Πλυντήρια ρούχων οδηγός αγοράς

Οδηγός αγοράς πλυντηρίου ρούχων – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η αγορά ενός πλυντηρίου ρούχων μπορεί να φαίνεται αρκετά απλή, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, μπορεί να μην φαίνεται σαν αυτό, αλλά τα πλυντήρια έρχονται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους. Ίσως φαίνονται παρόμοια, σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά στο εσωτερικό του μηχανήματος.

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη και άλλα χαρακτηριστικά όπως τη συνολική χωρητικότητα του πλυντηρίου, την ταχύτητά του, την ενεργειακή βαθμολογία, το επίπεδο θορύβου και πολλά άλλα. Επομένως, μην αγοράζετε μόνο το μοντέλο που πιστεύετε ότι φαίνεται καλύτερο ή αυτό που σας προσφέρει, πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την αγορά πλυντηρίου ρούχων.

Αγορά νέου πλυντηρίου ρούχων

Μπορεί να ακούγεται ότι πρέπει να γίνουν πολλά, αλλά μην ανησυχείτε ότι μπορεί να βοηθήσει ο σε βάθος οδηγός αγοράς πλυντηρίου ρούχων, παρακάτω περιγράφουμε όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά πλυντηρίου ρούχων. Επομένως, διαβάστε και μετά πάρτε ό, τι έχετε μάθει για να αποκτήσετε το καλύτερο δυνατό πλυντήριο.

Το στυλ – Πάνω φόρτωσης και εμπρόσθιας φόρτωσης

Πάνω φόρτωση έναντι Πλυντηρίων ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης

Οι τύποι και οι μορφές των πλυντηρίων είναι λίγο μπερδεμένες, σε ορισμένες περιπτώσεις οι λέξεις χρησιμοποιούνται εναλλακτικά που μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερα προβλήματα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το στυλ του πλυντηρίου αναφέρεται στο αν είναι ένα εμπρόσθιας ή πάνω φόρτωσης.

Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Ένα πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης  είναι το ύφος του μηχανήματος που οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα θα σκεφτούν. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σχεδιασμού, αλλά θα έχουν πάντα μια μεγάλη κυκλική πόρτα στο μπροστινό μέρος του πλυντηρίου ρούχων. Είναι γενικά μικρότερες και πιο συμπαγείς, πιο ενεργειακά αποδοτικές κατά μέσο όρο και συνήθως έχουν πιο ειδικά χαρακτηριστικά, όπως καθαρισμό ατμού.

Ωστόσο, είναι συνήθως πιο θορυβώδεις, ο μέσος χρόνος πλύσης τους είναι μεγαλύτερος και συνήθως είναι πιο ακριβός. Τα πλυντήρια με κορυφαία φόρμα είναι πολύ δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες και ενώ είναι ασυνήθιστα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνήθως είναι ταχύτερα κατά μέσο όρο, λιγότερο περίπλοκα και πολύ πιο αθόρυβα μηχανήματα, αλλά έχουν επίσης και τα μειονεκτήματά τους. Συνήθως θα έχουν λιγότερους τρόπους καθαρισμού, είναι γενικά μικρότερες από τις μηχανές που έχουν φορτωθεί στο μπροστινό μέρος και ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία με επίμονες λεκέδες.

Οι τύποι του πλυντηρίου – εντοιχιζόμενο και ανεξάρτητο

ενσωματωμένη ή ανεξάρτητη συσκευή

Εξετάσαμε λοιπόν τα στυλ των πλυντηρίων. Ας ρίξουμε μια ματιά στους τύπους. Υπάρχει κάποια παραλλαγή σε αυτό, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα πλυντήρια μπορούν να χωριστούν σε τρεις διαφορετικούς τύπους, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες.

Εντοιχιζόμενο

Τα ενσωματωμένα πλυντήρια είναι τοποθετημένα σε ένα δωμάτιο συνήθως κουζίνα και περιβάλλονται από ένα ντουλάπι. Δεν είναι ορατά και συνήθως μοιάζουν με μια άλλη μονάδα κουζίνας, είναι πολύ δημοφιλή στα σύγχρονα νοικοκυριά επειδή μπορούν να συνδυαστούν με την αρχιτεκτονική σας.

Ωστόσο, τα ενσωματωμένα πλυντήρια δεν θα περιστρέφονται τόσο γρήγορα, επειδή πρέπει να μειώσουν το επίπεδο των κραδασμών τους για να διασφαλίσουν ότι παραμένουν ασφαλή.

