Λάθη στη χρήση του πλυντηρίου ρούχων

Όταν πρόκειται για βρώμικο πλύσιμο, η πρώτη μας – και συχνά μόνο – η σκέψη μας είναι ο καθαρισμός των προσβλητικών ρούχων. Αλλά σπάνια σταματάμε να σκεφτόμαστε την υγεία των κακών πλυντηρίων μας. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι μένουν μπερδεμένοι και πληγωμένοι από την αστοχία του μηχανήματος ή τα κατεστραμμένα ρούχα τους.

Αλλά εδώ είναι το πράγμα: οι περισσότεροι από εμάς πιθανότατα κάνουν λάθη όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα πλυντήρια και τα βρώμικα ρούχα μας. Για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε μια καταστροφή καθαρισμού, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που πιθανώς κάνετε με το πλυντήριο σας.

Αφήνοντας τα φερμουάρ ανοιχτά

Ενώ γεμίζουμε χωρίς πλύσιμο στο πλυντήριο, είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τα φερμουάρ με τζιν ή φούτερ. Ωστόσο, εάν τα ρούχα με φερμουάρ μοιράζονται ένα φορτίο με πιο ευαίσθητα ρούχα – όπως υφασμένα υφάσματα – το φερμουάρ μπορεί να κολλήσει στα νήματα και να τα τραβήξει. Απλώς φερμουάρ με φερμουάρ, διατηρείτε τα υπόλοιπα ρούχα σας ασφαλή.

Ετικέτα ενδυμάτων “Μόνο στεγνό καθάρισμα” με τυπικό φορτίο

Ορισμένα ρούχα που αγοράζουμε (όπως τα σακάκια) μπορεί να έχουν ετικέτα «στεγνό καθάρισμα». Δυστυχώς, αυτό μπορεί να γίνει απαρατήρητο όταν βιάζεστε – που σημαίνει ότι το στεγνό καθάρισμα του προϊόντος σας γεμίζεται με το γενικό σας πλύσιμο. Το αποτέλεσμα? Το υπέροχο νέο σας προϊόν βγαίνει λανθασμένο, συρρικνωμένο και στραγγισμένο από το χρώμα. Φροντίστε να ελέγξετε τις ετικέτες σε όλα τα νέα ρούχα για να αποφύγετε αυτό το ατύχημα.

Το μυστήριο της κάλτσας που λείπει

Πήγατε ποτέ να βγάλω ένα φορτίο και συνειδητοποίησα ότι λείπει μια κάλτσα; Ακόμα κι αν είστε βέβαιοι ότι το βάλατε; Τότε είναι πιθανό ότι η κάλτσα που λείπει είναι κολλημένη σε μανίκι κάπου. Για να αποφύγετε το σλόγκαν να γυρίσετε όλα τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας προς τα έξω για να το βρείτε, απλώς τοποθετήστε τις κάλτσες σας στην μπανιέρα πριν από το υπόλοιπο πλύσιμο για να τα κρατήσετε ξεχωριστά από τα άλλα ρούχα σας. Το μυστήριο και το πρόβλημα λύθηκαν!

Πάρα πολύ απορρυπαντικό στα πλυσίματα σας

Εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ απορρυπαντικό στα φορτία σας, είναι πιθανό ότι η βρωμιά μπορεί πραγματικά να παγιδευτεί σε δυσπρόσιτες περιοχές των ενδυμάτων σας που μπορούν να δημιουργήσουν ένα βακτηριακό έδαφος αναπαραγωγής. Για να το αποφύγετε αυτό, δοκιμάστε να μειώσετε κατά το ήμισυ την ποσότητα απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε. Εάν δεν αισθάνεστε ότι τα ρούχα σας είναι αρκετά καθαρά, αυξήστε σταδιακά την ποσότητα σαπουνιού που χρησιμοποιείται μέχρι να είστε ευχαριστημένοι. Όχι μόνο θα αποτρέψετε τη συσσώρευση βακτηρίων, αλλά και θα εξοικονομήσετε χρήματα στο απορρυπαντικό.

Κουμπώνοντας τα πουκάμισά σας

Ενώ μπορεί να φοβάστε τα κουμπιά σας να πιάσουν στο υπόλοιπο πλύσιμο σας (δείτε το λάθος # 1), είναι πραγματικά καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι τα πουκάμισα είναι ξεκούμπωτο πριν από το πλύσιμο. Αυτό συμβαίνει επειδή το πλύσιμο μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο κουμπιών – προκαλώντας υπερβολική πίεση στο ράψιμο – και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει πτώση των κουμπιών.

Ο τρόπος με τον οποίο γεμίζετε το πλυντήριο με άνω φόρτωση

Ενώ είναι πιο δημοφιλή σε άλλα μέρη του κόσμου, ορισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα  προτιμούν πλυντήρια άνω φόρτωσης από τα πολύ πιο κοινά πλυντήρια μπροστινής φόρτωσης. Ένα συνηθισμένο λάθος που έκαναν εκείνοι που χρησιμοποιούν φορτωτές είναι ότι το γεμίζουν με νερό, προσθέτουν το σαπούνι και στη συνέχεια προσθέτουν τα αντικείμενα τους. Αλλά επειδή τα σύγχρονα απορρυπαντικά δεν περιέχουν φωσφορικά άλατα, είναι καλύτερα να ακολουθείτε τη σειρά των ρούχων, του νερού και στη συνέχεια του απορρυπαντικού.

Καθαρίστε τη συσκευή σας

Ενώ το σαπούνι και το νερό μπορεί να καθαρίσουν τα ρούχα σας, δεν θα καθαρίσουν απολύτως τα πτερύγια του πλυντηρίου σας. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε το φίλτρο χνούδι του μηχανήματος σε ετήσια βάση. Απλώς αφαιρέστε το χνούδι, ξεπλύνετε το φίλτρο και αφήστε το να στεγνώσει πριν το αντικαταστήσετε. Για να μειώσετε δυνητικά το χρόνο που χρειάζεται το πλύσιμο σας, μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια ειδική βούρτσα για να καθαρίσετε τυχόν συντρίμμια που μπορεί να φράξουν τον εύκαμπτο σωλήνα. Αυτό θα μειώσει το χρόνο που απαιτείται για την πλήρωση και αποστράγγιση νερού από το μηχάνημά σας. Αν διαπιστώσετε ότι το πλυντήριο σας δεν αποστραγγίζει ή δεν θα γεμίσει με νερό, θα μπορούσατε πάντα να δείτε για την πρόσληψη εταιρείας επισκευής πλυντηρίου ρούχων, όπως το Repair Aid, για την επίλυση του προβλήματος.

 Λειτουργία πλυντηρίου σε ανώμαλη επιφάνεια

Εάν γνωρίζετε ότι το πλυντήριο σας δεν κάθεται σε επίπεδη επιφάνεια, τότε θα πρέπει να το διορθώσετε για να αποφύγετε ζημιές στο δάπεδο και τα γύρω φωτιστικά. Οι δονήσεις από το μηχάνημά σας δεν μπορούν μόνο να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα, αλλά το μηχάνημα μπορεί επίσης να βλάψει τη δική του μπανιέρα