Πλυντήριο ρούχων γλωσσάρι όρων

Πλυντήριο ρούχων γλωσσάρι όρων

Ποιος ήξερε ότι υπάρχει τόσο μεγάλη ορολογία σε ένα πλυντήριο; Λοιπόν, μην ανησυχείτε.Τια να τα μάθετε όλα, επειδή έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε έναν εύχρηστο οδηγό. Έτσι, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πλυντήριο σας μπορείτε απλά να το αναζητήσετε στον οδηγό μας.

Βίδες ,μπουλόνια μεταφοράς

Μερικές φορές τα μπουλόνια μεταφοράς είναι αυτά τα στοιχεία συγκρατούν το τύμπανο στη θέση του ενώ κινείται. Πολλοί άνθρωποι τα πετούν μετά την εγκατάσταση , αλλά είναι καλή ιδέα να τα κρατήσετε σε περίπτωση που μετακομίσετε ποτέ σε άλλο σπίτι.

Αντί- τσάκιση για ρούχα

Αυτό είναι λίγο ασυνήθιστο, είναι ένα τέχνασμα που μπορείτε να κάνετε για να εξομαλύνετε τις τσακίσεις, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περιστρέψετε το τύμπανο για λίγες στιγμές μετά από έναν κύκλο για να σταματήσετε να σχηματίζονται οι τσακίσεις.

Άνοιγμα κάδου

Αυτός είναι ο τίτλος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το άνοιγμα στο τύμπανο του πλυντηρίου ρούχων, ακόμη και σε βασικά μοντέλα πλυντηρίου, το άνοιγμα είναι πιθανό να είναι πολύ ευρύ, έτσι μπορείτε εύκολα να βάλετε μεγαλύτερα είδη ρούχων στο πλυντήριο σας.

Αυτόματη δοσολογία

Αυτή η δυνατότητα είναι ενσωματωμένη σε ορισμένα μοντέλα πλυντηρίου και καθορίζει αυτόματα πόσα απορρυπαντικά πλύσης θα χρειαστείτε. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο γιατί θα διασφαλίσει ότι δεν χρησιμοποιείτε υπερβολικά πολύ ή λίγο απορρυπαντικό.

Φροντίδα μωρού

Αυτή η ρύθμιση του πλυντηρίου έχει σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά εντατική για να διασφαλίσει ότι το απορρυπαντικό ξεπλένεται καλά.

Κλινοσκεπάσματα

Λοιπόν, το όνομα το δίνει πραγματικά λέει για το τι πράγματι είναι Ο κύκλος πλυσίματος για κλινοσκεπάσματα έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις ρούχα πλένονται καλά. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως κλινοσκεπάσματα και σεντόνια.

Χωρίς ψήκτρες κινητήρας inverter

Αυτό είναι το όνομα που δίνεται σε ορισμένα είδη κινητήρα πλυντηρίου ρούχων, είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν πιο αθόρυβα.

Βομβητής

Ο βομβητής είναι μια λειτουργία που λειτουργεί σαν συναγερμός, ακούγεται στο τέλος του κύκλου του πλυντηρίου σας για να σας ενημερώσει ότι έχει τελειώσει το πλύσιμο.

Χωρητικότητα

Αυτό είναι πολύ απλό και απλό και σας λέει πόσο βάρος μπορεί να χειριστεί το πλυντήριο σας.

Ετικέτες φροντίδας

Οι ετικέτες φροντίδας είναι πολύ χρήσιμες και ενώ δεν είναι τεχνικά στο πλυντήριο σας, συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με αυτές. Οι ετικέτες φροντίδας είναι οι ετικέτες που θα βρείτε στα ρούχα σας και περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πλύνετε, να σιδερώσετε και να τα στεγνώσετε.

Κλείδωμα για παιδιά

Ένα κλείδωμα για παιδιά θα διασφαλίσει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να ανοίξουν κατά λάθος το πλυντήριο σας ή να αλλάξουν τις ρυθμίσεις του μηχανήματος στον πίνακα ελέγχου.

Πίνακας Ελέγχου

Το έχουμε ήδη αναφέρει και είναι αρκετά αυτονόητο ότι ο πίνακας ελέγχου είναι αυτό που χρησιμοποιείτε για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του πλυντηρίου σας. Έρχονται σε πολλές μορφές όπως κουμπιά, κανάλια, οθόνες και πολλά άλλα.

