Διάρκεια ζωής πλυντηρίου ρούχων

Όταν έρθει η ώρα να αναβαθμίσετε το παλιό σας, καταρρέον πλυντήριο, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την επόμενη αγορά σας. Η τιμή, η εμπιστοσύνη της επωνυμίας, οι κριτικές, οι τεχνικές προδιαγραφές και οι λειτουργίες είναι όλοι παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν την επιλογή σας. Αλλά ίσως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θέλει κάποιος από ένα πλυντήριο ρούχων είναι η μακροζωία.

Καθώς το πλυντήριο ρούχων είναι μια επένδυση παρόμοια με μια νέα τηλεόραση, φορητό υπολογιστή ή πλυντήριο πιάτων, είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε τα περισσότερα χρόνια από αυτήν την επένδυση. Λοιπόν, πόσο καιρό πρέπει να περιμένετε να διαρκέσει ένα πλυντήριο;

Η έρευνα για τους καταναλωτές από τη φιλανθρωπική οργάνωση WRAP (Πρόγραμμα δράσης για τα απόβλητα και τους πόρους) διαπίστωσε ότι αναμένουμε ότι τα ολοκαίνουργια πλυντήρια θα διαρκέσουν έξι χρόνια πριν χρειαστούν αντικατάσταση.

Και πάλι, μπορεί να γνωρίζετε μερικούς ανθρώπους που έχουν το πλυντήριο τους για 10, 20 ή ακόμη και 30 χρόνια. Λοιπόν, πόσο καιρό πρέπει να διαρκέσουν τα πλυντήρια; Και τι μπορείτε να κάνετε για να παρατείνετε τη ζωή τους;

Γιατί μόνο έξι χρόνια;

Παρόλο που μπορεί να έχουμε αναφέρει τις προτιμήσεις των τηλεοράσεων και των φορητών υπολογιστών, ο κύριος λόγος για τον οποίο συχνά αντικαθιστούμε αυτές τις συσκευές δεν είναι απαραίτητα επειδή αυτές οι συσκευές έχουν σταματήσει να λειτουργούν. θέλουμε απλώς μια καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Ωστόσο, όσον αφορά τα λευκά είδη ηλεκτρικών συσκευών, όπως τα πλυντήρια, οι περισσότεροι από εμάς είναι ικανοποιημένοι με την κατοχή ενός μηχανήματος που δίνει στα ρούχα μας μια καλή καθαριότητα – ανεξάρτητα από την ηλικία που μπορεί να εχει αυτό.

Γιατί λοιπόν τα πλυντήρια έχουν τώρα έναν κύκλο ζωής που είναι συγκρίσιμος με τα ποιο πολλά καταναλωτικά ηλεκτρονικά;

Στο παρελθόν, τα πλυντήρια κατασκευάστηκαν για να αντέξουν. Ήταν αρκετά αξιόπιστα και ικανά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των οικογενειών με 2-4 παιδιά. Επιπλέον, το κόστος επισκευής ήταν φθηνότερο επειδή οι κατασκευαστές προσφέραν καλές τιμές ανταλλακτικών και προσφέραν επίσης και εκτεταμένες τεχνικές πληροφορίες στους επισκευαστές.

Σήμερα, ωστόσο, η ιστορία είναι μάλλον διαφορετική. Δεν είναι συνηθισμένο το να βρείτε νεότερα πλυντήρια που χρειάζονται πλεον επισκευή μετά από μόλις 18 μήνες.

Τι άλλαξε;

Οι κατασκευαστές πλυντηρίων κατασκευάζουν φθηνότερα μοντέλα από ποτέ. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι αποκλειστική για τη βιομηχανία λευκών οικιακών συσκευών – έχει υιοθετηθεί από πολλές επιχειρήσεις σε όλες τις βιομηχανίες καταναλωτικών αγαθών.

Ως εκ τούτου, τα φθηνά αγαθά και η μακροζωία σπάνια συμβαδίζουν.

Επιπλέον, οι επισκευαστές πλυντηρίων έχουν ποιο δύσκολο έργο πλεον. Ενώ μπορεί να υπάρχουν περισσότερα πλυντήρια που χρειάζονται επισκευή από ποτέ, το κόστος ανταλλακτικών για νεότερα μοντέλα έχει αυξηθεί και είναι πιο δύσκολο να λάβουμε τεχνική υποστήριξη από τους κατασκευαστές.

Έτσι, ενώ ένα πλυντήριο θα περάσει από μερικούς κύκλους επισκευής κατά την διάρκεια ζωης του, φτάνει σε ένα σημείο που αρχίζει να είναι πιο οικονομικά λογικό για τους πελάτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ένα άλλο πλυντήριο αντί να επισκευάσουν ένα παλαιότερο και ισως αποτυχημένο μοντέλο.

Τούτου λεχθέντος, είναι ακόμα δυνατό να βρείτε καλά πλυντήρια που έχουν κατασκευαστεί για τη διαχείριση χιλιάδων φορτίων – τα οποία, ανάλογα με τα επίπεδα χρήσης, μπορούν να διαρκέσουν έως και 20 ή 30 χρόνια.

