Καθαρισμός αντλίας πλυντηρίου ρούχων

Καθαρισμός αντλίας πλυντηρίου ρούχων

Αντλία με πλυντήριο εμπρός φορτίου: Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο της αντλίας

Γνωρίζατε ότι το πλυντήριο σας έχει παγίδα νομισμάτων; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν. Υπάρχει ένα ειδικό φίλτρο στο πλυντήριο εμπρός φόρτωσης που έχει σχεδιαστεί μόνο για να βγάζει επικίνδυνα ή / και χνουδωτά αντικείμενα που ενδέχεται να επηρεάσουν το πλύσιμο ή το πλυντήριο. Νομίσματα, κλειδιά σπιτιού, καρφίτσες ασφαλείας, γραβάτες μαλλιών και διάφορα μαλλιά και χνούδια παγιδεύονται στο φίλτρο της αντλίας. Και όταν το φίλτρο της αντλίας γεμίσει, αρχίζουν να εμφανίζονται περίεργα πράγματα.

Το πλυντήριο σας μπορεί να σταματήσει να αντλεί σωστά νερό, μπορεί να ανακινείται ή να δονείται πιο συχνά ή τα ρούχα ενδέχεται να παραμένουν μετά το τέλος του κύκλου. Το πλυντήριο μπορεί επίσης να σταματήσει στο μέσο του κύκλου αντί να ολοκληρώσει το πλύσιμο. Εάν συμβεί κάτι από αυτά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πρόβλημα να είναι απλό, το φίλτρο αντλίας αποστράγγισης. Επίσης γνωστό ως παγίδα νομισμάτων.

Σήμερα, είμαστε εδώ για να σας δείξουμε πώς να αδειάσετε αυτό το παγιδευμένο κέρμα με τον γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο χωρίς να χρειάζεται να καλέσετε έναν υδραυλικό.

Συγκεντρώστε τα εργαλεία σας

Αυτή η επισκευή δεν είναι περίπλοκη, αλλά θα γίνει πιο οικεία με το πλυντήριο σας από ό, τι ίσως έχετε γίνει στο παρελθόν. Το μόνο που χρειάζεστε για αυτήν την επισκευή είναι γάντια εργασίας, κατσαβίδι και κάτι για να πιάσετε το νερό. Μπορεί επίσης να θέλετε μερικές επιπλέον πετσέτες επειδή αυτή η επισκευή μπορεί να πάρει λίγο υγρή.

  • Γάντια εργασίας
  • Κατσαβίδι
  • Κάδος ή βαθιά κατσαρόλα
  • Αφαιρέστε το κάτω μπροστινό πλαίσιο
  • Στηρίξτε το πλυντήριο σας

Στη συνέχεια, θα πρέπει να αφαιρέσετε το κάτω μπροστινό πλαίσιο του πλυντηρίου σας. Για να το κάνετε αυτό, ίσως χρειαστεί να στηρίξετε το πλυντήριο σας προς τα πίσω στον τοίχο έτσι ώστε τα μπροστινά πόδια να κολλήσουν ενώ τα πίσω πόδια είναι ακόμα στο πάτωμα. Κάντε το πολύ προσεκτικά.

Ξεβιδώστε τις κάτω βίδες στερέωσης

Βρείτε τις δύο βίδες που στερεώνουν το κάτω μπροστινό πλαίσιο στη θέση τους και αφαιρέστε το. Αφήστε προσεκτικά αυτές τις βίδες στην άκρη.

Σηκώστε και αφαιρέστε το πλαίσιο

Ο πίνακας συνδέεται με δύο γλωττίδες στην κορυφή. Σηκώστε και τραβήξτε το πλαίσιο από τη θέση του ξεβιδώνοντας τις γλωττίδες. Στη συνέχεια, αφήστε το πάνελ στην άκρη.

Ανοίξτε το Clear-Out Plug

Βρείτε το βύσμα φίλτρου αποστράγγισης για το πλυντήριο σας

Μέσα στην μπροστινή περιοχή του πλυντηρίου, θα πρέπει να δείτε τι είναι σαφώς ένας σωλήνας αποστράγγισης ή σωλήνας με άκρο που συγκρατεί το φίλτρο.

Τοποθετήστε τον κάδο σας και αποσυνδέστε το

Τοποθετήστε τον κάδο σας κάτω από το φίλτρο σε περίπτωση που είναι γεμάτος νερό και αποσυνδέστε προσεκτικά το άκρο. Το νερό μπορεί να χύσει, αλλά πιθανότατα θα δείτε περισσότερα από μερικά χαμένα μικρά προσωπικά αντικείμενα στην παγίδα νομισμάτων.

Εκκαθάριση του ανοίγματος και εκκαθάριση του φίλτρου

Καθαρίστε το άνοιγμα της παγίδας αποχέτευσης, και, αν είναι δυνατόν, αφαιρέστε το φίλτρο και ξεπλύνετε το στο νεροχύτη.

Επανασυναρμολογήστε το πλυντήριο σας

Επανασυνδέστε το φις φίλτρου αποστράγγισης

Συνδέστε ξανά το φίλτρο και το βύσμα αποστράγγισης καθώς τα βρήκατε μέσα στο περίβλημα του πλυντηρίου.

Επιστρέψτε το μπροστινό πλαίσιο

Τώρα που το βύσμα αποστράγγισης και το φίλτρο είναι στη θέση τους, είναι ασφαλές να επιστρέψετε το μπροστινό πλαίσιο. Τοποθετήστε το με τις γλωττίδες και μετά στρέψτε το κλειστό και επιστρέψτε τις βίδες στερέωσης στην κάτω πλευρά.

Ρυθμίστε το πλυντήριο σας σε όρθια θέση

Τοποθετήστε προσεκτικά τη ροδέλα σας στην όρθια θέση και σπρώξτε την πίσω στον τοίχο.

Δοκιμάστε το πλυντήριο σας

Τέλος, είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε την επιτυχία σας. Δοκιμάστε να εκτελέσετε ένα μικρό φορτίο πλυντηρίου, προσέχοντας τους ήχους και τον κύκλο του μηχανήματος. Εάν όλα είναι καλά, χτυπήστε τον εαυτό σας στο πίσω μέρος. Μόλις εκτελέσατε μια βασική αλλά ουσιαστική επισκευή και πιθανότατα πήρατε μερικά ανταλλακτικά νομίσματα στη διαδικασία.