Οδηγός αγοράς απορρυπαντικού

Όταν περπατάτε στο διάδρομο ενός σούπερ μάρκετ ψάχνοντας απορρυπαντικό πλυντηρίου, θα βομβαρδιστείτε με απορρυπαντικά κάθε είδους. Θα πλένουν σκόνες, υγρά, κάψουλες, μαλακτικά και πολλά άλλα. Το να γνωρίζεις ποια να αγοράσεις μπορεί να είναι δύσκολο γιατί δεν είναι όλες οι αισθητικές διαφορές.

Βρείτε το καλύτερο απορρυπαντικό για εσάς

Τα διαφορετικά είδη απορρυπαντικών δεν προσφέρουν μόνο διαφορετικά αρώματα, όλα λειτουργούν διαφορετικά, ορισμένα πλυντήρια όπως πλυντήρια υψηλής απόδοσης, για παράδειγμα, θα λειτουργούν αποτελεσματικά μόνο με ορισμένα είδη απορρυπαντικών. Επομένως, η γνώση της διαφοράς μεταξύ των διαφόρων τύπων απορρυπαντικών ρούχων είναι πολύ σημαντική.

Η ποικιλία των απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων μπορεί να φαίνεται λίγο συντριπτική στην αρχή, γι ‘αυτό πολλοί άνθρωποι θα κολλήσουν αποκλειστικά σε μία μάρκα και δεν θα την αλλάξουν ακόμη και αν έχουν διαφορετικό τύπο πλυντηρίου. Αλλά πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά τη συσκευασία για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Εάν το απορρυπαντικό των ρούχων σας εξαντλείται γρήγορα, αυτό είναι πιθανό επειδή χρησιμοποιείτε λάθος είδος για το μηχάνημά σας ή δεν χρησιμοποιείτε τον καλύτερο κύκλο πλυσίματος για το απορρυπαντικό σας. Ορισμένα απορρυπαντικά έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με συγκεκριμένες θερμοκρασίες πλύσης για παράδειγμα.

Πολλά σούπερ μάρκετ προσφέρουν επίσης τις δικές τους μάρκες απορρυπαντικών στο σπίτι, αλλά είναι καλύτερες από τις μεγάλες μάρκες; Δεν υπάρχει καμία απάντηση για αυτό, οπότε ακόμη και με τον χρήσιμο οδηγό μας, ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε με μερικούς διαφορετικούς τύπους απορρυπαντικού για να δείτε ποιος σας δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ας ρίξουμε μια ματιά στους κύριους τύπους απορρυπαντικού και, στη συνέχεια, εξετάστε τους άλλους τομείς που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Σκόνες πλύσης, υγρά και κάψουλες

Το απορρυπαντικό ρούχων διατίθεται σε τρεις κύριες μορφές σκόνες πλύσης, υγρά και πηκτές και κάψουλες (μερικές φορές αναφέρονται ως δισκία), αλλά ποια είναι η διαφορά και ποια είναι η καλύτερη χρήση; Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε λεπτομέρεια και να δούμε ποια είναι η διαφορά.

Σκόνη πλυσίματος

Τα απορρυπαντικά με βάση τη σκόνη είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος τύπος απορρυπαντικού και είναι γενικά η πιο προσιτή επιλογή, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από τη μάρκα που αγοράζετε. Οι βιολογικές σκόνες πλύσης έχουν επίσης έναν παράγοντα λεύκανσης που είναι καλό για την αφαίρεση σκληρών λεκέδων και μπορούν επίσης να βοηθήσουν τα λευκά ρούχα να διατηρήσουν το χρώμα τους.

Οι σκόνες πλύσης μπορούν επίσης να διατίθενται σε ειδικά βελτιστοποιημένες φόρμουλες για έγχρωμα πλυντήρια. Οι σκόνες πλυσίματος διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη ποικιλία καθημερινών λεκέδων και είναι γενικά μια καλή επιλογή για όλους.