Ωστόσο, τα φθηνότερα μοντέλα σήμερα μπορούν συχνά να διαχειριστούν εκατοντάδες φορτία προτού λυγίσουν κάτω από την πίεση των πολλών πλύσεων. Εάν κάνετε ένα πλύσιμο μία φορά την ημέρα, το πλυντήριο σας θα μπορούσε να ξεπεράσει τη διάρκεια ζωής του σε λίγα μόλις χρόνια.

Ο κατασκευαστής πλυντηρίων Indesit λένε ότι αναμένουν ότι τα προϊόντα τους θα διαρκέσουν 7-8 χρόνια. Καθώς η Indesit κατέχει επίσης τη μάρκα Hotpoint, είναι δίκαιο να πούμε ότι αυτό το πρότυπο ισχύει και για αυτά τα μηχανήματα. Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η Miele λέει ότι τα μηχανήματά τους έχουν δοκιμαστεί για να διαρκέσουν 20 χρόνια.

Ωστόσο, με εξαίρεση ορισμένα μοντέλα Miele, οι περισσότεροι κατασκευαστές πλυντηρίων προσφέρουν εγγυήσεις που διαρκούν μόλις ένα χρόνο ή και δυο χρόνια.

Όταν συνειδητοποιήσετε ότι πολλά φθηνότερα μοντέλα πλυντηρίων έχουν κατασκευαστεί για να χειρίζονται εκατοντάδες κύκλους, αρχίζετε να καταλαβαίνετε γιατί έχουμε κακές προσδοκίες από τα πλυντήρια μας.

Δυστυχώς, ενώ οι κατασκευαστές γνωρίζουν πόσους κύκλους αναμένεται να εκτελέσει κάθε μοντέλο τους, αυτές οι πληροφορίες δεν είναι εύκολο να βρεθούν. Αντ ‘αυτού, θα ακούσουμε τα πάντα για τις βαθμολογίες κατανάλωσης ενέργειας, την ταχύτητα του τυμπάνου ή την περιστροφή και τα επίπεδα θορύβου.

Παρόλο που όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι αναμφίβολα σημαντικοί, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας λέει πόσο καιρό θα διαρκέσει ένα πλυντήριο ρούχων. Επομένως, πληρώνει για να διεξαχθεί κάποια έρευνα και να κάνετε ερωτήσεις από κατασκευαστές για να μάθετε ποιο πλυντήριο θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.

Πώς μπορώ να επεκτείνω τον κύκλο ζωής του πλυντηρίου μου;

Τα υπέροχα νέα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις νέες πληροφορίες για να βρείτε μια ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ που ταιριάζει στους σκοπούς σας. Τι γίνεται όμως με το τρέχον πλυντήριο σας; Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να το συνεχίσετε;

Ευτυχώς, με το σχεδιασμό και τη φροντίδα, θα πρέπει να μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του πλυντηρίου σας.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια του πλυντηρίου – όπως το πόσο χρησιμοποιείτε το πλυντήριο ρούχων σας, την ποσότητα του απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε, τις διαδικασίες εγκατάστασης και το βάρος των φορτίων σας.

Για παράδειγμα, εάν υπερφορτώσετε το πλυντήριο σας με ένα βαρύτερο φορτίο από αυτό που έχει κατασκευαστεί για να πάρει, αυτό θα ασκήσει περιττή πίεση στα ρουλεμάν του πλυντηρίου σας- κάτι που μπορεί να τους προκαλέσει πρόωρη αστοχία. Με το ίδιο μέτρο, η υποφόρτωση του πλυντηρίου σας μπορεί να είναι χάσιμο ενός κύκλου.

Παρόλο που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να βάλετε κάθε τελευταίο βρώμικο μπλουζάκι στο τύμπανο, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τη χωρητικότητα του μηχανήματος.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να ελέγξετε και να επισκευάσετε το πλυντήριο σας από τον επαγγελματία τεχνικό πλυντηρίου ρούχων μόλις παρατηρήσετε προβλήματα. Είναι δελεαστικό να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το μηχάνημα εάν εξακολουθεί να λειτουργεί παρά το πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι ενδεικτικό μιας ευρύτερης επιπλοκής στα πχ στα πτερύγια του τυμπάνου. Μπορεί ακόμη και να προκαλέσει άλλα ζητήματα που θα καταλήξουν να είναι πιο ακριβά στην επισκευή.

Η προσέγγιση του τεχνικού για επισκευές πλυντηρίων ρούχων είναι σημαντική για να διασφαλιστεί η μακροχρόνια υγεία της συσκευής σας. Αξίζει πάντα να μάθετε πόσο θα κοστίσει το μηχάνημά σας για επισκευή προτού σκεφτείτε να επενδύσετε εκατοντάδες ή χιλιάδες λίρες σε ένα ολοκαίνουργιο πλυντήριο