Κουρτίνες

Όπως ο κύκλος πλυσίματος κρεβατιών, αυτός είναι αρκετά αυτονόητος, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, σε αντίθεση με τα κλινοσκεπάσματα αυτός ο κύκλος πλυσίματος δεν είναι τόσο συνηθισμένος. Έχει σχεδιαστεί για να πλένει τις κουρτίνες πιο προσεκτικά και εάν το πλυντήριο σας δεν το έχει διαθέσιμο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ευαίσθητο κύκλο πλύσης.

Καθυστερημένη έναρξη

Η έναρξη καθυστέρησης θα αναβάλει αυτήν την αρχή του κύκλου του πλυντηρίου σας, ώστε να μπορείτε να το ρυθμίσετε να πλένεται ενώ βρίσκεστε μακριά. Η ρύθμιση καθυστέρησης έναρξης είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για άτομα που θέλουν να χρονομετρήσουν τα πλυντήρια τους, ώστε να τελειώσουν όταν φτάνουν στο σπίτι από τη δουλειά, έτσι ώστε τα ρούχα τους να μην αφήνονται στο πλυντήριο για πολύ καιρό.

Λεπτά ευαίσθητα

Πιθανώς μια από τις πιο κοινές ρυθμίσεις του κύκλου του πλυντηρίου είναι τα ευαίσθητα δηλαδή στο να πλένει πιο απαλά διαφορα υφάσματα όπως υλικά όπως συνθετικά ή ακρυλικά. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν τη ρύθμιση για απαλά και πιο εύθραυστα ρούχα.

Τζην

Το πρόγραμμα πλύσης τζιν έχει σχεδιαστεί για τα τζιν ρούχα Αυτό πιθανότατα θα είναι ένας από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους κύκλους στα πλυντήρια γιατί τζιν είναι ένα απο τα ποιο συνηθισμένα ρούχα σε μια οικογένεια.

Συρτάρι απορρυπαντικού

Ένα άλλο που πιθανότατα μπορείτε να μαντέψετε, το συρτάρι απορρυπαντικού διαθέτει πολλά διαμερίσματα και είναι εκεί που προσθέτετε τη σκόνη πλυσίματος.

Σφραγίδα πόρτας

Η σφραγίδα της πόρτας είναι το όνομα που δίνεται στην ελαστική επένδυση γύρω από την πόρτα σας, βεβαιωθείτε ότι καθαρίζεται τακτικά για να ξεπλυθεί το καλούπι.

Φίλτρο αποστράγγισης

Βρίσκεται στη βάση του πλυντηρίου σας, το φίλτρο αποστράγγισης έχει σχεδιαστεί για να συλλαμβάνει χνούδι. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τακτικά το φίλτρο αποστράγγισης για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό Σε ορισμένα πλυντήρια μπορεί να προσεγγιστεί μέσω της βάσης του πλυντηρίου. Ενώ σε ορισμένα μοντέλα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο φίλτρο μέσω του τυμπάνου.

Τύμπανο

Το τύμπανο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη ενός πλυντηρίου, είναι εκεί που πλένονται τα ρούχα. Παρόλο που μοιάζουν παρόμοια, οι περισσότερες μάρκες πλυντηρίων ρούχων θα έχουν το δικό τους πατενταρισμένο στυλ τυμπάνου.

Κουπιά τυμπάνου

Αυτά τα κουπιά σχεδόν πάντα έρχονται σε ζεύγη και περιστρέφονται ρούχα ενώ περιστρέφονται, είναι συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό αλλά μερικές φορές μπορούν να κατασκευαστούν από μέταλλο

Εύκολο σίδερο

Μια άλλη δημοφιλής ρύθμιση, το πρόγραμμα Easy Iron έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει το σχηματισμό τσαλακώσεων κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης. Αυτό το κάνει μειώνοντας την ταχύτητα περιστροφής και σε πολλές περιπτώσεις, κάνει επίσης τον κύκλο λίγο μικρότερο.

Εύκολη φροντίδα

Αυτή η ρύθμιση μερικές φορές ονομάζεται συνθετικό πρόγραμμα και έχει σχεδιαστεί για ρούχα χωρίς βαμβάκι. Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν συνήθως για ρούχα από πολυεστέρα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία διαφορετικών ενδυμάτων.