Θα πρέπει να είστε ακριβείς όταν χρησιμοποιείτε σκόνη πλυσίματος, διότι εάν χρησιμοποιείτε πολύ λίγο ή πάρα πολύ μπορεί να προκαλέσει υπερχείλιση ή να μην παρέχει επαρκή καθαρισμό. Η σκόνη πλύσης μπορεί επίσης να συσσωρευτεί και να κολλήσει στο συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι ελέγχεται και καθαρίζεται τακτικά.

Υγρό πλύσης

Το υγρό και τα τζελ γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή για το σύγχρονο νοικοκυριό, είναι καθαρότερα από σκόνες και μπορούν να λειτουργήσουν πολύ καλά σε ένα λευκό και χρώμα. Επίσης, δεν περιέχουν λευκαντικό και δεν συσσωρεύονται στο συρτάρι απορρυπαντικών.

Το υγρό και τα τζελ είναι επίσης πολύ καλά σε ευαίσθητα ρούχα και θα παρέχουν πιο απαλό πλύσιμο από σκόνες ή κάψουλες. Υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα αν και το υγρό πλύσης και τα πηκτώματα είναι πιο ακριβά από τις εναλλακτικές τους και οι ιδιότητες αφαίρεσης λεκέδων τους μπορεί να διαφέρουν έντονα, οπότε ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε διαφορετικές μάρκες για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα.

Υγρές κάψουλες

Τα καψάκια και τα δισκία υγρών είναι σχετικά νέα σε σύγκριση με σκόνες και υγρά και έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε τη βέλτιστη ποσότητα απορρυπαντικού ανά πλύσιμο. Κάνουν τη λήψη της σωστής ισορροπίας απορρυπαντικού ως ζήτημα και έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν αποτελεσματικά σε λευκά και χρώματα.

Έρχονται σε μια σειρά συσκευασιών διαφορετικού μεγέθους, αλλά μπορεί να είναι ακριβό, αλλά από την άλλη πλευρά, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ πάρα πολύ απορρυπαντικό και θα αποτρέψετε τη σπατάλη. Μπορούν επίσης να λειτουργούν λιγότερο αποτελεσματικά σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Απορρυπαντικά bio και μη βιολογικά

Ένα αξιοσημείωτο μήνυμα που πρέπει να προσέχετε σε απορρυπαντικά οποιουδήποτε είδους είναι οι όροι βιο ή μη βιολογικοί. Τι σημαίνουν αυτοί οι όροι; Ευτυχώς, τα σχετικά απλά βιοαπορρυπαντικά είναι πιο αποτελεσματικά στη διάσπαση των λεκέδων, επειδή περιέχουν ορισμένα είδη ενζύμων, αν θέλετε ένα απορρυπαντικό να δώσει στα ρούχα σας έναν πιο ενδελεχή καθαρισμό, τότε ένα βιολογικό με βάση θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Τα ένζυμα βιολογικά απορρυπαντικά τα έχουν επίσης βοηθήσει να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, καθιστώντας τα ιδανικά για άτομα που θέλουν να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Τα μη βιολογικά απορρυπαντικά είναι ακριβώς το αντίθετο που δεν έχουν καθόλου ένζυμα.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν άσχημο στην αρχή, αλλά ενώ τα ένζυμα στα βιολογικά απορρυπαντικά είναι καλά, διαλύοντας σκληρούς λεκέδες, μπορούν να ερεθίσουν άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Τα βιολογικά απορρυπαντικά δεν είναι επίσης τόσο αποτελεσματικά σε μαλλί και μετάξι, έτσι τα μη βιολογικά απορρυπαντικά εξακολουθούν να είναι πολύ χρήσιμα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη διαφορά μεταξύ βιολογικών και μη βιολογικών τύπων, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα βιολογικά και τα μη βιολογικά απορρυπαντικά.