επισκευή service πλυντηρίων ρούχων BOSCH

Επισκευή οικιακών συσκευών BOSCH

επισκευή service πλυντηρίων ρούχων BOSCHΤο πλυντήριο ρούχων BOSCH είναι μια από τις πιο βασικές οικιακές συσκευές.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές την συνεχή λειτουργία του ακόμα και πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά και πριν την επισκευή service πλυντηρίων ρούχων BOSCH  αξίζει να ελέγξετε μερικά βασικά στοιχεία πριν καλέσετε έναν τεχνικό. Όπου είναι δυνατόν, αποσυνδέστε τη συσκευή από την πρίζα πριν επιχειρήσετε να επιδιορθώσετε το σπίτι. Ακολουθεί ένας οδηγός για ορισμένα κοινά προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε καθώς το μηχάνημά σας εξελίσσεται καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου του.

Ανεξάρτητα πλυντήρια ρούχων BOSCH

Ανεξάρτητα από το εμπορικό σήμα του πλυντηρίου ρούχων, όσο πιο παλιά γίνεται τόσο πιθανότερο να φθαρεί κάτι ή να χαλάσει. Παρόλο που τα μηχανήματα πωλούνται με εγγύηση, συχνά αυτη είναι περιορισμένα και μπορεί μερικές φορές να καλύπτουν μόνο τα ανταλλακτικά, όχι τα έξοδα εργασίας ή κλήσης για την πραγματοποίηση της επισκευής.

Τα πλυντήρια ρούχων BOSCH είναι αναμφισβήτητα η πιο κοινή οικιακή συσκευή που απαιτεί επισκευή. Τείνουν να χρησιμοποιούν πολύ πιο βαριά από ένα πλυντήριο πιάτων και σε ορισμένα σπίτια, χρησιμοποιούνται ακόμη και αρκετές φορές την ημέρα. Η BOSCH έχει σχεδιάσει τα πλυντήρια της, έτσι ώστε αν και είναι συνήθως ανεξάρτητη, έχουν τέτοιο μέγεθος ώστε να τοποθετούνται σε οποιοδήποτε σχέδιο κουζίνας και να ενσωματώνονται με ντουλάπια κουζίνας.

Υπάρχουν ουσιαστικά δύο είδη προβλημάτων με ένα πλυντήριο ρούχων BOSCH. Ο πρώτος τύπος προβλήματος μπορεί συνήθως να επιλυθεί χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσετε το μηχάνημα. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα πλυντήρια της BOSCH μέσω ενός μπροστινού πίνακα που παρέχει πρόσβαση στην αντλία και την πτερωτή και επιτρέπει την επιθεώρηση για άλλα πιθανά προβλήματα. Ζητήματα που επηρεάζουν το εσωτερικό του τυμπάνου και τη σφράγιση της πόρτας, καθώς και τα κατάλοιπα μπορούν όλα να αντιμετωπιστούν. Τα ανεξάρτητα μηχανήματα μπορούν να αναποδογυριστούν στις πλευρές τους και να έχουν πρόσβαση από κάτω για να αντικαταστήσουν αντικείμενα όπως η αντλία, το κάρτερ, οι εύκαμπτοι σωλήνες και άλλα μέρη που βρίσκονται μέσα στο μηχάνημα.

Εάν πρέπει να επισκευάσετε το ανεξάρτητο πλυντήριο ρούχων της BOSCH , καλέστε στο 6987285037.

Πιο κοινά προβλήματα πλυντηρίου ρούχων Bosch και αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών

Τα πλυντήρια Bosch είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Οι τιμές τους κυμαίνονται συνήθως από 350 ευρό έως 1000 ευρώ. Και έχουν μια γκάμα φορτίων. Διατίθενται σε λευκό, ασημί, ανοξείδωτο ατσάλι και μερικές φορές μαύρο – έτσι ταιριάζει σε κάθε διακόσμηση κουζίνας. Έχουν επίσης πολλές πρόσθετες δυνατότητες για να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα.

Ωστόσο, μερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά! Δείτε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα πλυντηρίου ρούχων και οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων εδώ…

Κοινά προβλήματα και βλάβες για το πλυντήριο Bosch

Τα προβλήματα στο πλυντήριο Bosch έρχονται με μια σειρά από συμπτώματα. Αυτά περιλαμβάνουν όταν το πλυντήριο σας….

