Πλυντήριο ρούχων οδηγός εγκατάστασης

Πλυντήριο ρούχων οδηγός εγκατάστασης

Πώς να εγκαταστήσετε ένα πλυντήριο ρούχων

Λίγες οικιακές συσκευές μπορούν να ανταγωνιστούν τη φαινομενική πολυπλοκότητα ενός πλυντηρίου ρούχων, αλλά είναι δυνατή η εγκατάσταση μόνοι σας. Ίσως επίσης να σκεφτείτε αν αξίζει να κάνετε ούτως ή άλλως δεν μπορείτε απλώς να πληρώσετε κάποιον για να το κάνει για εσάς;Λοιπόν, αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από την προσωπική γνώμη, ωστόσο θα σας συνιστούσα προσοχή αν δεν είστε 100% σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε, καλώντας έναν επαγγελματία για να σας βοηθήσει.

Ναι, μπορεί να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας το μόνοι σας, αλλά αν κάνετε λάθος μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Και το να κάνεις λάθος είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι νομίζεις! Αλλά αν κάνετε τι να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας ένα πλυντήριο, πώς το κάνετε; Λοιπόν, προτού το δούμε, ας δούμε την προετοιμασία.

Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι το νέο σας πλυντήριο ρούχων θα ταιριάζει στον χώρο σας. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το παλιό σας πλυντήριο είναι άδειο και απενεργοποιημένο στην παροχή ρεύματος.

Απενεργοποιήστε την παροχή κρύου νερού στον εύκαμπτο σωλήνα και στη συνέχεια αποσυνδέστε τον από τον κύριο σωλήνα. Κάποιο νερό μπορεί να χυθεί έξω από τον εύκαμπτο σωλήνα, αλλά μην ανησυχείτε ότι αυτό είναι φυσιολογικό, τέλος, αποσυνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα λυμάτων και το παλιό σας πλυντήριο θα πρέπει να είναι ασφαλές για αφαίρεση. Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε το νέο σας πλυντήριο!

Εγκατάσταση του νέου σας πλυντηρίου

Ας το κάνουμε λοιπόν σωστά; Η πρώτη σας δουλειά θα είναι να αφαιρέσετε όλες τις συσκευασίες στο πλυντήριο ρούχων (αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο) ορισμένα εξαρτήματα θα βιδωθούν επίσης στο πίσω μέρος του πλυντηρίου και θα πρέπει επίσης να αφαιρεθούν.

Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα μπουλόνια μεταφοράς!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρίξει μια καλή ματιά στο εγχειρίδιο του πλυντηρίου σας, καθώς θα περιέχει όλες τις σημαντικές συμβουλές εγκατάστασης. Λοιπόν, τώρα έχετε όλες τις σημαντικές προπαρασκευαστικές εργασίες, ας ξεκινήσουμε με την εγκατάσταση, έτσι;


Βήμα 1 – Συνδέστε το σωλήνα κρύου νερού

Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί σωλήνες με το πλυντήριο σας, αλλά ο σωλήνας κρύου νερού συνήθως αποθηκεύεται στο τύμπανο του μηχανήματος. Βιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα κρύου νερού στο πίσω μέρος του πλυντηρίου, αυτό μπορεί συνήθως να γίνει με κλειδί ή κλειδί τυφλοπόντικας. Συνδέστε το άλλο μέρος του σωλήνα στον σωλήνα κρύου νερού.

Μόλις συνδεθούν όλα, απελευθερώστε τη βαλβίδα απομόνωσης και ελέγξτε προσεκτικά τον εύκαμπτο σωλήνα. Εάν εντοπίσετε διαρροές ή σταγόνες νερού , τότε ο σωλήνας δεν σφίγγεται επαρκώς. Επομένως, θα πρέπει να αποσυνδέσετε το σωλήνα και να δοκιμάσετε ξανά.

Βήμα 2 – Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα λυμάτων

Σε αντίθεση με τον εύκαμπτο σωλήνα κρύου νερού, ο σωλήνας λυμάτων πρέπει να είναι ήδη συνδεδεμένος στο πλυντήριο σας. Η προσάρτηση στον σωλήνα λυμάτων θα πρέπει να είναι σχετικά ευθεία προς τα εμπρός, χρησιμοποιήστε τον πλαστικό σωλήνα κάμψης U για να σας βοηθήσει.

Δεν θα συνοδεύονται όλα τα πλυντήρια με σωλήνες U-bend, αλλά είναι σίγουρα πολύ χρήσιμο να έχουν καθώς σταματούν τον εύκαμπτο σωλήνα, οπότε αν δεν έχετε ένα με το πλυντήριο σας, θα πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε ένα.

Βήμα 3 – Βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο σας είναι επίπεδο πάνω στο δάπεδο

Τώρα που συνδέονται οι εύκαμπτοι σωλήνες, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να βάλετε μερικά ρούχα και να δοκιμάσετε το νέο σας πλυντήριο, αλλά πριν το κάνετε αυτό υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε. Και αυτό είναι να δούμε αν το πλυντήριο σας είναι επίπεδο.

Για γυμνό μάτι, το πλυντήριο σας μπορεί να φαίνεται επίπεδο, αλλά θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε ένα αλφάδι για πιο ακριβή ανάγνωση. Εάν το πλυντήριο σας δεν είναι ευθυγραμμισμένο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές και δεν θα λειτουργεί σωστά. Λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι όλα είναι επίπεδα και σε τάξη πριν τα πάρετε για ένα γύρισμα.

Εάν το πλυντήριο σας δεν είναι επίπεδο μπορεί να μπορείτε να το ρυθμίσετε με το χέρι, αλλά μην εκπλαγείτε αν πρέπει πρώτα να αλλάξετε τα πόδια. Ελέγξτε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου σας για να λάβετε τις κατάλληλες οδηγίες για το πώς να το κάνετε αυτό.

Αυτό είναι ό, τι πρέπει να γνωρίζετε για να εγκαταστήσετε το πλυντήριο σας με ασφάλεια. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά στην πράξη μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο, οπότε θυμηθείτε ότι αν δεν είστε 100% σίγουροι ή βρεθείτε στο μυαλό σας, τότε σταματήστε απλώς αυτό που κάνετε και καλέστε ενα επαγγελματία τεχνικό για να σας βοηθήσει. Ναι, μπορεί να κοστίσει λίγο επιπλέον, αλλά πιστέψτε με θα αξίζει τον κόπο!