Οικολογική λειτουργία

Αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας τρόπος να αλλάξετε τις λειτουργίες του πλυντηρίου σας για να το κάνετε πιο ενεργειακά αποδοτικό. Ωστόσο, ως εμπόριο των κύκλων πλύσης, συνήθως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί.

Τέλος καθυστέρησης

Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με την καθυστέρηση εκκίνησης, ωστόσο αντί να καθυστερείτε την ώρα έναρξης, μπορείτε να αλλάξετε τους κύκλους του πλυντηρίου σας στο τέλος της ώρας.

Έξτρα ξέβγαλμα

Αυτή η ρύθμιση θα δώσει στο πλυντήριο σας ένα επιπλέον ξέβγαλμα στο τέλος ενός κύκλου πλύσης.

Ανεξάρτητο πλυντήριο

Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το πιο κοινό μοντέλο του πλυντηρίου, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το πλυντήριο είναι ακάλυπτο.

Εμπρόσθια φόρτωση

Ο πιο συνηθισμένος τύπος πλυντηρίου στην Ελλάδα, με ένα πλυντήριο εμπρόσθιας φόρτωσης τοποθετείτε τα ρούχα σας στο τύμπανο μέσω του ανοίγματος στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος.

Κύκλος υγιεινής

Ένα άλλο κοινό θέαμα στα πλυντήρια ρούχων ο κύκλος υγιεινής έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει καλά τα αλλεργιογόνα. Αυτό θα το κάνει θερμαίνοντας το νερό σας σε υψηλή θερμοκρασία και σε ορισμένα μηχανήματα, θα χρησιμοποιήσει ακόμη και ατμό. Ο κύκλος υγιεινής είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι σκοτώνετε όλα τα αλλεργιογόνα και τα βακτήρια στο πλύσιμο.

Ολοκληρωμένο -εντοιχιζόμενο

Μερικές φορές είναι γνωστά ως ενσωματωμένα πλυντήρια, αυτά τα μοντέλα είναι σχεδιασμένα για να ταιριάζουν στα ντουλάπια σας, αυτό είναι συνήθως το προτιμώμενο μοντέλο επιλογής για πιο μοντέρνα νοικοκυριά και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα πιο κομψό και απρόσκοπτο στιλ.

Εντατικά

Μερικές φορές είναι γνωστά ως εντατικά προγράμματα, αντίθετα, αυτοί οι κύκλοι πλυσίματος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλιστεί ότι οι λεκέδες ξεπλένονται πλήρως. Οι επίμονοι λεκέδες όπως το γυαλί, το κόκκινο κρασί, το αίμα ή ο ιδρώτας μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπλυθούν, οπότε αν έχετε αμφιβολίες, επιλέξτε την εντατική ρύθμιση πλύσης.

Κινητήρας INVERTER

Ο κινητήρας Inverter είναι κάτι που έχετε ήδη αναφερθεί στη λίστα μας με το όνομα κινητήρα χωρίς ψήκτρες.Ο κινητήρας είναι ποιο στιβαρός από έναν τυπικό κινητήρα πλυντηρίου και επομένως θα λειτουργεί πολύ πιο αθόρυβα.

τζιν παντελόνι

Πιθανότατα το γνωρίζετε αυτό με το πιο κοινό όνομα του Τζιν. Αυτός ο κύκλος πλυσίματος έχει σχεδιαστεί για να πλένει ρούχα τζιν κάθε είδους και θα διασφαλίζει ότι πλένονται καλά χωρίς να καταστρέφεται το ίδιο το τζιν.

Μέγιστο φορτίο

Με μια ματιά, το μέγιστο φορτίο μπορεί να φαίνεται απλό, είναι το συνολικό βάρος των ρούχων που μπορεί να κρατήσει το πλυντήριο σας σωστά; Λοιπόν ναι και όχι, βλέπετε ότι το μέγιστο φορτίο είναι στην πραγματικότητα το όριο βάρους των στεγνών ρούχων που μπορεί να κρατήσει το πλυντήριο σας.

Λειτουργίες μνήμης

Μερικές φορές γνωστό ως πρόγραμμα μνήμης, αυτό είναι το δικό σας εξατομικευμένο πρόγραμμα. Εάν έχετε τις δικές σας ιδιαίτερες αγαπημένες ρυθμίσεις που χρησιμοποιείτε συχνά, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μνήμης για να αποθηκεύσετε αυτόματα αυτές τις ρυθμίσεις στο πλυντήριο σας. Αυτό θα κάνει πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο να επιλέξετε αυτές τις ρυθμίσεις σας στο μέλλον.