Το πλυντήριο ρούχων BOSCH δεν ξεκινάει

Αυτό υποδηλώνει πρόβλημα με το βύσμα, την ηλεκτρική πρίζα ή το διακόπτη προστασίας κυκλωμάτων Όταν το πλυντήριο σας συνεχίζει να διακόπτει τα ηλεκτρικά, αυτό μπορεί να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα καλωδίων, διαρροή νερού στα ηλεκτρικά, ή πρόβλημα κινητήρα ή θερμαντήρα. Θα χρειαστείτε έναν εξειδικευμένο επισκευαστή για να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα με ασφάλεια.

Δεν γυρνάει ο κάδος του πλυντηρίου BOSCH

Αυτό μπορεί να είναι ένα εμπόδιο ή συστροφή στον εύκαμπτο σωλήνα κρύου νερού ή στον εύκαμπτο σωλήνα αποβλήτων. Ένα μπλοκάρισμα θα αποτρέψει τον κύκλο περιστροφής. Ένα αποκλεισμένο φίλτρο θα έχει επίσης το ίδιο αποτέλεσμα με ένα μη ισορροπημένο φορτίο. Τα προβλήματα στο πλυντήριο Bosch με περιστροφή μπορούν εύκολα να επιλυθούν από εξειδικευμένο μηχανικό. Το μηχάνημα επίσης δεν θα περιστραφεί εάν ο διακόπτης καπακιού είναι ελαττωματικός, ο ιμάντας κίνησης είναι σπασμένος ή η πόρτα δεν θα κλείσει.

Το πλυντήριο ρούχων BOSCH δεν στραγγίζει τα νερά

Και πάλι, αυτό πιθανότατα προκαλείται από έναν στρεβλωμένο ή μπλοκαρισμένο σωλήνα ή ένα μπλοκαρισμένο φίλτρο. Η αντλία αποστράγγισης μπορεί να μπλοκαριστεί, ο ιμάντας αντλίας νερού μπορεί να σπάσει και εάν η πόρτα δεν θα κλειδώσει αυτό μπορεί να είναι ένας άλλος παράγοντας που εμποδίζει το μηχάνημα να αδειάσει νερό.

Το πλυντήριο ρούχων BOSCH κάνει θόρυβο

Μπορεί να προκληθεί υπερβολικός θόρυβος όταν τα ρουλεμάν είναι ελαττωματικά. Ή υπάρχει κάτι κολλημένο στο τύμπανο που το κάνει να κουδουνίζει κατά τη διάρκεια του κύκλου. Ο σωλήνας αποστράγγισης θα μπορούσε να μπλοκαριστεί και το φίλτρο να φράξει. Το έδρανο του τυμπάνου μπορεί να φθαρεί και να χρειάζεται στεγανοποίηση και μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την τροχαλία κίνησης και τη λειτουργία του κινητήρα.

Το πλυντήριο ρούχων BOSCH δονείται έντονα και αναπηδάει

Το πλυντήριο πρέπει να είναι επίπεδο για να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα. Τα αμορτισέρ που συνδέουν το τύμπανο στο πλαίσιο θα μπορούσαν να είναι ελαττωματικά και το ίδιο και τα βάρη σκυροδέματος σε παλαιότερες συσκευές. Τα ελατήρια ανάρτησης και οι ράβδοι μπορούν να σπάσουν και οι δακτύλιοι εξισορρόπησης να χάσουν υγρά. Η φθορά στο τύμπανο μπορεί να προκαλέσει υπερβολική δόνηση.

Από το πλυντήριο ρούχων BOSCH διαρρέει νερό

Εάν η αντλία αποστράγγισης είναι κατεστραμμένη μπορεί να διαρρεύσει νερό. Εάν φορεθεί το σφράγισμα του τυμπάνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή νερού στα έδρανα και ενδέχεται να αποτύχουν. Η στεγανοποίηση της πόρτας μπορεί να προκαλέσει διαρροές νερού εάν είναι σκισμένες και διαρροές μπορεί επίσης να προέρχονται από τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης.

Το πλυντήριο ρούχων BOSCH ξεχειλίζει 

Η βαλβίδα εισαγωγής νερού είναι συχνά ο κύριος ένοχος εδώ. Εάν είναι ελαττωματική, το μηχάνημα θα γεμίσει με νερό ακόμη και όταν δεν παίρνει ρεύμα. Ο διακόπτης πίεσης είναι υπεύθυνος για την παροχή αυτής της ισχύος και αυτός μπορεί επίσης να χαλάσει. Ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι η βαλβίδα εισαγωγής δεν έχει αρκετή πίεση και δεν μπορεί να κλείσει πλήρως μετά την απενεργοποίηση της τροφοδοσίας.