Ανεξάρτητο

Ίσως ο πιο απλός και εύκολος στην εγκατάσταση τύπος πλυντηρίου μιας ανεξάρτητης μονάδας είναι αυτός που δεν περιβάλλεται από τίποτα. Μπορούν μερικές φορές να έχουν καπάκια στην κορυφή τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, θα μείνουν μόνοι, όπως υποδηλώνει το όνομά τους.

Combo Πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων

Πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο σε συνδυασμό

Ένα άλλο πράγμα που ίσως θέλετε να λάβετε υπόψη είναι μια συνδυαστική μονάδα, αυτό είναι ένα πλυντήριο και ένα στεγνωτήριο! Είναι ιδανικό εάν δεν έχετε πολύ χώρο και ενώ μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκο και θα είναι πιο ακριβό παίρνετε ουσιαστικά δύο συσκευές σε μία. Ενώ είναι χρήσιμες συσκευές, θυμηθείτε ότι δεν μπορούν να πλένουν και να στεγνώνουν τα ρούχα ταυτόχρονα, κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε με δύο ξεχωριστά μηχανήματα.

Η χωρητικότητα του πλυντηρίου ρούχων

Η χωρητικότητα τυμπάνου,αυτό θα είναι ένας από τους κύριους τομείς που πρέπει να σκεφτείτε όταν πρόκειται για την επιλογή πλυντηρίου ρούχων. Σε τελική ανάλυση, ένα πλυντήριο ρούχων θα μπορούσε να είναι ο σωστός τύπος και στυλ και να έχει μια μεγάλη γκάμα χαρακτηριστικών, αλλά αν το τύμπανο του είναι πολύ μικρό, δεν θα έχει μεγάλη χρησιμότητα;

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε προσεκτικά τη χωρητικότητα, επειδή θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να πλύνετε όλα τα ρούχα. Τα τύμπανα του πλυντηρίου έρχονται σε μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών μεγεθών από τόσο μικρά όσο 5KG έως και 12KG. Θυμηθείτε ότι η χωρητικότητα ενός πλυντηρίου μετράται από το βάρος που μπορεί να κρατήσει.

Για το μέσο νοικοκυριό, ένα μέγεθος περίπου 7-8KG συνήθως θα είναι αρκετό για να διαχειριστείτε άνετα το πλύσιμο σας. Ίσως σκέφτεστε ότι το να μεγαλώνετε είναι πάντα η καλύτερη επιλογή σε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον χώρο, σωστά

Η ταχύτητα περιστροφής

Πιθανότατα θα μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα περιστροφής στο πλυντήριο σας, αλλά διαφορετικά μοντέλα θα έχουν διαφορετικά όρια. Ορισμένα πλυντήρια θα μπορούν να φτάσουν μόνο τις 1200 σ.α.λ., ενώ άλλα μπορεί να φτάνουν μέχρι τις 1800 σ.α.λ.

Οι υψηλότερες ταχύτητες περιστροφής σημαίνουν ταχύτερους χρόνους στεγνώματος και λιγότερη υγρασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι θα είναι επωφελείς. Εάν πλένετε πιο ευαίσθητα ρούχα, τότε μια χαμηλότερη ταχύτητα περιστροφής θα διασφαλίσει ότι τα ρούχα σας δεν θα υποστούν ζημιά.

Σε παλαιότερα μοντέλα πλυντηρίου ρούχων, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε υψηλότερες ταχύτητες υπερβολικά, διότι θα κινδυνεύσει να καταστραφεί οι ζώνες στο εσωτερικό του μηχανήματος. Εάν έχετε ένα πιο σύγχρονο μηχάνημα, τότε αυτό θα είναι λιγότερο πρόβλημα.

Η ενεργειακή βαθμολογία

Η χρήση της ενεργειακής βαθμολογίας ως οδηγού σας θα εξασφαλίσει ότι θα έχετε ένα πλυντήριο που είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Ωστόσο, μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο γιατί η πλειονότητα των ενεργειακών αξιολογήσεων που θα δείτε θα είναι Α.

