Γιατί το πλυντήριο μου καταστρέφει τα ρούχα μου

Γιατί το πλυντήριο μου καταστρέφει τα ρούχα μου.Συμβαίνει! Το πλυντήριο σας μόλις ολοκλήρωσε τον τελευταίο του κύκλο, η πόρτα έχει ξεκλειδωθεί και ετοιμάζεστε είτε να κλείσετε το πλυντήριο είτε να το μεταφέρετε στο στεγνωτήριο. Καθώς αφαιρείτε τα αντικείμενα από το μηχάνημα, κάνετε μια φοβερή ανακάλυψη. Τα ρούχα σας έχουν τρύπες μέσα τους ή μπορεί να είναι καλυμμένα με μαλλιά κατοικίδιων ζώων! Πιθανότατα ακόμα να έχουν και  σαπούνι.

Υπάρχουν δύο στοιχεία για την αστοχία του πλυντηρίου. Το μηχανικό στοιχείο και το ανθρώπινο στοιχείο. Όταν τα ρούχα γίνονται κατεστραμμένα ως αποτέλεσμα ενός κύκλου πλυσίματος, χρειάζεται κάποια εργασία ντετέκτιβ για να εντοπιστεί η αιτία. Διαφορετικά προβλήματα δημιουργούν διαφορετικά συμπτώματα, οπότε θα χρειαστεί μια αξιολόγηση των συμπτωμάτων για τη διάγνωση της πηγής του προβλήματος. Είναι λογικό όμως ότι εάν το πρόβλημα είναι σοβαρό, δεν είναι σοφό να πλένετε πλυντήρια στο πλυντήριο αυτό έως ότου το πρόβλημα εντοπιστεί σωστά.

Τα ρούχα δεν πλένονται σωστά, κομμάτια απορρυπαντικού στα ρούχα

Το απορρυπαντικό είναι ένας ενδιαφέρων παράγοντας στο πλύσιμο των ρούχων. Είναι εξαιρετικό για την αφαίρεση βρωμιάς και για να καθαρίσετε καλά τα ρούχα σας. Έτσι, απωθεί τη βρωμιά. Αντίθετα, μπορεί να προσελκύσει βρωμιά και στο ρούχο. Σε περιβάλλον όπου το πλυντήριο είναι υπερφορτωμένο, το απορρυπαντικό δεν μπορεί να διασκορπιστεί σωστά κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης και έκπλυσης. Οι συμβουλές είναι να μειώσετε το μέγεθος του φορτίου και να μειώσετε μέρος του απορρυπαντικού.Μερικές φορές το μηχάνημα φράζει επίσης με βρωμιά, οπότε η εκτέλεση ενός κενού κύκλου πλυσίματος χρησιμοποιώντας είτε τη μέθοδο του λευκού ξιδιού είτε την αφαλάτωση μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Τα ρούχα μπλέκονται

Αυτό γίνεται πραγματικό πρόβλημα όταν η μηχανή φορτώνεται λανθασμένα. Βεβαιωθείτε ότι το φορτίο είναι ισορροπημένο και ότι μόλις φορτωθεί, υπάρχει χώρος για τα ρούχα να κινούνται ελεύθερα. Ένα υπερφορτωμένο μηχάνημα επιδεινώνει αυτό το πρόβλημα. Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να αλλάξετε το πρόγραμμα πλυσίματος και περιστροφής σε ένα πιο απαλό.

Τα ρούχα έχουν σχισμές ή τρύπες

Ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι μόλις αφαιρέσετε τα ρούχα από το μηχάνημα ότι υπάρχουν μικρές τρύπες στα ρούχα. Μπορεί να είναι μια αντίδραση σπασμωδικού γόνατος για να υποθέσουμε ότι υπάρχει σφάλμα στο μηχάνημα. Πρώτα ρίξτε μια ματιά για να αναζητήσετε εάν υπάρχουν άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να ευθύνονται για τη ζημιά. Είδη ένδυσης με ανοιχτό μεταλλικό φερμουάρ, αγκράφες, μπαρέτες και μεταλλικά ευρήματα και αγκράφα μπορεί να πιάσουν τόσο κατά τον κύκλο πλύσης όσο και στον κύκλο περιστροφής και να προκαλέσουν ζημιά που είναι εξαιρετική σε σύγκριση με το μέγεθός τους. Εάν βρείτε ένα τέτοιο στοιχείο, μπορείτε στη συνέχεια να το αφήσετε στην άκρη για πλύσιμο στο χέρι ξεχωριστά στο μέλλον. Υπάρχουν άλλα προληπτικά μέτρα. Κλείστε τα φερμουάρ, τα άγκιστρα σουτιέν και τα μεγάλα κουμπιά. Ελέγξτε τις τσέπες για αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά όταν χαλαρώσουν. Μαχαίρια τσέπης, νυχοκόπτες και άλλοι ένοχοι μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά σε ένα μόνο φορτίο ρούχων. Επίσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εκτελέσετε έναν πιο ήπιο κύκλο για να δείτε αν αυτό κάνει τη διαφορά.

Θα μπορούσε να είναι το μηχάνημα;

Όταν διαπιστώσετε ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρχε τίποτα άλλο μέσα στο μηχάνημα τη στιγμή της ζημιάς που θα μπορούσε να ήταν η αιτία του, τότε ήρθε η ώρα να κοιτάξετε αλλού. Τρέξτε προσεκτικά τα χέρια σας στο πλάι του τοιχώματος της μπανιέρας καλύπτοντας ολόκληρη την περιοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φακό οικιακής χρήσης για να κάνετε και έναν οπτικό έλεγχο και αν δείτε ένα βαθούλωμα ή μια ήπια αγκράφα ή ακόμη και μια ανώμαλη επιφάνεια, ίσως να έχετε βρει την πηγή του προβλήματος. Τότε είναι καλή ιδέα να ζητήσετε τη συμβουλή ενός τεχνικού επισκευής πλυντηρίου ρούχων. Μερικές φορές αυτά τα προβλήματα μπορούν εύκολα να εξομαλυνθούν και σε άλλα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο τύμπανο.

Τα σημάδια σκουριάς προέρχονται συχνά από φθορά στο τύμπανο του πλυντήριου ρούχων και αυτά πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν για την αποφυγή περαιτέρω ζημιάς στα ρούχα. Υπάρχει ειδική βαφή επισκευής τυμπάνου που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση φθορών τύπου σκουριάς στο τύμπανο. Ισως είναι καλύτερο να αφήσετε έναν ειδικό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα,

Άλλα σημάδια και κηλίδες

Όταν τα λιπαρά σημεία ή κηλόδες  αρχίζουν να εμφανίζονται στα ρούχα σας, βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε ρούχα στο μηχάνημα για πολύ καιρό μετά την εμφάνιση πλυμάτων και λιπαντικών λόγω του απορρυπαντικού που δεν ξεπλένεται σωστά. Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, δοκιμάστε να καθαρίσετε καλά το μηχάνημα εκτελώντας έναν άδειο κύκλο πλυσίματος με λευκό ξύδι είτε αφαλάτωση.

Ελπίζουμε ότι οι παραπάνω πληροφορίες βοηθούν, ωστόσο εάν χρειάζεστε βοήθεια, η ΗΛΕΚΤΡΟΣΕΡΒΙΣ μπορεί να παρέχει γρήγορη και αξιόπιστη υπηρεσία επισκευής