Η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων BOSCH δεν ανοίγει

Όταν η πόρτα παραμείνει κλειδωμένη, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το μηχάνημα έχει εντοπίσει νερό μέσα. Για να μην πλημμυρίσει η πόρτα δεν μπορεί να ανοίξει. Ένας άλλος λόγος για μη απελευθέρωση κλειδαριάς πόρτας θα μπορούσε να είναι ένας ελαττωματικός μηχανισμός κλειδώματος πόρτας ή αλλιώς μπλόκο πόρτας.

Το πλυντήριο ρούχων BOSCH δεν τελειώνει τον κύκλο πλυσίματος

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους από ελαττωματική αντίσταση ή θερμοστάτη έως τα καρβουνάκια άνθρακα κινητήρα που πρέπει να αντικατασταθούν. Εάν το μηχάνημα σταματά στη μέση του κύκλου, μπορεί να οφείλεται σε δυσκολίες γεμίσματος με νερό, άδειασμα νερού ή υπερθέρμανση.

Κωδικοί σφάλματος – Αντιμετώπιση προβλημάτων πλυντηρίου ρούχων Bosch

Οι κωδικοί σφαλμάτων πλυντηρίου ρούχων της Bosch έχουν σχεδιαστεί για να δείχνουν πότε η συσκευή εντόπισε κάποιο πρόβλημα. Μια επιλογή κωδικών σφάλματος εμφανίζεται εδώ, αλλά μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο σας. Αυτοί οι κωδικοί μπορούν να εμφανίζονται ψηφιακά ως εξής:

E16 / F16

Αυτό δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα με το άνοιγμα ή το κλείσιμο της κλειδαριάς της πόρτας. Ίσως απλώς να μην έχει κλείσει σωστά, το κλείδωμα του παιδιού μπορεί να είναι ενεργοποιημένο, το μηχάνημα μπορεί να είναι υπερφορτωμένο ή να πιαστούν ρούχα σε αυτό, αλλά εάν κανένα από αυτά δεν φαίνεται να είναι το πρόβλημα, τότε πιθανότατα υπάρχει σφάλμα με την κλειδαριά. Θα χρειαστεί να καλέσετε έναν εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο τεχνικό, και αν βρίσκεστε στην περιοχή της Αττικής,η καλύτερη επιλογή για τις επισκευές πλυντηρίων της Bosch είναι η ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ

E17 / F17

Εάν δείτε αυτόν τον κωδικό σφάλματος στο πλυντήριο Bosch, θα παρατηρήσετε επίσης ότι δεν γεμίζει νερό ακόμα κι αν το έχετε ξεκινήσει. Βεβαιωθείτε ότι οι βρύσες είναι ενεργοποιημένες και ότι δεν υπάρχει ρωγμή στον εύκαμπτο σωλήνα εισόδου. Εάν όλα φαίνονται καλά αλλά δεν θα γεμίσουν, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τη βαλβίδα εισόδου ή χαμηλή πίεση νερού.

E18 / F18

Όταν βλέπετε αυτόν τον κωδικό σφάλματος και το πλυντήριο σας δεν αποστραγγίζεται σωστά ή καθόλου, αποτελεί ένδειξη προβλημάτων με την αντλία αποστράγγισης. Ελέγξτε το φίλτρο για μπλοκαρίσματα και αν όλα είναι καθαρά και το σφάλμα παραμένει, θα χρειαστείτε βοήθεια από ειδικούς.

E19 / F19 & E20 / F20

Και οι δύο αυτοί κωδικοί σφάλματος στο πλυντήριο Bosch σχετίζονται με σφάλματα συστήματος θέρμανσης και θα απαιτήσουν διεξοδική διερεύνηση από επαγγελματία για τη διάγνωση του προβλήματος, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα κυκλώματα θέρμανσης, το θερμαντικό στοιχείο ή τον θερμοστάτη.

E21 / F21

Με λίγα λόγια, αυτός ο κωδικός σφάλματος σημαίνει ότι το πλυντήριο Bosch αντιμετωπίζει προβλήματα με τον κινητήρα του και σταματά να λειτουργεί. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο κινητήρας έχει πάθει βλάβη και η κατάσταση απαιτεί την αντιμετώπιση προβλημάτων και δοκιμές από ειδικούς.

E23 / F23

Αυτός ο κωδικός σφάλματος Bosch είναι κυριολεκτικά μια προειδοποίηση πλημμύρας! Σας ενημερώνει ότι το σύστημα Aquastop στο μηχάνημά σας έχει ενεργοποιηθεί και συμβαίνει όταν το νερό εισέρχεται στο δίσκο βάσης της συσκευής ως αποτέλεσμα διαρροής. Είναι συνετό να αποσυνδέσετε αμέσως το μηχάνημα από το δίκτυο και να απενεργοποιήσετε τη βρύση, επειδή υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Καλέστε την ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ θα διαπιστώσουμε τη διαρροή, η οποία πιθανότατα θα είναι περίπτωση αντικατάστασης φθαρμένων σωλήνων ή συνδέσμων.