Και το A είναι συνήθως ένα σημάδι υψηλής απόδοσης, σωστά; Αν και αυτό είναι αλήθεια, είναι σημαντικό όλοι όσοι αγοράζουν πλυντήριο, το μηχάνημα να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ της καλής και της όχι τόσο καλής βαθμολογίας ενέργειας. Οι τρεις που πρέπει να ξέρετε είναι A, A + και τέλος A ++, ενώ αυτές είναι γενικά καλές βαθμολογίες, η βαθμολογία A ++ είναι μακράν η καλύτερη.Υπάρχει επίσης και η ποιο αποδοτική A+++

Έτσι, εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι έχετε το πιο ενεργειακά αποδοτικό πλυντήριο, τότε αναζητήστε το A ++. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το πλυντήριο σας εκπέμπει λιγότερες εκπομπές και χαμηλότερο κόστος ανά πλύσιμο, επομένως, προσέξτε την βαθμολογία A ++.

Απόδοση πλυσίματος

Φαίνεται ότι θα είναι απίστευτα σημαντικό, έτσι δεν είναι; Σε τελική ανάλυση, ένα πλυντήριο αφορά την απόδοση του πλυντηρίου, έτσι δεν είναι; Η απόδοση πλυσίματος σε ένα πλυντήριο μετράται χρησιμοποιώντας ένα σύστημα με γράμματα από A έως G.

Ωστόσο, λόγω σχετικά πρόσφατων νόμων, ένα πλυντήριο ρούχων πρέπει να έχει βαθμολογία ενέργειας Α, αυτό σημαίνει αν δεν αγοράζετε παλαιότερο πλυντήριο ρούχων είναι πιθανό να βλέπετε την ενεργειακή βαθμολογία Α σε αυτό. Αυτά είναι καλά νέα για εσάς, αλλά εάν αγοράζετε ένα παλαιότερο μοντέλο πλυντηρίου, φροντίστε να προσέχετε την βαθμολογία.

Προγράμματα πλύσης / λειτουργίες

Ένα πλυντήριο ρούχων είναι μια εξαιρετικά παραπλανητική συσκευή που μπορεί να φαίνεται απλή, βάζετε τα ρούχα και στη συνέχεια τα πλένει, αλλά μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από αυτό! Τα σημερινά πλυντήρια προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων και χαρακτηριστικών πλυσίματος.

Μερικά από αυτά μπορεί να χρειαστείτε, ενώ άλλα μπορεί να παραμείνουν για πάντα αχρησιμοποίητα, αλλά είναι πολύ πιθανό να βρείτε πολλά από αυτά χρήσιμα. Δυστυχώς, εκτός από τα κύρια, όπως οι ρυθμίσεις θερμοκρασίας, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πραγματικά τι κάνουν πολλά από αυτά τα επιπλέον προγράμματα και λειτουργίες.

Αλλά εκεί μπορούμε να βοηθήσουμε, παρακάτω παραθέτουμε μερικές από τις κύριες λειτουργίες και λειτουργίες που πρέπει να προσέχετε.

Χρονόμετρο καθυστέρησης

Αυτή η εύχρηστη λειτουργία σας επιτρέπει να καθυστερήσετε την ώρα έναρξης και λήξης ενός κύκλου πλύσης, ώστε να μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το πλύσιμο σας δεν αφήνεται υγρό στο μηχάνημά σας για πολύ καιρό. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για άτομα που είναι έξω από το σπίτι τους.

Καθαρισμός ατμού

Αυτό είναι ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό που βοηθά να απαλλαγούμε από σκληρούς λεκέδες και βοηθά επίσης στη μείωση των τσακίσεων στα ρούχα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να απαλλαγούμε από δυσάρεστες οσμές από ρούχα που είναι ήδη καθαρά, εξοικονομώντας τους ένα ταξίδι στο πλύσιμο.

Γρήγορο πλύσιμο

Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο, έτσι δεν είναι. Ένας γρήγορος κύκλος πλυσίματος είναι ιδανικός για ελαφρά χρωματισμένα αντικείμενα και μικρά φορτία. Ο χρόνος μπορεί να ποικίλει από μοντέλο σε μοντέλο, αλλά συνήθως είναι περίπου 15 – 20 λεπτά.

Βαμβάκι

Αυτός ο τρόπος πλύσης έχει σχεδιαστεί για βαμβακερά ρούχα και συνήθως παρέχει επίσης πιο ήπιο πλύσιμο.

Συνθετικά

Η επιλογή πλυσίματος για συνθετικά υφάσματα, εάν δεν είστε σίγουροι τι μετράει ως συνθετικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ετικέτα πριν την τοποθετήσετε σε έναν κύκλο πλύσης.

Λεπτή πλύση

Αυτός ο τρόπος πλύσης είναι ιδανικός για αυτά τα μικρά ευαίσθητα υλικά και εύθραυστα ρούχα. Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πρώτα την ετικέτα και είναι πάντα καλή ιδέα να μην τοποθετείτε πάρα πολλά ρούχα σε ένα εύθραυστο πλύσιμο.

Χρώματα / Σκούρο

Τα ρούχα διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και αυτός είναι ο τρόπος πλύσης που θα θέλατε να επιλέξετε εάν θέλετε να φαίνονται τα καλύτερα. Τα μαύρα, τα μπλε, τα κόκκινα, τα πράσινα και άλλα μπορούν συνήθως να πλυθούν με ασφάλεια σε αυτήν τη λειτουργία.

Μικτός

Ιδανικό για ρούχα που έχουν δύο χρώματα σε αντίθεση, ωστόσο, για να αποφευχθεί η εμφάνιση χρωμάτων, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ετικέτα.

Οικολογικό

Αυτό θα αλλάξει τις ρυθμίσεις στο πλυντήριο σας για να το καταστήσει πιο ενεργειακά αποδοτικό, αυτή η επιπλέον αποδοτικότητα θα έρθει με κάποια μειονεκτήματα όμως επειδή οι κύκλοι πλυσίματος θα διαρκέσουν περισσότερο.

Αθλητικά

Αυτός ο τρόπος πλύσης είναι ιδανικός για τους λάτρεις του γυμναστηρίου, θα καθαρίσει τις μυρωδιές και θα απαλλαγεί από σκληρούς λεκέδες.

Bed & Bath

Τα είδη κρεβατιού και μπάνιου όπως οι πετσέτες μπορεί να είναι λίγο εφιάλτης για πλύσιμο, συνήθως είναι πολύ παχιά και μεγάλα αντικείμενα, οπότε αυτή η λειτουργία πλύσης μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο για να τελειώσει, αλλά θα καθαρίσει αυτά τα αντικείμενα.

Αλλεργία

Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη μείωση του ερεθισμού για όσους πάσχουν από αλλεργίες

Αποστραγγίση

Η λειτουργία περιστροφής και αποστράγγισης είναι τέλεια εάν το πλύσιμο εξακολουθεί να είναι πολύ υγρό, αυτό μπορεί να συμβεί για ένα ευρύ φάσμα λόγων. Έτσι, εάν το πλύσιμο σας εξακολουθεί να είναι πολύ υγρό μετά από έναν κύκλο πλύσης, περάστε τον από έναν κύκλο περιστροφής και αποστράγγισης.

Ξέπλυμα και γύρισμα

Αυτή η ρύθμιση είναι παρόμοια με τα παραπάνω, αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε ρούχα που μπορεί να έχουν ελαφρώς λεκιασμένο ένα επιπλέον ξέβγαλμα.

Προ-πλύσιμο

Η λειτουργία πριν από το πλύσιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στα ρούχα σας επιπλέον μούσκεμα πριν από το κύριο πλύσιμο, αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση των επίμονων λεκέδων και θα διασφαλίσει ότι καθαρίζονται πλήρως κατά τη διάρκεια του κύριου κύκλου πλύσης.

Θερμοκρασία πλύσης

Τα πλυντήρια μπορούν να αλλάξουν τη θερμοκρασία τους για διαφορετικά αποτελέσματα, ορισμένα υλικά μπορούν να πλυθούν πιο καλά σε ζεστό ή κρύο νερό.

Κλειδαριά για παιδιά

Η κλειδαριά για παιδιά θα διασφαλίσει ότι τα παιδιά δεν θα μπορούν να ανοίξουν κατά λάθος το πλυντήριο σας ή να αλλάξουν τις ρυθμίσεις μόλις γίνει επεξεργασία του πλυσίματος.

Προσθήκη πλύσης

Πρόκειται για μια νέα δυνατότητα που είναι αποκλειστική για τα νέα μοντέλα και σας επιτρέπει να προσθέσετε αντικείμενα που ξεχάσατε να πλύνετε ακόμα κι αν έχει ήδη ξεκινήσει!

WiFi

Θα βρείτε αυτήν τη δυνατότητα μόνο σε νέα έξυπνα πλυντήρια και σας επιτρέπει να ελέγχετε το πλυντήριο σας από απόσταση! Μπορείτε να τα κάνετε όλα με μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας και να παρακολουθείτε τις ρυθμίσεις σας, να δείτε πόσος χρόνος απομένει και πολλά άλλα.

Το επίπεδο θορύβου

Επίπεδο θορύβου μεταξύ 40-80 dBΟ ήχος ενός πλυντηρίου είναι πολλά για πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, μερικοί το βρίσκουν καταπραϋντικό, ενώ άλλοι το βρίσκουν πολύ ενοχλητικό. Ωστόσο, παρά τα όσα ίσως έχετε ακούσει, όλα τα πλυντήρια δεν έχουν τον ίδιο θόρυβο.

Μερικά μπορεί να είναι αρκετά ήσυχα, ενώ άλλα μπορεί να είναι πολύ πιο δυνατά. Γενικά, τα περισσότερα πλυντήρια θα έχουν μέσο επίπεδο θορύβου μεταξύ 40-80 dB. Τα πλυντήρια με κορυφαία φόρτωση είναι επίσης γενικά πιο αθόρυβα, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά ήσυχα μοντέλα εμπρός.

Εγγύηση κατασκευαστή

Όλα τα πλυντήρια ρούχων, εάν είναι ολοκαίνουργια, θα καλύπτονται από την εγγύηση του κατασκευαστή, αυτό ισχύει συνήθως για ένα έως δύο χρόνια ως στάνταρ. Ωστόσο, ενδέχεται να είστε σε θέση να παρατείνετε αυτήν την εγγύηση, ενώ κανείς δεν θέλει να σκεφτεί ότι το πλυντήριο ρούχων τους είναι πάντα καλή ιδέα να λάβετε υπόψη την εγγύηση κατά την αγορά μιας.

Εγκατάσταση

Επαγγελματική εγκατάσταση πλυντηρίου.Ένας άλλος σημαντικός τομέας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά πλυντηρίου είναι η εγκατάσταση του μηχανήματος. Μερικές φορές η εγκατάσταση καλύπτεται από την τιμή και με εμπιστεύεστε ότι θα ξέρετε εάν προσφέρουν δωρεάν εγκατάσταση, επειδή θα χρησιμοποιηθεί ως ένα από τα κύρια σημεία πώλησης.

Ορισμένοι προμηθευτές θα προσφέρουν επίσης εγκατάσταση, αλλά αυτό θα προστεθεί στον λογαριασμό σας, ενώ ορισμένοι προμηθευτές ενδέχεται να μην προσφέρουν όλα. Ενώ η εγκατάσταση του μέσου πλυντηρίου είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζετε, θα έχετε και τις οδηγίες που πρέπει να αναφέρετε, εάν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να το διαχειριστείτε, τότε μπορείτε να προσλάβετε έναν υδραυλικό ή έναν τεχνικό για να το κάνετε.

Ποιο είναι λοιπόν το καλύτερο πλυντήριο για μένα;

Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος του οδηγού μας και υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, αλλά ας δούμε αν μπορούμε να σας βοηθήσουμε να απαντήσετε στην ερώτηση που θα βρείτε παραπάνω; Ποιο είναι πραγματικά το καλύτερο πλυντήριο για τις ανάγκες σας;

Είναι το πλυντήριο που προσφέρει τους περισσότερους τρόπους πλύσης; Το πλυντήριο που είναι το πιο αθόρυβο; Ή μήπως το πλυντήριο μπορεί να εγκατασταθεί πλήρως και να κρυφτεί στην κουζίνα σας; Λοιπόν, η απάντηση είναι ότι είναι όλο και περισσότερο!

Το καλύτερο πλυντήριο είναι αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς και αυτό που πληροί τις δικές σας προσωπικές και μοναδικές απαιτήσεις. Λοιπόν, πάρτε το χρόνο σας και μην βιαστείτε να λάβετε μια απόφαση, απαριθμήστε ό, τι θέλετε να έχει το πλυντήριο σας και, στη συνέχεια, ξεκινήστε την αναζήτηση ενός μηχανήματος που πληροί αυτές τις απαιτήσεις.

Ελπίζουμε να βρείτε τον ολοκληρωμένο οδηγό αγοράς πλυντηρίου ρούχων εξαιρετικά χρήσιμο. Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια και συμβουλές, επικοινωνήστε με τον τεχνικό της επισκευής και θα χαρούμε να σας βοηθήσω.