Πλύσιμο μεικτών φορτίων

Αυτό είναι ένα πολύτιμο πρόγραμμα για κάθε νοικοκυριό! Με τη ρύθμιση μικτού φορτίου μπορείτε να πλύνετε πολλά διαφορετικά είδη χωρίς να διακινδυνεύσετε ζημιά στα ρούχα σας. Το πλύσιμο του μικτού φορτίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διαφορετικά χρωματιστά ρούχα και διαφορετικά υλικά.

Εξωτερικός κύκλος

Πρόκειται για έναν κύκλο που πολλοί άνθρωποι θέλουν χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι το έχουν ήδη, ο εξωτερικός κύκλος πλυσίματος έχει σχεδιαστεί για να πλένει τα αδιάβροχα εξωτερικά ρούχα. Έτσι, εάν έχετε ρούχα σαν αυτό, τότε αυτός είναι ο κύκλος που θέλετε να επιλέξετε για να τα πλύνετε.

Σύστημα πρόληψης υπερχείλισης

Μερικές φορές ονομάζεται σύστημα πρόληψης διαρροών, αντίθετα, αυτό το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να διακόψει την παροχή νερού στο πλυντήριο σας εάν ανιχνεύσει διαρροή. Παρά τα όσα έχετε ακούσει, οι διαρροές δεν είναι συνηθισμένες στα πλυντήρια ρούχων, αλλά αν συμβεί κάτι, θα χαρείτε ότι το πλυντήριο σας διέθετε αυτό το σύστημα.

Παύση λειτουργίας

Είναι δυνατόν να σταματήσετε προσωρινά έναν κύκλο πλυσίματος και αυτό ακριβώς κάνει η λειτουργία παύσης. Μόλις σταματήσει θα μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα.

Προ-πλύσιμο

Το προ-πλύσιμο είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη ρύθμιση αν το προσθέσετε σε έναν κύκλο πλυσίματος, θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των επίμονων λεκέδων.

Επιλογέας προγράμματος

Ο επιλογέας προγράμματος είναι βασικά ο πίνακας ελέγχου σας. Ορισμένα μοντέλα πλυντηρίου ρούχων μπορεί να διαθέτουν μόνο έναν επιλογέα ή έναν πίνακα και κουμπιά. Ο επιλογέας, ωστόσο, είναι συνήθως αυτό που χρησιμοποιείται πάντα για την επιλογή του προγράμματος πλύσης. Ελέγξτε το εγχειρίδιό σας για λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνει κάθε σύμβολο γύρω από το καντράν, ώστε να είστε σίγουροι ότι επιλέγετε το σωστό πρόγραμμα.

Γρήγορο πλύσιμο

Εάν έχετε μόνο λίγα ρούχα που χρειάζονται πλύσιμο και είναι ελαφρώς λερωμένα , τότε αυτό είναι το πρόγραμμα πλύσης που θέλετε να επιλέξετε. Το γρήγορο πλύσιμο είναι πολύ γρήγορο, συνήθως περίπου 15 – 30 λεπτά.

Ετικέτα κατασκευαστή πλυντηριου

είναι όπου θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πλυντήριο σας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού μοντέλου, του σειριακού αριθμού και μερικές φορές άλλων πληροφοριών, όπως τα στοιχεία επικοινωνίας του κατασκευαστή.

Ξέπλυμα

Το ξέβγαλμα είναι ένα σημαντικό μέρος του κύκλου πλυσίματος του πλυντηρίου. Το ξέβγαλμα θα ξεπλύνει το απορρυπαντικό και θα αποτρέψει τη συσσώρευση σαπουνιών.

Πλύσιμο σέρβις

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο σας δεν θα βιώσει ποτέ συσσώρευση μούχλας, τότε αυτό είναι το πλύσιμο για εσάς. Δεν το διαθέτουν όλα τα πλυντήρια αυτό το πρόγραμμα . Μπορείτε να το κάνετε ενεργοποιώντας ένα ζεστό πλύσιμο σε θερμοκρασία, να θυμάστε ότι αυτό θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο κάθε λίγους μήνες και δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό και το τύμπανο πρέπει να είναι κενό.

Πλύσιμο για μεταξωτά

Το μετάξι είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα υλικά γύρω και πολλοί άνθρωποι.Ωστόσο, αυτός ο κύκλος πλυσίματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εύθραυστα ρούχα, για παράδειγμα, εσωρούχων.