E25 / F25

Όταν βλέπετε αυτόν τον κωδικό, σημαίνει ότι ο αισθητήρας αφρού του πλυντηρίου σας είναι ελαττωματικός και αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιδιορθωθεί μόνο από έναν ειδικό τεχνικό επισκευής της Bosch, όπως εκείνοι της ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ. Ο αισθητήρας αφρού παρακολουθεί πόσα σαπούνια υπάρχει στο νερό και κρατά το μηχάνημα να ξεπλένει μέχρι να είναι καθαρό το νερό.

E26 / F26

Αυτός ο κωδικός σφάλματος υποδεικνύει ελαττωματικό αισθητήρα αναλογικής πίεσης στο μηχάνημά σας, ο οποίος προσδιορίζει πόση ποσότητα νερού υπάρχει στο μηχάνημα. Οποιοδήποτε σφάλμα με αυτόν τον αισθητήρα σταματά το μηχάνημα να λειτουργεί αποτελεσματικά .

Η εναλλακτική μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων πλυντηρίου ρούχων Bosch είναι από μια ακολουθία φώτων LED που υποδεικνύουν ένα συγκεκριμένο σφάλμα. Οι κωδικοί σφάλματος θα διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο που έχετε, οπότε θα πρέπει να ελέγξετε τον οδηγό του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο μηχάνημά σας.

Καλέστε τον επαγγελματία

Επισκευή πλυντηρίου ρούχων Οι ειδικοί της ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ θα είναι σύντομα στη διάθεσή σας! Ζητήστε δωρεάν προσφορά για την επισκευή του πλυντηρίου ρούχων της Bosch. Τυχόν προβλήματα πλυντηρίου Bosch θα επιλυθούν γρήγορα. θα λάβετε μια υπηρεσία από εκπαιδευμένους και καταρτισμένους μηχανικούς χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία και εξοπλισμό.Το πλυντήριο Bosch σας θα τεθεί σε λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι ποιο συνηθισμένες βλάβες πλυντηρίων ρούχων BOSCH

1.Το πλυντήριο ρούχων BOSCH δεν γεμίζει με νερό

Βεβαιωθείτε ότι η πόρτα είναι σωστά κλειστή, βεβαιωθείτε ότι οι σωλήνες εισόδου είναι καθαροί και ότι η παροχή νερού είναι συνδεδεμένη και λειτουργεί. Εάν όλα αυτά είναι σωστά, θα πρέπει να καλέσετε έναν επισκευαστή για επισκευή service πλυντηρίων ρούχων BOSCH,επισκευή service πλυντηρίων ρούχων BOSCH.

2.Το τύμπανο του πλυντηρίου ρούχων BOSCH δεν γυρίζει

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να το προκαλέσουν, όπως φθαρμένα καρβουνάκια μοτέρ, προβλήματα ιμάντα κίνησης ή ελαττωματικό μοτέρ ή μονάδα ελέγχου. Θα χρειαστείτε έναν τεχνικό πλυντηρίων ρούχων BOSCH για να καταλάβετε τι ακριβώς πήγε στραβά.

3.Το πλυντήριο BOSCH σταματά στο μέσο του κύκλου

Αυτό γενικά σημαίνει ότι ο χρονοδιακόπτης, ο θερμοστάτης ή ο θερμαντήρας έχουν χαλάσει. Εάν πρόκειται για πρόβλημα χρονοδιακόπτη, ενδέχεται να μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα προσωρινά, προωθώντας χειροκίνητα τον επιλογέα ελέγχου,επισκευή service πλυντηρίων ρούχων BOSCH.

4.Το πλυντήριο ρούχων BOSCH κάνει θορυβο

Μια κουδουνίστρα ενώ το τύμπανο κινείται μπορεί να οφείλεται σε κάτι που έχει κολλήσει στο τύμπανο, τα νομίσματα και τα καλώδια σουτιέν είναι συνηθισμένοι ένοχοι. Ίσως μπορείτε να αφαιρέσετε τα κουμπάκια για να φτάσετε στο προσβλητικό αντικείμενο. Αξίζει επίσης να ελέγξετε το φίλτρο αποστράγγισης για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό. Ένα θορυβώδες πλυντήριο μπορεί επίσης να υποδηλώνει ελαττωματικά ή φθαρμένα ρουλεμάν. Δοκιμάστε να γυρίσετε το τύμπανο με το χέρι όταν το μηχάνημα είναι άδειο. Εάν ακούσετε θόρυβο ή αισθάνεστε «τζόγο» στο τύμπανο, είναι πιθανό τα ρουλεμάν να χρειαστούν αντικατάσταση.

