Το πλυντήριο ρούχων δεν ξεκινά

Το πλυντήριο ρούχων δεν ξεκινά.Το πλυντήριο ρούχων είναι μια δημοφιλής οικιακή συσκευή. Όπως κάθε άλλη οικιακή συσκευή, ένα πλυντήριο ρούχων μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια ζωής του.

Το πλυντήριο που δεν ξεκινά είναι ένα συνηθισμένο αλλά απογοητευτικό πρόβλημα ειδικά όταν έχετε τόνους ρούχων για πλύσιμο. Επομένως, προτού καλέσετε έναν επαγγελματία επισκευής πλυντηρίου ρούχων, πρέπει να γνωρίζετε τι μπορεί να έχει πάει στραβά στο πλυντήριο σας.Μπορείτε να τσεκάρετε τις παρακάτω αιτίες εάν δεν ξεκινάει το πλυντήριο ρούχων.

8 πιθανές αιτίες πίσω από το πρόβλημα εκκίνησης του πλυντηρίου είναι:

Το πλυντήριο ρούχων δεν ξεκινά
Το πλυντήριο ρούχων δεν ξεκινά

Η ασφάλεια του πλυντηρίου ρούχων

Εάν το πλυντήριο σας δεν ξεκινήσει, ξεκινήστε με τη βασική διάγνωση. Ελέγξτε εάν το πλυντήριο σας είναι συνδεδεμένο ή όχι. Πολλές φορές, λόγω διακυμάνσεων τάσης, το MCB απενεργοποιείται ή η ασφάλεια σβήνει και το πλυντήριο δεν ξεκινά. Ελέγξτε και επαναφέρετε το MCB (ή αντικαταστήστε την ασφάλεια) και, στη συνέχεια, ξεκινήστε το πλυντήριο σας.

Λάβετε υπόψη σας αν τα φώτα εξακολουθούν να είναι αναμμένα στη συσκευή, τότε μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, επειδή το πρόβλημα δεν θα είναι η ασφάλεια.

Ελαττωματική πρίζα

Εάν το πλυντήριο σας δεν ξεκινήσει, ελέγξτε την πρίζα από την οποία είναι συνδεδεμένη. Συνδέστε και δοκιμάστε μια λάμπα ή ένα ραδιόφωνο στην πρίζα για να ελέγξετε αν λειτουργεί καλά ή όχι. Εάν η πρίζα είναι νεκρή, το πλυντήριο δεν θα ξεκινήσει. Καλέστε έναν ηλεκτρολόγο και επισκευάστε την ελαττωματική πρίζα.

Ελαττωματικό καλώδιο τροφοδοσίας

Εάν το πλύσιμο δεν ξεκινήσει και διαπιστώσετε ότι το MCB ή η ασφάλεια είναι καλά και η πρίζα δεν είναι ελαττωματική, ελέγξτε το καλώδιο τροφοδοσίας. Το ίδιο το καλώδιο τροφοδοσίας ενδέχεται να είναι ελαττωματικό. Ένα ελαττωματικό καλώδιο σταματά την εκκίνηση του πλυντηρίου. Καλέστε έναν ηλεκτρολόγο και αντικαταστήστε το καλώδιο.

Ελαττωματικό κλείδωμα πόρτας πλυντηρίου ρούχων

Το πρόβλημα στο πλυντήριο δεν ξεκινάει μπορεί να οφείλεται σε ελαττωματικό κλείδωμα πόρτας. Εάν τα φώτα ανάβουν, αλλά το μηχάνημα δεν ξεκινάει, η καλωδίωση κλειδώματος της πόρτας μπορεί να έχει πρόβλημα. Καλέστε έναν ειδικό για service πλυντηρίου ρουχων για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα κλειδώματος της πόρτας.

Ελαττωματικός κινητήρας κίνησης (κλασικό μοτέρ ή inverter)

Όλα τα πλυντήρια χρησιμοποιούν έναν κινητήρα που είναι υπεύθυνος για την περιστροφή και την ανατάραξη κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Όταν αυτός ο κινητήρας γίνει ελαττωματικός, το πλυντήριο δεν ξεκινά. Καλέστε έναν επαγγελματία επισκευής πλυντηρίου για επισκευή και αντικατάσταση κινητήρα.

Ελαττωματικό κύριο χειριστήριο ή PCB κεντρική πλακέτα – εγκεφαλος

Εάν το πλυντήριο δεν ξεκινάει, ο κύριος πίνακας ελέγχου ή το PCB ενδέχεται να είναι ελαττωματικό. Μόνο ένας ειδικός επισκευής πλυντηρίου ρούχων μπορεί να διαγνώσει και να διορθώσει αυτό το πρόβλημα.

Ελαττωματικός διακόπτης εκκίνησης ή κουμπί

Μερικές φορές ένας ελαττωματικός διακόπτης εκκίνησης ή κουμπί διακόπτει την εκκίνηση του πλυντηρίου.

Υπερθέρμανση πλυντηρίου ρούχων

Πολλές φορές όταν ένα πλυντήριο υπερθερμαίνεται, σταματά να λειτουργεί. Εάν εκτελέσετε πολλά φορτία, το ένα μετά το άλλο, χωρίς να ξεκουραστείτε στο μηχάνημά σας, ενδέχεται να υπερθερμανθεί και να σταματήσει να λειτουργεί. Επομένως, εάν το μηχάνημά σας σταματήσει ξαφνικά κατά τη λειτουργία, δώστε στον υπολογιστή αρκετό χρόνο για να κρυώσει και, στη συνέχεια, δοκιμάστε το ξανά. Εάν λειτουργεί καλά, η υπερθέρμανση είναι το πρόβλημα.

Καλό σε όλες τις περιπτώσεις θά ήταν να καλέσετε ένα τεχνικό πλυντηρίου ρούχων.