκίνησης

Εάν δεν είναι ο ιμάντας, μπορεί να είναι ο πυκνωτής που είναι ελαττωματικός, οπότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα εξής: Οι πυκνωτές μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία εάν είναι ελαττωματικοί. Μην τα χειρίζεστε εκτός εάν γνωρίζετε ακριβώς τι κάνετε. Εάν ο πυκνωτής έχει παρουσιάσει σφάλμα, θα μπορείτε να περιστρέψετε το τύμπανο με το χέρι, να κλείσετε γρήγορα την πόρτα και στη συνέχεια να θέσετε το μηχάνημα σε λειτουργία – έως ότου πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Αυτό συμβαίνει επειδή ο πυκνωτής ξεκινά τον κινητήρα. Εάν μπορείτε να ξεκινήσετε χειροκίνητα τον κινητήρα και λειτουργεί καλά, τότε ο πυκνωτής είναι το πιο πιθανό πρόβλημα.

Ελαττωματικός κινητήρας στεγνωτηρίου

Εναλλακτικά, ο ίδιος ο κινητήρας μπορεί να έχει παρουσιάσει σφάλμα – σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αντικαταστήσετε ολόκληρο τον κινητήρα. Εάν ούτε ο ιμάντας κίνησης ούτε ο πυκνωτής είναι ελαττωματικοί, είναι πιθανό να είναι ο κινητήρας που είναι το πρόβλημα.

Γιατί από το πλυντήριο πλυντήριο στεγνωτήριο BRANDT πέφτει συνεχώς το ηλεκτρικό ρεύμα;

Μπορεί να είναι απογοητευτικό και ανησυχητικό εάν το ηλεκτρικό σας σβήνει (απενεργοποιείται) κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το πλυντήριο στεγνωτήριο. Οποιαδήποτε ζητήματα επηρεάζουν το ηλεκτρικό σας σύστημα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό.

Κουτί συμπυκνωτή

Εάν το πλυντήριο στεγνωτήριο συνεχίζει να σβήνει το ηλεκτρικό, θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι το κιβώτιο συμπυκνωτή μπλοκάρεται με βρεγμένο, υγρό χνούδι ή χνούδι και συντρίμμια από ρούχα. Καθώς ορισμένα ρούχα ρίχνουν περισσότερο από άλλα, είναι καλύτερο να παρακολουθείτε τακτικά αυτό.

Όταν το κιβώτιο συμπυκνωτή μπλοκαριστεί μερικώς, δεν συμπυκνώνει αποτελεσματικά τον ατμό, υγρό αέρα στο νερό, έτσι τα εσωτερικά του στεγνωτηρίου γίνονται ατμό και υγρά.

Εξαρτάται από την ποσότητα της υγρασίας και τη μάρκα του στεγνωτηρίου, αλλά αν κάποιο ιδιαίτερα ευπαθές μέρος του στεγνωτηρίου στεγνώσει, θα οδηγήσει σε «ανατροπή» μεταξύ ενός ζωντανού εξαρτήματος και του ουδέτερου ή της γης. Αυτό προκαλεί το RCD να σταματήσει (MCB σε παλαιότερες μονάδες) και να ανατινάξει μια ασφάλεια.

Γιατί το πλυντήριο πλυντήριο στεγνωτήριο BRANDT κάνει θόρυβο

Τις περισσότερες φορές ένα πλυντήριο στεγνωτήριο θα λειτουργεί σαν ένα όνειρο, αλλά, όπως με όλες τις συσκευές, περιστασιακά θα υπάρχουν τεχνικά προβλήματα. Εάν το πλυντήριο στεγνωτήριο σας χτυπάει, χτυπάει (ή άλλο παράξενο θόρυβο), είναι καλύτερο να διαγνώσετε και να επιλύσετε το πρόβλημα. Θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων, αλλά αυτό που σίγουρα δεν θέλετε να κάνετε είναι να το αγνοήσετε. Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για το πλυντήριο στεγνωτήριο σας να κάνει περίεργους θορύβους.

Νομίσματα και κλειδιά

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για το χτύπημα, το κροτάλισμα ή το clanking είναι τα κλειδιά ή τα νομίσματα που αφήνονται στις τσέπες – γι ‘αυτό πάντα τα ελέγχετε προτού βάλετε ρούχα στο πλυντήριο στεγνωτήριο. Τις περισσότερες φορές δεν θα ακούσετε τίποτα έως ότου ο κύκλος στεγνωτηρίου είναι σε πλήρη περιστροφή.

Ανώμαλες επιφάνειες

Εάν το πλυντήριο στεγνωτήριο δονείται ή ανακινείται κατά την περιστροφή, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο στεγνωτήριο κάθεται σε επίπεδη επιφάνεια. Εάν είναι εξοπλισμένο με ρυθμιστές ύψους στα μπροστινά πόδια, προσαρμόστε τους ανάλογα για να βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα είναι επίπεδο καθώς αυτό συχνά μειώνει ή εξαλείφει τον ήχο χτυπήματος.

Έδρανα τυμπάνου

Εάν το πλυντήριο στεγνωτήριο είναι θορυβώδες όταν γυρίζει και ολόκληρη η συσκευή ανακινείται και χτυπάει, θα μπορούσε να είναι ενδεικτικό ενός προβλήματος με τα έδρανα τυμπάνου, τα οποία βοηθούν τους τροχούς να περιστρέφονται ελεύθερα και εύκολα.

Το τύμπανο

Εάν ο θόρυβος χτυπήματος είναι συνεχής όταν το τύμπανο γυρίζει, τότε μπορεί να είναι πρόβλημα με το ίδιο το τύμπανο. Εάν ο θόρυβος είναι μεταλλικός, θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα του ξύσματος του τυμπάνου σε κάτι μέσα στο μηχάνημα. Θα μπορούσατε πάντα να ελέγχετε οπτικά το τύμπανο για τυχόν σημάδια ή βαθουλώματα.

Ρουλεμάν κινητήρα

Εάν το πλυντήριο στεγνωτήριο εκπέμπει έναν έντονο θόρυβο κραυγής ή κραυγής, θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι τα ρουλεμάν του κινητήρα έχουν φθαρεί. Ελαστικοί τροχοί τροχαλίας Εάν υπάρχει θόρυβος από το πλυντήριο στεγνωτήριο, μπορεί να είναι αποτέλεσμα φθοράς στους τροχούς τροχαλίας έντασης. Αυτό συμβαίνει συχνότερα σε παλαιότερα μοντέλα.

Ελαστικοί τροχοί τροχαλίας

Εάν υπάρχει θόρυβος από το πλυντήριο στεγνωτήριο, μπορεί να είναι αποτέλεσμα φθοράς στους τροχούς τροχαλίας έντασης. Αυτό συμβαίνει συχνότερα σε παλαιότερα μοντέλα.