Διαμέρισμα μαλακτικού

Αυτό είναι το τρίτο διαμέρισμα στο συρτάρι απορρυπαντικού.Όπως πάντα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτό το διαμέρισμα καθαρίζεται σωστά μετά από κάθε πλύσιμο.

Ταχύτητα περιστροφής

Αυτό καθορίζει την ταχύτητα του τυμπάνου σας και επομένως αυτό που αποφασίζει τον αριθμό των περιστροφών ανά λεπτό. Ανάλογα με το μοντέλο του πλυντηρίου σας, η τελική σας ταχύτητα μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1000 και 1600rpm.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ

Εάν είστε λάτρης των σπορ ή τακτικά γυμναστής τότε αυτή είναι η ρύθμιση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να πλένετε τα sport ρούχα σας.

Ράβδος μεταφοράς

Η Ράβδος μεταφοράς είναι κάτι που θα βρείτε βιδωμένο μέσα σε ένα ολοκαίνουργιο τύμπανο πλυντηρίου ρούχων, έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την περιστροφή του τυμπάνου κατά τη μεταφορά. Θα πρέπει να αποσυνδέσετε τη ράβδο και να την αφαιρέσετε προτού χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο. Ίσως θελήσετε να κρατήσετε τη ράβδο αν μετακινηθείτε ποτέ στο σπίτι, επειδή θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε με ασφάλεια το πλυντήριο σας.

Άνω φόρτωση

Πάνω πλυντήρια με φόρτωση ή φόρτωση ανοιχτά στο πάνω μέρος του μηχανήματος αντί στο μπροστινό μέρος.

Μη ισορροπημένα φορτία

Τα μη σωστά ισορροπημένα φορτία είναι ένα κοινό πρόβλημα με τα πλυντήρια ρούχων. Τα μη ισορροπημένα φορτία είναι αυτά που συμβαίνουν όταν τα βαριά ρούχα αναμιγνύονται με ελαφρύτερα.

Μεταβλητή περιστροφή

Η μεταβλητή περιστροφή είναι το όνομα της μεθόδου που χρησιμοποιείται για την αλλαγή της ταχύτητας περιστροφής, τα πιο σύγχρονα πλυντήρια θα σας επιτρέψουν να αλλάξετε την ταχύτητα περιστροφής στο μηχάνημά σας, μερικές φορές ακόμη και εν μέρει μέσω ενός κύκλου πλύσης.

Σύστημα πλυσίματος

Το σύστημα νερού θα διαφέρει από μηχανή σε μηχανή, όλες οι μάρκες χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα νερού.

Σωλήνας αποβλήτων

Ο σωλήνας αποβλήτων είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά του νερού γύρω από το μηχάνημά σας, πιο συγκεκριμένα μεταφέρει νερό από το πλυντήριο σας στον αγωγό απορριμμάτων του σπιτιού σας.

Βαλβίδα εισαγωγής νερού

Η βαλβίδα εισαγωγής νερού είναι ένα συστατικό που ίσως έχετε ακούσει πριν, αλλά τι κάνει ακριβώς; Η βαλβίδα εισαγωγής νερού βρίσκεται στο πίσω μέρος του πλυντηρίου σας και αυτό επιτρέπει στο νερό να ρέει στο πλυντήριο σας. Εάν ξαφνικά βρεθείτε με ένα πλυντήριο που δεν θα γεμίσει με νερό, τότε είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε πρόβλημα με τη βαλβίδα εισαγωγή νερού.

Σωλήνας  παροχής νερού

Ο σωλήνας παροχής νερού είναι αυτό που γεφυρώνει το κενό (κυριολεκτικά) μεταξύ της τροφοδοσίας νερού στο πίσω μέρος του πλυντηρίου σας και της βαλβίδας εισαγωγής νερού του πλυντηρίου.

Κύκλος πλυσίματος μαλλιού

Μερικές φορές απλώς επισημασμένο μαλλί στο πλυντήριο σας, αυτή η ρύθμιση έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα πιο απαλό πλύσιμο. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτός ο κύκλος έχει σχεδιαστεί για μάλλινα ρούχα και συνήθως θα είναι σε ψυχρότερη θερμοκρασία, τουλάχιστον δεν θα είναι υψηλότερος από 40 ° C.