5.Το νερό δεν αποστραγγίζεται από το πλυντήριο BOSCH

Αυτό συνήθως σημαίνει ότι υπάρχει απόφραξη στο φίλτρο αποστράγγισης ή ότι η ίδια η αντλία έχει έχει χαλάσει η βουλώσει. Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αδειάσετε το νερό, ώστε να μπορείτε να σώσετε τα ρούχα σας. Τραβήξτε έξω το σωλήνα αποστράγγισης, βάλτε το σε έναν κάδο και αφήστε τη βαρύτητα να κάνει τη δουλειά. Ετοιμαστείτε να αλλάξετε τον κάδο αν χρειαστεί!

6.Το πλυντήριο BOSCH έχει πρόβλημα με τον κύκλο περιστροφής

Τα προβλήματα με τον κύκλο περιστροφής είναι σχετικά συνηθισμένα σφάλματα στο πλυντήριο ρούχων BOSCH, τα καλά νέα είναι ότι είναι γενικά σχετικά φθηνά και απλά στην επίλυση. Οι αισθητήρες ισορροπίας θα παρακάμψουν τον κύκλο εάν τα ρούχα κατανέμονται άνισα και ενδέχεται να προκαλέσει δόνηση στο μηχάνημα. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν έχετε υπερφορτώσει το πλυντήριο ή εάν προσπαθείτε να περιστρέψετε μόνο μερικά στοιχεία. Δοκιμάστε να φορτώσετε ξανά ελαφριά φορτία ή να αφαιρέσετε μερικά αντικείμενα από βαριά. Εάν αυτό αποτύχει, ίσως χρειαστεί να αντικατασταθούν τα καρβουνάκια του μοτέρ,επισκευή service πλυντηρίων ρούχων BOSCH.

7.Η πόρτα δεν ανοίγει

Αυτό συνήθως οφείλεται στο νερό που δεν αποστραγγίζεται ή σε ελαττωματικό κλείδωμα πόρτας. Αποστραγγίστε χειροκίνητα όπως παραπάνω. Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα, ίσως μπορείτε να αφαιρέσετε το πάνω μέρος του μηχανήματος και να απελευθερώσετε την κλειδαριά από το εσωτερικό,επισκευή service πλυντηρίων ρούχων BOSCH.

8.Τα ρούχα μυρίζουν άσχημα

Εάν χρησιμοποιείτε πάντα πλύσεις χαμηλής θερμοκρασίας και βιολογικά απορρυπαντικά, θα μπορούσατε να έχετε συσσώρευση βακτηρίων ή ακόμη και μούχλα στο μηχάνημα. Δοκιμάστε να εκτελέσετε ένα ζεστό άδειο πλύσιμο. Θα πρέπει επίσης να καθαρίζετε τακτικά το δοχείο σαπουνιού και να αφήνετε το πλυντήριο ανοιχτό στον αέρα για λίγα λεπτά μετά την αφαίρεση του πλυσίματος.

9.Το πλυντήριο BOSCH καταστρέφει τα ρούχα

Τα δάκρυα στα ρούχα υποδεικνύουν ξένα σώματα στο μηχάνημα ή βλάβη στο τύμπανο. Ένας αποτυχημένος θερμοστάτης μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του νερού που θα βλάψει επίσης τα ευαίσθητα ρούχα.

10.Το πλυντήριο ρούχων BOSCH αναφέρει έναν κωδικό σφάλματος

Φορτωμένο πλυντήριο Σε αντίθεση με τα σύμβολα πλυντηρίου, οι κωδικοί βλάβης του πλυντηρίου BOSCH δεν είναι καθολικοί. Το εγχειρίδιο κατόχων σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το πρόβλημα και ακόμη και να προτείνει μια λύση. Σε άλλες περιπτώσεις, θα χρειαστείτε έναν μηχανικό για να εντοπίσετε το σφάλμα. Μην μπείτε στον πειρασμό να αγνοήσετε έναν κωδικό σφάλματος, ακόμα κι αν το μηχάνημα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Ορισμένοι κωδικοί είναι «σημάδια έγκαιρης προειδοποίησης» και η διόρθωση του μηχανήματος σε πρώιμο στάδιο θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα,επισκευή service πλυντηρίων ρούχων BOSCH.