Αιτίες θορύβου πλυντηρίων ρούχων

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά φροντίζετε το πλυντήριο σας, είναι πολύ πιθανό αργά ή γρήγορα να ακούσετε έναν παράξενο ήχο που εκπέμπεται από αυτό κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης. Αυτό μπορεί να ακούγεται κακό και ενώ μερικές φορές μπορεί να είναι σοβαρό στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα συνήθως θα είναι εύκολο να επιλυθεί.

Το πλυντήριο κάνει θόρυβο

Θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα που προκαλέσατε κατά λάθος ή θα μπορούσε να είναι ένα πιο σοβαρό πρόβλημα με το πλυντήριο. Αν και απρόσμενοι θόρυβοι είναι πιο πιθανό να συμβούν με παλαιότερα μοντέλα πλυντηρίων, μπορεί να συμβεί και σε νέα μοντέλα.

Επομένως, μην σκέφτεστε απλώς και μόνο επειδή έχετε ένα ολοκαίνουργιο σύγχρονο πλυντήριο που δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ αυτό το ζήτημα. Είναι ένα τόσο κοινό πρόβλημα που θα το βιώσετε σχεδόν πάντα μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του πλυντηρίου.

Αλλά μην πανικοβληθείτε γιατί μπορούμε να σας βοηθήσουμε να λύσετε το πρόβλημα και να επαναφέρετε το πλυντήριο σας σε ομαλή λειτουργία. Λοιπόν, χωρίς άλλη παραλλαγή ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που θα μπορούσε να κάνει το πλυντήριο σας να κάνει θόρυβο καθώς περιστρέφεται και να δούμε πώς μπορείτε να το διορθώσετε.

Ένα πρόβλημα με το φορτίο πλύσης

Η πρώτη αιτία θορύβου χτυπήματος κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης που θα ρίξουμε μια ματιά είναι επίσης μια από τις πιο εύκολες λύσεις και μία από τις πιο κοινές αιτίες. Τα πλυντήρια διατίθενται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη, αλλά είναι σημαντικό να τηρείτε το όριο βάρους.

Είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε ότι πρέπει να υπερφορτώσετε ένα πλυντήριο ρούχων, αλλά δεν είναι μόνο υπερφόρτωση που πρέπει να προσέξετε. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το πλύσιμο σας κατανέμεται ομοιόμορφα, μεγάλα αντικείμενα όπως κλινοσκεπάσματα, χοντρές πετσέτες και άλλα μεγαλύτερα ρούχα πρέπει να τοποθετούνται προσεκτικά σε ένα πλυντήριο.

Εάν τα ρούχα κατανέμονται άνισα, τότε η εσωτερική μπανιέρα του πλυντηρίου δεν θα περιστραφεί σωστά, κάτι που προκαλεί το χτύπημα. Ενώ αυτό είναι ένα πιο κοινό πρόβλημα για τα πλυντήρια με κορυφαία φόρτωση, μπορεί να συμβεί σε όλα τα πλυντήρια, ανεξάρτητα από τη μάρκα ή το μοντέλο τους.

Ελαττωματικό ή προειδοποιητικό ρουλεμάν μπάνιου

Μπορεί να μην έχετε ακούσει για το ρουλεμάν της μπανιέρας, αλλά είναι ένα σημαντικό μέρος του πλυντηρίου και επίσης μια από τις πιο κοινές αιτίες για το πλυντήριο σας να ξαφνικά αρχίσει να κάνει δυνατούς θορύβους. Λοιπόν, τι κάνει;

Το ρουλεμάν του κάδου βρίσκεται κάτω από τον κάδο του πλυντηρίου και αυτό επιτρέπει στον κάδο να κινείται και να περιστρέφεται ελεύθερα χωρίς αντίσταση. Αυτό το ρουλεμάν μπορεί να φθαρεί με την πάροδο του χρόνου και όταν κάνουν το χτύπημα οι θόρυβοι σιγα σιγα με την πάροδο του χρόνου θα γίνουν πιο δυνατοί.

Μπορούν επίσης να υποστούν ζημιά αν και αυτό είναι ένα σαφώς πιο ασυνήθιστο σενάριο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εάν υποψιάζεστε ότι το ρουλεμάν του κάδου σας μπορεί να είναι κατεστραμμένο ή απλά φθαρεί λόγω ηλικίας καλέστε έναν τεχνικό επισκευής πλυντηρίου ρούχων για να το αντικαταστήσει για εσάς. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο οδηγιών σας για περισσότερες πληροφορίες επειδή ενδέχεται να μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας το ρουλεμάν, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από το μοντέλο του πλυντηρίου σας.

Ένα πρόβλημα με την τροχαλία κίνησης

Η τροχαλία κίνησης είναι ένας μηχανισμός που μοιάζει με τροχό που περιστρέφει την εσωτερική μπανιέρα του πλυντηρίου, με λίγα λόγια, είναι ένα σημαντικό συστατικό σε ένα πλυντήριο, αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει ορισμένα προβλήματα. Η τροχαλία κίνησης συνδέεται με έναν ιμάντα με τον κινητήρα και με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να χαλαρώσει ή ο κινητήρας μπορεί να χάσει ισχύ.

Και τα δύο αυτά προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν έναν θορυβώδη κύκλο περιστροφής με πολλά χτυπήματα, αλλά ευτυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας επαγγελματίας τεχνικός θα πρέπει να είναι σε θέση να το διορθώσει για εσάς. Ενώ μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην τροχαλία κίνησης σε ορισμένα μοντέλα πλυντηρίου ρούχων, δεν συνιστάται να δοκιμάσετε μόνοι σας.

Προβλήματα με τα αμορτισέρ

Ο κάδος σε ένα πλυντήριο είναι κρατημένο (και αναρτάται μέσα σε έναν μεταλλικό θάλαμο) αυτό μπορεί να μην ακούγεται καλό, αλλά αυτό που επιτρέπει τον κάδο να κινείται κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης. Ωστόσο, όταν χαλάνε τα αμορτισέρ , μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ένα πλυντήριο.

Επειδή η μπανιέρα είναι τώρα αποτελεσματικά σε διαφορετική θέση, συνήθως θα χτυπήσει ενώ περιστρέφεται, εάν αφεθεί χωρίς επισκευή, αυτό μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. Ενώ για άλλη μια φορά ο έλεγχος και η αντικατάσταση των αμορτισέρ είναι κάτι που ίσως μπορείτε να κάνετε μόνοι σας (ανάλογα με το μοντέλο του πλυντηρίου που έχετε), συνιστάται ομως να καλέσετε έναν επαγγελματία για να το χειριστεί αντί για εσάς.

Λοιπόν, αυτή είναι μια ματιά στις τέσσερις πιο συχνές αιτίες στο θόρυβο του πλυντηρίου σας κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης. Τα προβλήματα κυμαίνονται από τη μικρή κλίμακα έως τη μεγάλη αλλά αν θέλετε να επισκευάσετε και να επιθεωρήσετε αποτελεσματικά το πλυντήριο ρούχων σας, είναι πάντα σκόπιμο να καλέσετε την ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ.